Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Τα παιδιά προσπάθησαν, o Aγροτικός ήθελε πιο πολύ!!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου με αφορμή την... καταστροφολογία που ξεκίνησε από τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από το Κύπελλο εξηγεί το γιατί η Ένωση είναι ξανά κανονική ομάδα αλλά και το ποια νοοτροπία πρέπει να ξεριζωθεί!
Νομίζω πως αυτή η φράση του Νίκου Λυμπερόπουλου περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο το γιατί η ΑΕΚ έφτασε τελικά να υποστεί την πρώτη της ήττα, να ντροπιαστεί και να αποκλειστεί με το κεφάλι… χαμηλά από μια διοργάνωση της πλάκας στην οποία ούτως ή άλλως δεν θα ξανά λάβει ποτέ μέρος. Επειδή οι παρεξηγήσεις είναι εύκολες τις ημέρες μας και η αναστροφή της πραγματικότητας ακόμη ευκολότερη να διευκρινίσω πως φυσικά δεν εννοώ πως ο Λύμπε είναι αυτός που ευθύνεται για την ταπείνωση που νιώσαμε όλοι οι Ενωσίτες πριν λίγες ώρες.
Έχει κι αυτός το μερίδιο που του αναλογεί όπως το έχουν όλοι. Οι παίκτες, ο Δέλλας, ο Μπάγεβιτς, ο Δημητριάδης, ο Μελισσανίδης… Η ΑΕΚ είναι πάλι κανονική ομάδα με δυνατή διοίκηση και επαγγελματίες σε όλα τα πόστα κι ας αγωνίζεται σε Ερασιτεχνική κατηγορία. Όταν μια ομάδα είναι κανονική λοιπόν νικάει και χάνει όλη μαζί.
Και ο καθένας στον τομέα του παίρνει την ευθύνη που του αναλογεί. Η διαφορά που υπάρχει είναι πως όλοι είναι επαγγελματίες και ο Μελισσανίδης αφεντικό. Το αφεντικό πάντα στο ποδόσφαιρο κρίνεται, αν είναι κανονικό αφεντικό σαν τον Τίγρη και όχι μπροστινός υπάλληλος ή λαμόγιο σαν κι αυτά που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια, από τα αποτελέσματα των επιλογών του.
Κι αν η ΑΕΚ μέσα στην καταστροφή που βίωσε την προηγούμενη σαιζόν είναι τυχερή σε κάτι είναι που έχει πάλι αφεντικό. Που αποφασίζει ο ίδιος για τον ίδιο και πληρώνει τις αποφάσεις του. Οπότε σήμερα μέσα στην μαυρίλα μπορώ να πω με σιγουριά πως η ΑΕΚ θα γίνει αυτή που πρέπει επειδή έχει ΑΦΕΝΤΙΚΟ. Ό, τι κι αν χρειαστεί να γίνει στην πορεία. Και θα γίνει αυτή που πρέπει με όποιους, επαγγελματίες, είναι ικανοί να κάνουν ότι χρειάζεται. Και τώρα, στο Ερασιτεχνικό και του χρόνου και πολύ περισσότερο στην Σούπερ Λιγκ και στην «Αγιά Σοφιά» που θα φιλοξενεί την ομάδα που θα είναι αντάξια της.
Κλείνω την παρένθεση και επιστρέφω στην ατάκα του τίτλου που είναι δήλωση του Νίκου Λυμπερόπουλου αμέσως μετά το παιχνίδι. Νομίζω πως τα λέει όλα. Όταν ο προϊστάμενος του προπονητή και των παικτών, γιατί αυτό σημαίνει τεχνικός διευθυντής, δηλώνει πως είδε προσπάθεια αλλά ο Αγροτικός το ήθελε περισσότερο απλά φανερώνει την νοοτροπία που υπάρχει στην ομάδα.
Μια νοοτροπία που καλλιεργήθηκε χρόνο με τον χρόνο ξεκινώντας από υγιή βάση, της στήριξης της ομάδας και στις κακές στιγμές, και έφτασε να γίνεται κατάρα και να αλλοιώνει το DNA της ΑΕΚ κάθε χρόνο και περισσότερο μέχρι το σημείου μηδέν του περασμένου Απριλίου που το κοντέρ τερμάτισε και μηδένισε. Μια νοοτροπία που βαφτίζει την κριτική πόλεμο στην ομάδα, που προστατεύει σαν ιερές αγελάδες επαγγελματίες που έχουν δικαίωμα να χάνουν παλαιότερα από τον Ηρακλή, τώρα από τον Αγροτικό που το ήθελε περισσότερο, που δεν ντρέπεται να αποκλείεται από το Χαϊδάρι, που απαγορεύει το κράξιμο επειδή υπάρχει κίνδυνος να γίνουμε... γάβροι. Και που προτρέπει τα ΑΕΚόπουλα να γίνουν... Ολυμπιακοί ή Παναθηναϊκοί αν θέλουν πρωτάθλημα.
Σε μια ακραία διαστροφή για κάποιους είναι επικίνδυνο να μας κάνει γάβρους το ότι μετά από τόσα χρόνια προέδρων της φάπας υπάρχει τώρα στην ΑΕΚ ο πιο δυνατός οικονομικός, και όχι μόνο, παράγοντας που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Αυτή η νοοτροπία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Και κάτι τέτοιες μέρες σαν την σημερινή θυμίζουν πως πρέπει να είναι ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ μακράν του δεύτερου το ξερίζωμα αυτής της νοοτροπίας που καμία σχέση δεν έχει με την ΑΕΚ που ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ.
Αλλιώς πρέπει να μαθαίνουν την ΑΕΚ αυτοί που θα έρχονται πλέον σε οποιοδήποτε πόστο να την υπηρετούν. Κι αυτό το στίγμα το δίνει ο ΗΓΕΤΗΣ. Όλα τα άλλα που έχουν σχέση με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είναι δευτερεύοντα. Και λάθη έγιναν στις μεταγραφές του καλοκαιριού, και ελλείψεις υπάρχουν, και παίκτες αποδεικνύονται ανάξιοι να φοράνε την φανέλα όμως αυτά διορθώνονται πανεύκολα γιατί η ΑΕΚ είναι ξανά κανονική. Και όσο κι αν είναι ακατάλληλη η στιγμή το σίγουρο είναι ότι... έρχεται. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: