Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Είχε πάρει φόρα, να μην τον πάρει η κατηφόρα…!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει στο προσωπικό του blog στο gazzetta.gr για τη φόρα του Ολυμπιακού που κινδυνεύει να γίνει... κατηφόρα. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης στις 22/12 είχαν 23-0 σε όλες τις διοργανώσεις. Μια εβδομάδα μετά, ο Ολυμπιακός αποχαιρετά το 2013 με δύο σερί ήττες που του στερούν έναν τίτλο, αλλά και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και κατά συνέπεια το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Οι καταστροφολόγοι-κινδυνολόγοι έχουν ήδη αρχίσει να μιλούν για «ανίκανη ομάδα», για «κίνδυνο να μην χαθεί και η δεύτερη θέση», για «μικρό ρόστερ» και πολλά άλλα.
Φυσικά και δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο όλο αυτό που ακολουθεί τις ήττες των Πειραιωτών αυτή την εβδομάδα. Άλλωστε είναι γνωστό πως ζούμε στη χώρα της υπερβολής.  Σε λίγες μέρες οι ίδιοι παίκτες και ο ίδιος προπονητής ενδέχεται να ακούνε και να διαβάζουν τα  «Θεοί, πάμε για το τρίτο συνεχόμενο», θα είναι «παιχταράδες που έκαναν απλά μια μικρή κοιλιά» και άλλα τέτοια. Αυτό δεν αλλάζει ποτέ, οπότε δεν θα αλλάξει και τώρα, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε. Φυσικά και όλοι έχουν άποψη και φυσικά μπορούν να την εκφέρουν, φτάνει να μην υπάρχουν υπερβολές, είτε στους πανηγυρισμούς είτε στις ήττες. Παν μέτρον άριστον.
Πάμε λοιπόν στην ουσία του θέματος. Ο Ολυμπιακός υπέστη μια από τις χειρότερες ήττες των τελευταίων ετών στη Δράμα ενώ έχασαν τη βάση τους και οι όποιες δικαιολογίες μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, αλλά, επαναλαμβάνουμε, έχασε επίσης κατά πάσα πιθανότητα την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Οι μεγάλες ομάδες όταν πέφτουν βρίσκουν πάντα τον τρόπο να σηκώνονται. Και ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως ξέρει τον τρόπο να ανατρέπει τις εις βάρος του καταστάσεις.
Σε λίγα 24ωρα το TOP-16 ανοίγει τις πύλες του και ο Ολυμπιακός πρέπει να γυρίσει τον διακόπτη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ εάν θέλει να πάρει και πάλι φόρα και όχι κατηφόρα..Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: