Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Πόση ατυχία ν’ αντέξει…!! (pics)


Πόση ατυχία ν’ αντέξει… (pics)

Η φωτογραφία του μπορεί να μπει δίπλα στην λέξη τραυματισμός. Ο Χόλγκερ Μπαντστούμπερ χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, όπως συνέβη και τις τρεις προηγούμενες. Ατυχία χωρίς τέλος για τον Γερμανό αμυντικό…

Προερχόμενος από τις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου, στις οποίες μετακόμισε από τη Στουτγάρδη σε ηλικία 13 ετών, ο Χόλγκερ Μπαντστούμπερ προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2009 σε ηλικία 20 ετών, μαζί με τον συνομήλικό του, Τόμας Μίλερ. Ο άνθρωπος που είδε κάτι πάνω τους και τους έκανε επαγγελματίες ήταν ο Λουίς Φαν Χάαλ, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Βαυαρών. Μπορεί να έχει χίλιες και μια ιδιορρυθμίες, αλλά ότι «κόβει το μάτι» του Ολλανδού, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Την πρώτη τριετία ο νεαρός άσος, για τον οποίο ο Φαν Χάαλ έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι είναι ο καλύτερος αριστεροπόδαρος αμυντικός στη Γερμανία, είχε γεμάτες σεζόν και έβλεπε την καριέρα του να βρίσκεται σε σταδιακή άνοδο. Δυστυχώς, η συνέχεια δεν ήταν ίδια. Στην τριετία που ακολούθησε, οι τραυματισμοί θαρρείς και τον έχουν «στοιχειώσει» και μπορεί να πει κάποιος ότι είναι από τους πλέον άτυχους ποδοσφαιριστές της δεκαετίας που διανύουμε. Στην προπόνηση του περασμένου Σαββάτου, υπέστη κάταγμα αστραγάλου και θα μείνει τρεις μήνες εκτός δράσης, χάνοντας το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, όπως συνέβη ΚΑΙ τις τρεις προηγούμενες.

inner

Ο εφιάλτης του 26χρονου ποδοσφαιριστή ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2012, όταν υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με την Ντόρτμουντ. Άμεσα υποβλήθηκε σε επέμβαση και ξεκίνησε τον γολγοθά της αποθεραπείας, αλλά λίγο πριν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και συγκεκριμένα σε προπόνηση της ομάδας στις 19 Μαΐου 2013, υπέστη υποτροπή, με αποτέλεσμα να χάσει όλη την επόμενη σεζόν 2013-14. Μετά από έναν ψυχοφθόρο χρόνο, στη διάρκεια του οποίου… βαρέθηκε να κάνει φυσιοθεραπείες, επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας (5/5/2014) και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φιλικό προετοιμασίας με την Μέμινγκεν στις 18 Ιουλίου 2014, 594 ημέρες μετά τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό του.

Η σεζόν 2014-15 ξεκίνησε ελπιδοφόρα, καθώς αγωνίστηκε σε δύο 90άλεπτα στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια της Bundesliga με Βόλφσμπουργκ και Σάλκε, όπως και στο τρίτο με τη Στουτγάρδη στις 13 Σεπτεμβρίου 2014. Όμως, στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης τραυματίζεται ξανά και γίνεται αλλαγή. Ρήξη τένοντα η διάγνωση για τον άτυχο ποδοσφαιριστή, που υπεβλήθη σε νέα επέμβαση και έμεινε εκτός δράσης μέχρι το τέλος του χρόνου.

Επιστρέφει στην ενδεκάδα της Μπάγερν στο παιχνίδι πρωταθλήματος με το Αμβούργο στις 14 Φεβρουαρίου 2015. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα τον εμπιστεύεται και στο Champions League, αλλά στον επαναληπτικό προημιτελικό με την Πόρτο στις 23 Απριλίου 2015, παθαίνει ρήξη τετρακεφάλου μυός. Άλλη μια σεζόν τελειώνει πρόωρα για τον Γερμανό αμυντικό, που χάνει επίσης την προετοιμασία, αλλά και το πρώτο κομμάτι της φετινής περιόδου.

inner

Στις 7 Νοεμβρίου 2015 επανεμφανίζεται στο ματς πρωταθλήματος με την Στουτγάρδη, παίρνοντας συνεχόμενες συμμετοχές, λόγω και των τραυματισμών των άλλων κεντρικών αμυντικών των Βαυαρών. Κι εκεί που άρχισε να «πατάει γερά» στα πόδια του, ήρθε άλλη μια ατυχία. Στην προπόνηση του περασμένου Σαββάτου, υπέστη κάταγμα αστραγάλου και θα μείνει στα πιτς για άλλους τρεις μήνες. Επί της ουσίας χάνει και τη φετινή σεζόν, σκορπώντας απογοήτευση στον προπονητή και τους συμπαίκτες του, που φόρεσαν μπλουζάκια συμπαράστασης, πριν την έναρξη του τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος με την Άουγκσμπουργκ. Τα συναισθήματα για τον ίδιο, μάλλον δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις. Το όνομά του τείνει να γίνει συνώνυμο της ατυχίας και η φωτογραφία του μπορεί να μπει κάλλιστα δίπλα στην λέξη τραυματισμός.

inner

Αν κοιτάξει κάποιος τους αριθμούς, περιγράφουν στον απόλυτο βαθμό τον εφιάλτη που ζει τα τελευταία χρόνια ο Χόλγκερ Μπαντστούμπερ. Στην πρώτη του σεζόν (2009-10) στην πρώτη ομάδα, ο 20χρονος τότε φέρελπις αμυντικός, μέτρησε συνολικά 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, για να ακολουθήσεις οι 32 το 2010-11 και οι 50 το 2011-12. Από την 1η Δεκεμβρίου 2012 μέχρι σήμερα, δηλαδή σε 3 χρόνια και 2,5 μήνες, αλλά ουσιαστικά τέσσερις σεζόν, ο 26χρονος σήμερα ποδοσφαιριστής μετράει μόλις 43 συμμετοχές. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, έχει μείνει στα πιτς για περίπου 850 ημέρες και έχασε 171 παιχνίδια της Μπάγερν Μονάχου, χωρίς να υπολογίζεται ο χρόνος που θα μείνει εκτός δράσης και οι αναμετρήσεις των Βαυαρών μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, μετά τον τελευταίο του τραυματισμό! Η λέξη άτυχος τον συντροφεύει, αλλά μάλλον είναι λίγη…





*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: