Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ελλήνων καθήκον!

Η Εθνική ήταν εντυπωσιακή κόντρα στην κάκιστη Σενεγάλη και μπήκε με το «δεξί» στο Παγκόσμιο κύπελλο και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την «παγίδα» που κρύβουν οι εύκολες νίκες.

Ελλήνων καθήκον
Λένε πως οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις και πολλές φορές τα φαβορί πέφτουν σε γκέλες. Παραλίγο να επιβεβαιώσει το ρητό η Κροατία που είδε και έπαθε για να καταβάλει στη παράταση τις Φιλιππίνες (αναμφίβολα αποτέλεσε καμπανάκι). Η Ελλάδα όμως ήταν όσο σοβαρή έπρεπε, μπήκε με το πόδι πατημένο στο «γκάζι» και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην, εδώ που τα λέμε, ατάλαντη Σενεγάλη. Τέτοια ήταν και η Νιγηρία όμως… Οι διεθνείς του Φώτη Κατσικάρη, έκαναν μία απλή προπόνηση, δείχνοντας άριστα διαβασμένη, αλλά και πολλά στοιχεία από αυτά που θέλει να εφαρμόσει στο Παγκόσμιο κύπελλο και τη νέα της εποχή γενικότερα.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Αυτό θα πρέπει να κρατήσουμε και τίποτα παραπάνω, διότι στο παρελθόν έχουμε καεί πολλές φορές στον… χυλό των εκπληκτικών εμφανίσεων που δεν δίνουν τίποτε παραπάνω από δύο βαθμούς. Η σοβαρότητα με την οποία έχουν αντιμετωπίσει άπαντες στην ομάδα την προετοιμασία και γενικότερα τη διοργάνωση, αποτελεί ασφάλεια ότι τα πόδια θα μείνουν στη γη, ακόμα και αν ο όμιλος τελειώσει με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς. Το καθήκον μας κάναμε και πάμε παρακάτω.

Το ότι το κάναμε απολαυστικά, σίγουρα μας φτιάχνει το βράδυ. Η Εθνική έτρεξε από την αρχή καλά στο «ανοικτό» γήπεδο, είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και βρήκε πολλά αμαρκάριστα σουτ, στα οποία ήταν τρομερά εύστοχη. Αντιμετώπισε σωστά τα ψηλά και αθλητικά κορμιά του αντιπάλου με φοβερή άμυνα στο low post, αναγκάζοντας τη Σενεγάλη να σουτάρει από μακριά. Κοινώς να μην έχει καμία τύχη να είναι ανταγωνιστική. Στον τομέα ριμπάουντ πήρε άριστα, ενώ είχε μία τριάδα παικτών (Καϊμακόγλου, Βασιλειάδη και Αντετοκούνμπο), κάτι παραπάνω από απολαυστικούς.

Η διαφορά «άνοιξε» από νωρίς σε πολύ μεγάλα επίπεδα, ο Κατσικάρης είχε την ευκαιρία για συνεχόμενες αλλαγές ώστε να δοκιμάσει σχήματα και κυρίως να ξεκουράσει τους παίκτες. Μοναδικό ψεγάδι, εκείνο το τετράλεπτο-πεντάλεπτο στα μέσα της τρίτης περιόδου, όπου δεχθήκαμε το 13-0 σερί, λόγω χαλάρωσης, αλλά και προβλημάτων στην αντιμετώπιση της άμυνας ζώνης, που φρονώ πως θα γίνει μόδα και από τους πιο δυνατούς αντιπάλους μας. Καλό ήταν που εμφανίστηκε στη βραδιά και ένα πρόβλημα, ενώ πιο αποδεκτό είναι και το πιο γήινο +23 στο τέλος του… πάρτι.

Ας ευχηθούμε να ακολουθήσουν και άλλα. Το σίγουρο είναι ότι μπορούμε, αλλά ακόμα είμαστε στην αρχή… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: