Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Επαφή με Ντιαρά!!

Ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta.gr εξετάζει τον διεθνή μέσο και πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, Μαχαμαντού Ντιαρά!
Μπορεί να υπάρχει-περισσότερο από κάθε άλλο καλοκαίρι- οικονομική στενότητα, ωστόσο στον Παναθηναϊκό είναι διατεθειμένοι να ανεβάσουν την ποιοτική στάθμη του ρόστερ, ψάχνοντας τις καλύτερες δυνατές περιπτώσεις με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Μετά τον ερχομό του Εμίρ Μπαϊράμι και την προσπάθεια για τον Μάρκους Μπεργκ, δηλαδή με δύο διεθνείς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, το «τριφύλλι» ψάχνει την πιο δυνατή του κίνηση αυτό το καλοκαίρι!
Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta.gr, ο Γιάννης Αναστασίου είχε συνάντηση στον Λονδίνο με τον Μαχαμαντού Ντιαρά, στον οποίο ανέλυσε το πλάνο που υπάρχει και ήταν ιδιαίτερα θετικός στην προοπτική του Παναθηναϊκού! Ο 32χρονος μέσος για μια πενταετία φόρεσε την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ενώ έκανε και μεγάλη καριέρα νωρίτερα στη Λιόν.
Ο Ντιαρά αγωνίστηκε την περίοδο που μας πέρασε στην Φούλαμ, όντας συμπαίκτης του Γιώργου Καραγκούνη και έμεινε ελεύθερος από τον αγγλικό σύλλογο. Προφανώς και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε ότι πρόκειται για μία σούπερ ποιοτική λύση, η οποία αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε την κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Βέβαια, την σεζόν που μας πέρασε αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, κάνοντας δύο εγχειρήσεις στο αριστερό του γόνατο, κάτι που του στέρησε την μισή σεζόν. Πάντως, στη συζήτηση που είχε με τον τεχνικό του «τριφυλλιού», ξεκαθάρισε πως θα επανέλθει ακόμη πιο δυνατός.
Ο Ντιαρά αρέσει αρκετά αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει κάτι αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα με την αδειοδότηση και την «μάχη» που θα δώσει την Πέμπτη στη Νιόν ο Παναθηναϊκός.
Who is who
«Παιδί» του Ευγένιου Γκέραρντ, ο Μαχαμαντού Ντιαρά έγινε γνωστός στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο την σεζόν 1998-1999 με την φανέλα του ΟΦΗ. Το καλοκαίρι του 1999 μεταγράφηκε στη Βίτεσε και οι εμφανίσεις του στο ολλανδικό πρωτάθλημα για την επόμενη τριετία του άνοιξαν τον δρόμο για την Λιόν! Από το 2002 έως και το 2006 έπαιξε με την φανέλα της γαλλικής ομάδας και κάπου εκεί ήρθε η ώρα για το μεγάλο βήμα! Μαδρίτη, Ρεάλ, υπερασπιστής της «βασίλισσας» έναντι 26 εκατομμυρίων ευρώ! Φόρεσε 90 φορές την βαριά αυτή φανέλα και για μια πενταετία αποτέλεσε κομμάτι της Ρεάλ.
Επόμενος σταθμός η Μονακό όπου δεν μπόρεσε να καθιερωθεί. Ο υποβιβασμός της ομάδας τον άφησε ελεύθερο για έξι μήνες, μέχρι να βρει στέγη στη Φούλαμ και να γίνει συμπαίκτης από το καλοκαίρι με τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο μέσος από το Μάλι έχει 64 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και 6 γκολ.
1998-1999    ΟΦΗ     21(2)
1999-2002    Βίτεσε   69(9)
2002-2006    Λιόν     123(7)
2006-2011    Ρεάλ     90(3)
2011-2012    Μονακό    9
2012-2013    Φούλαμ     19(1)
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: