Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ισπανία, πρόσεχε... Έρχεται η Ταϊτή!!

Μια διαφορετική ποδοσφαιρική ιστορία ξεκίνησε στις εξωτικές παραλίες της Ταϊτής. Μια παρέα ερασιτεχνών πήγε στο Confederations Cup για να βάλει ένα γκολ. Τώρα που το κατάφερε, απειλεί την... Ισπανία

Ισπανία, πρόσεχε... Έρχεται η Ταϊτή!
«Ένας παράδεισος επί της γης, όπου άντρες και γυναίκες ζουν ευτυχισμένοι στην αθωότητα, μακριά απ' την διαφθορά του πολιτισμού». Έτσι είχε περιγράψει ο Λουί Αντουάν ντε Μπουγκαινβίλ την Ταϊτή στο βιβλίο του «Ταξίδι γύρω από τον κόσμο».

Παρότι έχουν περάσει εκατοντάδες χρόνια από τότε -και η ευρωπαϊκή επιρροή έχει εμπορευματοποιήσει τη μαγική ομορφιά του νησιού- η Ταϊτή έχει μείνει ένας αγνός παράδεισος.

Πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικός ο τρόπος που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο;

Ερασιτέχνες μαχητές, με όπλα τους μια μπάλα και ένα… κουπί, βρέθηκαν ανάμεσα στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ελίτ γι' αυτό το καλοκαίρι, με την παρουσία τους ως πρωταθλητές Ωκεανίας στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και τα δίνουν όλα για να εξωτερικεύσουν το απύθμενο πάθος τους για ποδόσφαιρο.

Την βλέπουν αλλιώς!

Μια παρέα με έναν μόλις επαγγελματία ποδοσφαιριστή, κάνει… πλάκα στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Τα έξι γκολ που δέχτηκε από τη Νιγηρία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν διασυρμός. Το πάθος, όμως, η θέληση και το πείσμα του μικρού νησιού με τους μόλις 178.000 κατοίκους μέχρι το τελευταίο λεπτό έκανε την ήττα να μοιάζει με θρίαμβο!



Στο 54ο λεπτό η κεφαλιά του Τζόναθαν Τεχάου μετέτρεψε τα παραπάνω χαρακτηριστικά στο πρώτο γκολ της ομάδας σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως το αουτσάιντερ δεν πήγε στην Βραζιλία μόνο για τις παραλίες. Και πως θα παλέψει με αξιοπρέπεια για την ιστορική πρώτη της παρουσία στην διοργάνωση των κορυφαίων.

«Είναι το πρώτο για την χώρα μας», σχολίασε ο χρυσός σκόρερ, «είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα το γκολ και άφησα το σημάδι μου στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Ταϊτής»

Για έναν ερασιτέχνη, ο οποίος μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και πιθανότατα αγροτικές ή τουριστικές εργασίες (οι βασικές πηγές εισοδήματος για τα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας) το συναίσθημα του γκολ σε μια μεγάλη διοργάνωση είναι κάτι παραπάνω από ξεχωριστό.

«Το μυαλό μου άδειασε όταν σκόραρα. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν να πανηγυρίσω με τους φίλους μου» σχολίασε.

Ξέρουν να… τραβάνε κουπί

Εθνικό σπορ της Ταϊτής είναι η Κωπηλασία και οι ποδοσφαιριστές της έδειξαν πως ξέρουν να τραβάνε κουπί τόσο σε ήρεμα, όσο και σε φουρτουνιασμένα νερά.

Εμφανίστηκαν στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών με την ατάκα «Αν σκοράρουμε θα είναι σαν νίκη».

Όταν τα κατάφεραν το πανηγύρισαν όντως σαν την μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας.

Μια παρέα γονατισμένη στο γρασίδι με τα δυο χέρια να προσποιούνται πως τραβάνε κουπί, ενώ το σκορ ήταν 3-1 υπέρ της Νιγηρίας!



«Φυσικά, θα θυμόμαστε για πάντα το γκολ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό», δήλωσε ο μοναδικός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Ταϊτής, Μαραμά Βαϊρουά, γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους απ' τη περσινή παρουσία του στον Πανθρακικό.

«Δείξαμε την όψη του παιχνιδιού, που δεν περίμενε να δει κανείς. Παλέψαμε σκληρά και είμαστε περήφανοι για το παιχνίδι μας».

Γκολ και στην Ισπανία!

Το γκολ κόντρα στη Νιγηρία τους άνοιξε την όρεξη και πάνε… φορτσάτοι στο ματς κόντρα στην Ισπανία.

«Το γκολ του Τζόναθαν ήταν απρόσμενο, αλλά μας δίνει ελπίδα», ανέφερε ο αρχηγός, Νίκολας Βάλαρ.

«Ξέρουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε την έκπληξη με την Ισπανία, αλλά το γκολ κόντρα στην Νιγηρία μας… φούσκωσε τα πανιά». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: