Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Οι… γέροντες με τα φτερά!!

Από τη μία το προ διετίας κάζο από την Νιγηρία στο Προολυμπιακό. Από την άλλη, η λαχτάρα που πήρε η Κροατία απέναντι στις Φιλιππίνες, στο εναρκτήριο ματς.

Οι… γέροντες με τα φτερά
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος 
Ε, δεν ήθελε και κάτι άλλο η Εθνική για να μπει σοβαρή και μυαλωμένη από την αρχή, στη δική της εκκίνηση του Παγκοσμίου Κύπελλου. Δεν υποτίμησε καθόλου τη Σενεγάλη, «καθάρισε» από την αρχή την «μπουγάδα» και πλέον κοιτάζει το επόμενο ματς. Οι Φιλιππίνες απέδειξαν ότι είναι έτοιμες να αρπάξουν κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται.

Το αυτονόητο έκανε η Ελλάδα στην πρεμιέρα, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Επαιξε άμυνα, πίεσε στην περιφέρεια, έβαλε τα μακρινά σουτ, κυρίως γιατί πέρασε πρώτα την μπάλα μέσα στη ρακέτα. Ηταν ένα ματς ειδικών συνθηκών, απ” αυτά που δεν θα συναντά όσο θα περνά ο χρόνος εδώ στην Ισπανία, αλλά επί του παρόντος μπορεί να κάνουν μόνο κακό. Πήγε να το πάθει η Κροατία και τη γλίτωσε γιατί οι Φιλιππινέζοι αστόχησαν στο τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας. Αν το είχαν βάλει, ο όμιλος θα έπαιρνε άλλο δρόμο και οι αντίπαλοι της Κροατίας θα είχαν λόγο να χαρούν. Δεν την πάτησε ο Ρέπεσα και οι παίκτες του και όλα κύλησαν ομαλά στον όμιλο.
Τι κρατάμε από την πρεμιέρα… Τίποτα άλλο. Φτάνει και περισσεύει η σοβαρότητα. Η Εθνική πρέπει να κερδίσει και τις Φιλιππίνες για να πιάσει τον μίνιμουμ στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση και μετά να κοιτάξει τα πλασαρίσματα. Απ” ο,τι φάνηκε στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας στη Σεβίλλη, η Αργεντινή ταξίδεψε στην Ισπανία αποφασισμένη. Της λείπουν τα νιάτα και και ο Τζινόμπιλι, αλλά θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της. Σαν να παίζει άλλωστε στην έδρα της είναι, πάνω από 4.000 Αργεντίνοι έδωσαν ατμόσφαιρα Μπουένος Αϊρες στην αρένα. Και μην νομίζετε ότι ο κόσμος δεν παίζει το ρόλο του. Εδώ έδωσε φτερά στους ατάλαντους Φιλιππινέζους, που πήραν βέβαια τεράστια βοήθεια από τον Μπλάτσε… Καλά θα κάνει η Εθνική να μην αφήσει τους Ασιάτες να ενθουσιαστούν, αν φθαρεί ο Μπλάτσε, όλα θα γίνουν πιο ευκολα.
Κατά τα άλλα, την πιο σημαντική νίκη της ημέρας πήρε η Βραζιλία, απέναντι στην Γαλλία, που δείχνει ότι ψάχνεται μετά τις συνεχόμενες ατυχίες. Ακόμα, βέβαια, είναι πολύ νωρίς, τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα της πρεμιέρας, είναι πολλές φορές παραπλανητικά.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: