Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Το ποδόσφαιρο φεύγει, το μυαλό ΑΕΚ και Ολυμπιακού ξεφεύγει!!!


Το ποδόσφαιρο φεύγει, το μυαλό ΑΕΚ και Ολυμπιακού ξεφεύγει!

Κάποτε μιλούσαμε για την ποδοσφαιροποίηση της ζωής μας. Και μας κακοφαινόταν. Πλέον, ακόμη και αυτό μας λείπει. Επιτέλους να πούμε για κάτι... ποδοσφαιρικό και ας είναι και τέτοιο.

Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος

Το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός άφησε πίσω του έναν "χαμό". Το μόνο που δεν άφησε ήταν ποδοσφαιρικές κουβέντες. Αλλά τέτοια ώρα... τέτοια λόγια. Αλλωστε, πλέον ποιον ενδιαφέρουν τέτοιες συζητήσεις; Τον Ελληνα φίλαθλο πάντως, σίγουρα όχι. Εχει οδηγηθεί πια στο να μην ενδιαφέρεται για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Μέχρι το σημείο του να κλείνει τα αυτιά του όταν μιλάς γι' αυτό. Για να μην πούμε ότι όχι απλώς κλείνει τα δικά του αυτιά, αλλά κλείνει και το δικό σου στόμα. Για να σωπάσεις!

Τις ίδιες τις ομάδες, όμως; Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη παίζει ευρωπαϊκό ματς. Και στην Ευρώπη, όταν παίζεις ποδόσφαιρο, κάνεις μόνο αυτό. Δεν ασχολείσαι με όλα τα υπόλοιπα. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πάει σε αυτό το ματς έχοντας "βγάλει" από μέσα του το ποδόσφαιρο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ξεκινώντας από το εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ και καταλήγοντας στα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ.

Δίκαια, άδικα, υπερβολικά ή ό,τι άλλο θέλετε, πάντως όχι ποδοσφαιρικά και σίγουρα αποπροσανατολιστικά. Σε αυτό ασφαλώς και δεν ευθύνεται ο Καλογερόπουλος ή οι βοηθοί του. Ο ίδιος ο Ολυμπιακός, ακόμη και το αγωνιστικό του τμήμα επέλεξαν να το κάνουν στον εαυτό τους.

Προφανώς το χωρίς πολλές φάσεις 1-0 επί του ΠΑΟΚ και η ήττα με 1-0 από την ΑΕΚ μαρτυρούν και αγωνιστικά θεματάκια. Τα οποία είναι σημαντικό να διορθωθούν ενόψει Αντερλεχτ, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να διαπιστωθούν. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός στα τελευταία τρία ματς (μαζί με εκείνο το έστω αδιάφορο του Κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα) έχει μία νίκη και μόλις δύο γκολ ενεργητικό. Δεν είναι και πολύ σύνηθες αυτό για τη φετινή ομάδα.

Οσο για την ΑΕΚ, έχει χάσει το μέτρο της σημασίας της νίκης της. Είναι αντιληπτό ότι για την ομάδα και τις τόσες περιπέτειες που πέρασε τα τελευταία χρόνια, αυτό το 1-0 επί του Ολυμπιακού σήμαινε περισσότερα από τρεις βαθμούς και από μία απλή νίκη σε ντέρμπι. Αλλά δεν μπορεί να σήμαινε όλα αυτά που έχουν συμβεί από το βράδυ του Σαββάτου και μετά.

Από το παρελθόν της η ΑΕΚ έχει πολλά παραδείγματα να στέκεται σε μία νίκη επί μεγάλου αντιπάλου και τελικά το μυαλό να "καρφώνεται" σε αυτή τη τόσο, ώστε να σταματά να δουλεύει όπως πρέπει για τη συνέχεια της χρονιάς. Και για την ομάδα έχει πολύ μεγάλη σημασία το μυαλό να δουλέψει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Για το Κύπελλο, αλλά και για τα πλέι οφ. Κυρίως για αυτά, ακόμη και αν η αίγλη ενός τίτλου θα δώσει μεγαλύτερη αξία στη χρονιά της.

Με τον τρόπο, όμως, που διαχειρίζεται αυτό το 1-0 επί του Ολυμπιακού, είναι πολύ επικίνδυνο να χάσει τον προσανατολισμό της. Και τελικά να χάσει τον εαυτό της, που με τόσο κόπο έφτιαξε ώστε να διατηρηθεί σε μία σταθερή πορεία τον τελευταίο καιρό και σε ανταγωνιστικά επίπεδα φέτος.

Το ντέρμπι - κανονικά - θα έπρεπε να έχει και μια τέτοια όψη. Πιο αγωνιστική, πιο συγκεντρωμένη στο ίδιο το άθλημα. Αλλά είναι προφανές ότι το ποδόσφαιρο έχει φύγει πια τόσο μακριά μας, που είμαστε πολύ "τυφλοί" για να την δούμε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: