Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

“Εξαιρετικά ποιοτικός ο Μάρτενς”

ΧΑΑΝ
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Ολλανδός πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και εξαιρετικός γνώστης του Ολλανδικού ποδοσφαίρου, Άρι Χάαν, για τους μεταγραφικούς στόχους του “Δικεφάλου” οι οποίοι προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις Κάτω Χώρες.
Αναλυτικά είπε:
Για το που βρίσκεται τώρα:
“Ξεκουράζομαι αυτή τη στιγμή. Είναι ωραία η ξεκούραση όμως πολλές φορές με πιάνει εκνευρισμός, θέλω να επιστρέψω στην ενεργό δράση”.
Για τον Μάρτεν Μάρτενς:
“Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, εξαιρετικός τεχνίτης, έξυπνος στο γήπεδο και με επιθετικές αρετές. Έχω κάποιες αμφιβολίες γιατί είχε κάποιους τραυματισμούς αλλά μπορεί να είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μεγάλες ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Άγιαξ. Μπορεί να μην είναι αρκετά καλός για τοπ ομάδες όπως η Μάντσεστερ, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και Μπάγερν Μονάχου,αλλά μπορεί να σταθεί σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Μπορεί να σκοράρει και να πετύχει εντυπωσιακά γκολ. Επιπλέον, έχει καλή πάσα και μοιράζει πολλές ασιστ. Είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στο Ολλανδικό πρωτάθλημα εδώ και χρόνια. Μπορεί να παίξει πίσω από τον επιθετικό στο 4-2-3-1 αλλά και ως αριστερός εξτρέμ στο 4-4-2″.
Για τον Χέντβινγκ Μαντούρο:
“Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Έχει διορατικότητα στο παιχνίδι του. Έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στον Άγιαξ. Πήγε στο Ισπανικό πρωτάθλημα για να κάνει καριέρα και μπορεί φυσικά να παίξει και στην Ελλάδα. Δεν είναι γρήγορος αλλά είναι ψηλός και πολύ δυνατός. Μπορεί να παίξει και στην θέση του σέντερ μπακ καθώς αμυντικά είναι πολύ ικανός ποδοσφαιριστής”.
Για το Γέλε Φόσεν:
“Έμαθα πολύ καλά πράγματα για αυτόν αλλά τον τελευταίο χρόνο δεν ακούγεται πολύ το όνομα του. Τον προηγούμενο χρόνο ήταν ο πρωταγωνιστής της Γκενκ. Πιθανότατα επειδή η Γκενκ παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ και δε πάει καλά στο πρωτάθλημα, δεν ακούγεται πλέον τόσο έντονα το όνομά του”.
Για τον Εγιόνγκ Ενοχ:
“Δε μπορώ να σας δώσω πολλές πληροφορίες καθώς ο Άγιαξ έχει πολλούς παίκτες στη θέση του και δε παίζει συχνά βασικός”.
Για το ποιον παίκτη από τους παραπάνω ξεχωρίζει:
Ο Μάρτενς είναι σίγουρα ο ποιοτικότερος. Συγκριτικά με τον Φαν Ρόι υπάρχουν πολλές διαφορές, ο Φαν Ρόι ήταν καθαρός μέσος, ο Μάρτενς έχει επιθετική τάση και σκοράρει περισσότερο”.
Για το γεγονός πως ο Στέφενς θέλει παίκτες από τις Κάτω Χώρες:
“Στο Βέλγιο και στην Ολλανδία υπάρχουν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και κυρίως παίκτες που είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, έχουν ποδοσφαιρική παιδεία και δεν επηρεάζονται με εξωαγωνιστικές καταστάσεις. Κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή όπως ο Στέφενς. Προσπαθεί να φτιάξει ένα Ολλανδικό μοντέλο στον ΠΑΟΚ και είναι κρίμα που δεν είχα και εγώ μια τόσο καλή ομάδα”.
Για τον φετινό ΠΑΟΚ:
“Παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ, τον είδα με την Σάλκε και την Άλκμααρ και θεωρώ πως πάει πολύ καλά και βρίσκεται σε καλό δρόμο”.
Για τον Χούμπ Στέφενς και τον Τον Λόκχοφ:
“Ήμασταν συμπαίκτες στην Αιντχόφεν το 1983. Τους ξέρω καλά και τους δύο ως πρώην συμπαίκτες μου. Ο Στέφενς ως προπονητής είναι λάτρης της σκληρής πειθαρχίας αλλά και ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος. Έίναι ένας χαρακτήρας με ισχυρή προσωπικότητα και πάντα θα θυμάμαι πως παραλίγο θα με “ασκότωνε” με ένα τάκλιν σε μια προπόνηση. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ούτε εγώ,ούτε αυτός (σ.σ. γέλιο). Ο Λόκχοφ ήταν ένα καταπληκτικός ποδοσφαιριστής στη θέση του δεξιού εξτρέμ και πολύ καλός γνώστης του ποδοσφαίρου”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: