Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Αργεντινή… να τη φοβάσαι!!

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε η Αργεντινή νικώντας άνετα για τον δεύτερο όμιλο το Πουέρτο Ρίκο με 98-75. «Καθάρισαν» οι παλιοσειρές, αποκάλυψη ο Σαφάρ, πάλευε μόνος του ο Μπαρέα.

Αργεντινή… να τη φοβάσαι
Την είπαν ελλιπή. Την είπαν γερασμένη. Την ξέγραψαν πολλοί… Όμως η Αργεντινή απέδειξε από την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας πως παραμένει πανίσχυρη.

Με τους Νοτσιόνι και Σκόλα οδηγούς, αλλά και τους Σαφάρ και Καμπάτσο να δείχνουν πως μετά τους Τζινόμπιλι και Ντελφίνο δεν υπάρχει χάος στα γκαρντ, η ομάδα του Χούλιο Λάμας επικράτησε άνετα του Πουέρτο Ρίκο με 98-75 στο «Σαν Πάμπλο» της Σεβίλλης για τον δεύτερο όμιλο. Μοναδικοί διασωθέντες οι Μπαρέα και Μπάλκμαν.


Η Αργεντινή μπήκε «ζεστή» στον αγώνα (4-10) απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, που ξεκίνησε με τον Αρόγιο στο παρκέ και τον Μπαρέα στον πάγκο. Με τον Νοτσιόνι οδηγό σε άμυνα κι επίθεση και τον Χέρμαν συμπαραστάτη, η ομάδα του Χούλιο Λάμας ξέφυγε με 13 (10-23). Μπαρέα και Μπάλκμαν συμμάζεψαν το παιχνίδι της ομάδας τους, που πλησίασε στους τέσσερις (26-30) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Σαφάρ και Μάτα απέδειξαν πως ο πάγκος της Αργεντινής δεν είναι… άχρηστος (31-40) και ο πρώτος φρόντισε ώστε η ομάδα του να κλείσει η ομάδα του το ημίχρονο στο +7.

Τα τρίποντα των Σαφάρ και Πριγκιόνι εκτόξευσαν τη διαφορά στους δεκατρείς (42-55) με το «καλησπέρα» στο δεύτερο μέρος. Η άμυνα των «γκαούτσος» ήταν καταπληκτική, η επίθεση πέταγε φωτιές, ο Νοτσιόνι ήταν σεληνιασμένος και η Αργεντινή «καθάρισε» το παιχνίδι (46-67) από τα τέλη της τρίτης περιόδου, αλλά δεν πάτησε φρένο, με τους Πορτορικανούς να χάνουν την ψυχραιμία τους και να επιδίδονται σε πολλά σκληρά φάουλ που ξεσήκωσαν την κερκίδα. Το… χάσμα μεταξύ των δύο ομάδων έφτασε και στους 29 πόντους (55-84) με τους νικητές να πείθουν απόλυτα με την εικόνα τους.

Δεκάλεπτα: 19-27, 38-45, 49-69, 75-98.

Πουέρτο Ρίκο (Όλμος): Κλεμέντε 2, Μπαρέα 24, Φράνκλιν 2, Αρόγιο 6, Βασάγιο 9, Ριβέρα 5, Ντίας, Σάντσες 6, Χουέρτας 5, Μπάλκμαν 10, Γκαλίντο 6, Σαντιάγκο.

Αργεντινή (Λάμας): Σκόλα 20 (9 ριμπ.), Γκαλίτσι, Μάτα 2, Καμπάτσο 8, Πριγκιόνι 9 (10 ασίστ), Λαπροβιτόλα, Γκουτιέρες 3, Ντελία 8, Χέρμαν 12, Νοτσιόνι 18 (11 ριμπ.), Μπορτολίν, Σαφάρ 18.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Έιλεν (Αυστραλία), Μπελόσεβιτς (Σερβία). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: