Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

H πόλη άλλαξε… σερίφη!!

Αφεντικό στο Μάντσεστερ η Σίτι! Οι «πολίτες» με δύο γκολ του Τζέκο και ένα του Τουρέ ξεμπέρδεψαν στο «Όλντ Τράφορντ», επικρατώντας εύκολα της Γιουνάιτεντ (3-0), και φορτσάρουν για τον τίτλο.

H πόλη άλλαξε… σερίφη!
Τίποτα, τίποτα δεν την σταματά! Το ντέρμπι του Μάντσεστερ βάφτηκε και πάλι «γαλάζιο» με τη Σίτι να επικρατεί εύκολα 3-0 της Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» και να φουλάρει για την κατάκτηση της Premier League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πολίτες» ο Έντιν Τζέκο, που σημείωσε δύο τέρματα. Ο Βόσνιος επιθετικός άνοιξε το σκορ μόλις 44ο δευτερόλεπτο δείχνοντας απ’ το ξεκίνημα του ντέρμπι τις διαθέσεις του. Στη συνέχεια οι «κόκκινοι διάβολοι» ισορρόπησαν το ματς, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ιδιαίτερες ευκαιρίες μπροστά απ’ την εστία του Χαρτ.

Οι παίκτες του Πελεγκρίνι απειλούσαν με αντεπιθέσεις μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο 45λεπτο μπήκαν για να «καθαρίσουν» τη νίκη. Το γκολ ήρθε και πάλι από τον Τζέκο στο 56’ και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Η Σίτι έριξε ρυθμό η Γιουνάιτεντ προσπάθησε αλλά δεν μπορούσε και ο Γιάγια Τούρε με γκολ στο 90' διαμόρφωσε το 3-0.

Έτσι, οι «πολίτες», που επικράτησαν για πέμπτη φορά στα τελευταία έξι ματς απέναντι στους «κόκκινους διάβολους», έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες στην Premier League και σκαρφάλωσαν στην 2η θέση με 66 βαθμούς, αφήνοντας 3η τη Λίβερπουλ (65). Σε τεντωμένο σχοινί η Γιουνάιτεντ, που βλέπει και το εισιτήριο του Europa League μέσω της 5η θέσης να απομακρύνεται.



Στα άλλα ματς, η Άρσεναλ ξύπνησε στο τέλος και γύρισε μέσα σε δύο λεπτά το παιχνίδι με τη Σουόνσι, αλλά το αυτογκόλ του Φλαμινί στο 90' της στέρησε τη νίκη (2-2) στο «Emirates». Η ομάδα του Βενγκέρ βρέθηκε πίσω στο σκορ έπειτα από τέρμα του Μπονί στο 11’, όμως πάτησε… γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και όλα έδειχναν ότι θα επέστρεφε στις νίκες έπειτα από την «εξάρα» απέναντι στην Τσέλσι την περασμένη Κυριακή. Τελικά το αυτογκόλ του Γάλλου στο 90' στέρησε το τρίποντο από τους κανονιέρηδες, που τέθηκαν οριστικά εκτός από τη μάχη του τίτλου.

Μεγάλη νίκη για την Έβερτον, που πέρασε με σκορ 3-0 από την έδρα της Νιουκάστλ και δείχνει αποφασισμένη για να «κλέψει» το ευρωπαϊκό εισιτήριο από την Τότεναμ. Μπάρκλεϊ (22’), Λουκάκου (52’) και Όσμαν (88’) τα γκολ της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξ αναβολής αγώνων:

Τρίτη 25/3

Άρσεναλ-Σουόνσι 2-2
( 73’ Ποντόλσκι, 74’ Ζιρού – 11’ Μπονί, 90' Φλαμινί αυτ.)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-3
(1’, 56’ Τζέκο, 90' Τουρέ)

Νιούκαστλ-Έβερτον 0-3
(22’ Μπάρκλεϊ, 52’ Λουκάκου, 87’ Όσμαν)

Τετάρτη 26/3
Γουέστ Χαμ-Χαλ Σίτι 21:45
Λίβερπουλ-Σάντερλαντ 22:00
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: