Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Γκατούζο: «Προκαλεί διέγερση το ποδόσφαιρο»

Αρκετά εκδηλωτικός ήταν και μετά τη νίκη του ΟΦΗ επί του Παναιτωλικού ο Τζενάρο Γκατούζο. Με…ουσίες που προκαλούν διέγερση συνέκρινε το ποδόσφαιρο σχολιάζοντας την αντίδρασή του στο γκολ της ομάδς του

Γκατούζο: «Προκαλεί διέγερση το ποδόσφαιρο»
Με… τα ναρκωτικά και το αλκοόλ παρομοίασε την διέγερση που δημιουργεί το ποδόσφαιρο ο Τζενάρο Γκατούζο στη συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη του ΟΦΗ επί του Παναιτωλικού.

Ο Ιταλός τεχνικός ήταν για ακόμα μια φορά αρκετά εκδηλωτικός στις δηλώσεις του, φανερώνοντας τα έντονα συναισθήματα που του προκαλεί το ποδόσφαιρο. Αναφέρθηκε επίσης στον προγραμματισμό για το στήσιμο της ομάδας, αλλά και στο Γεντί Κουλέ.

Αναλυτικά όσα είπε:
«Εδώ και δύο μήνες έβλεπα στον ύπνο μου και το κρεβάτι μου τη σημερινή ημέρα. Ο σύλλογος άλλαξε πολύ μέσα σε 2 μήνες. Άλλαξαν 8-9 βασικοί και μεγάλοι παίκτες για την ομάδα μας. Εγώ και ο Μάνθος (σ.σ. Πουλινάκης) δουλεύαμε καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο για να είμαστε σε επαφές με μάνατζερ και παίκτες ώστε να τους φέρουμε στον ΟΦΗ έχοντας στο μυαλό μας τα οικονομικά θέματα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου, γιατί δύο μήνες προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το στυλ παιχνιδιού και βλέπετε ότι έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου. Η μάχη τώρα αρχίζει».

Για τη νοοτροπία της ομάδας: «Σε 45 ημέρες είναι δύσκολο να αλλάξεις τη νοοτροπία αλλά δεν θέλω να αλλάξω την ελληνική νοοτροπία γιατί μας αρέσει. Αυτό που θέλω είναι να αλλάξω τον επαγγελματισμό των ποδοσφαιριστών. Μπορεί να είσαι καλός ποδοσφαιριστής αλλά αν δεν ζεις καλά τότε θα δημιουργηθούν προβλήματα. Εγώ αυτό που βάζω είναι οι κανόνες, όχι μόνο για τους παίκτες αλλά για όλους όσους δουλεύουν σε αυτήν την ομάδα».

Για τους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν: «Το ξέρω ότι σήμερα 13-14 παίκτες μπορεί να είναι χαρούμενοι, οι υπόλοιποι όχι, όμως είναι σημαντικό να είμαστε όλοι μια ομάδα και να δουλεύουμε 25 παίκτες. Σε μια σεζόν υπάρχουν πολλά παιχνίδια».

Για την αποβολή του στη φάση του γκολ: «Ο διαιτητής μου είπε να φύγω και έφυγα. Ξεκίνησα την δουλειά του προπονητή πριν από δύο χρόνια, όχι για τα χρήματα αλλά γιατί μου αρέσει η μυρωδιά του γηπέδου, των αποδυτηρίων και αυτή είναι η ζωή μου. Αυτή η φυσική διέγερση που έχεις, δηλαδή να παίζεις ποδόσφαιρο σε τέτοιο επίπεδο, μπορείς να την έχεις μόνο με ναρκωτικά ή αλκοόλ. Γι' αυτό πανηγύρισα με αυτόν τον τρόπο γιατί ο χαρακτήρας μου είναι αυτός. Δεν βλέπω κάμερες για να αλλάζω στυλ».

Για την ατμόσφαιρα στο "Γεντί Κουλέ"»: «Αυτό το γήπεδο είναι το γήπεδό μου. Θέλω να μπω και να παίξω. Είκοσι λεπτά πριν από τη σέντρα έκανα μια συζήτηση και μπαίνοντας στο γήπεδο ένιωσα σαν να μπαίνω στο σπίτι μου. Εκεί που μεγάλωσα στο χωριό μου. Σήμερα ένιωσα το ίδιο όμορφα, όπως ένιωσα πριν 20 χρόνια όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στο χωριό μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: