Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Τα πρώτα σημάδια!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τον ΠΑΟΚ που θα χτιστεί και δεν θα αγοραστεί και για την κορυφαία επιλογή Στέφενς, ενώ εξηγεί γιατί παθαίνει... αμόκ μόλις ακούει για Σισοκό. Η ανάλυση των υπαρκτών επιλογών του ΠΑΟΚ δείχνουν και την διάθεση να αλλάξει η ομάδα πρώτα απ όλα σε νοοτροπία και λιγότερο σε ποιότητα.
Η πρόσληψη του Χιουμπ Στέφενς είναι από αυτές που σου δίνουν να καταλάβεις πως η ομάδα θα χτιστεί και δεν θα αγοραστεί. Μέχρι βέβαια να το πει ο ΠΑΟΚ αυτό, θα κρατάμε μια πισινή, αλλά η καριέρα του Ολλανδού αυτό μας δείχνει.
Τα ρόστερ των ομάδων που δούλεψε, δεν μπορεί να πει κανείς πως ήταν τα κορυφαία αναλογικά με τα πρωταθλήματα που δούλεψε. Ποτέ δεν είχε το ρόστερ της Μπάγερν πχ, αλλά κατάφερε να την κοντράρει μέσα από την δημιουργία συνόλου.
Είναι γεγονός εξακριβωμένο, πως ο Στέφενς δεν απαίτησε μεγάλο μπάτζετ, δεν ισοπέδωσε τον προγραμματισμό που ήδη είχε κάνει ο ΠΑΟΚ και απλά καλείται να βάλει κάποιες πινελιές αφού αυτός μπάζει λόγω της καθυστέρησης.
Κακά τα ψέματα και κανένας δεν πρέπει να το κρύβει, τον Στέφενς τον εκπροσωπεί το γραφείο του γιου του που είναι από τα καλύτερα στην Ολλανδία. Άρα, υπάρχει μία βάση αναζήτησης που αν ο ΠΑΟΚ αγοράσει φθηνά και αυτό που θέλει δεν τίθεται θέμα ηθικής τάξεως. Αν όχι, σίγουρα είναι θέμα που θα το βρούμε μπροστά μας. Ο Λόκχοφ πάντως ανήκει στο ίδιο γραφείο.
Η επιλογή Στέφενς είναι η κορυφαία, αλλά μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι επιλογές τύπου Σκόνδρα και Φυτανίδη. Οι δύο από τους τέσσερις – πέντε παίκτες που έδωσαν μέταλλο σε μία ομάδα που ουδέποτε είχε. Μην ανατρέξω στην εποχή Οσκαρ Αλβαρέζ, γιατί το μόνο που θα κάνω είναι να στείλω τα χαιρετίσματά μου στον Τούκι και τον Γκαστόν. Στα παιδιά του δηλαδή και κάποτε κολλητούς μου.
Ο Σκόνδρας έγινε αρχηγός και σήκωσε το βάρος της επιλογής αυτής, έχοντας το θράσος που λείπει από παίκτες της γενιάς του. Σίγουρα τεχνικά δεν είναι και ο καλύτερος, δεν είναι ο πιο γρήγορος, αλλά με την ψυχή καλύπτεις πολλά, κυρίως σε αυτή τη θέση. Μην αναλύσω ποιοι έκαναν καριέρα ως δεξιοί μπακ, γιατί ο Σκόνδρας μπροστά τους είναι Καφού.
Εννοείται πως ο Σκόνδρας είναι καλύτερος παίκτης του Έτο και βέβαια Έλληνας, ενώ ο άλλος της παρέας του Ατρομήτου, ο Φυτανίδης, δεν έχει σταθεί ηγετικά σε Αστέρα και Ατρόμητο τυχαία.
Καθαρό μυαλό, σοβαρό παιδί, θράσος και αυτός, δε ν καταλαβαίνει από έδρες. Κοινά χαρακτηριστικά με τον Σκόνδρα σε επίπεδο χαρακτήρα, λιγότερο οξύθυμος αλλά με τεράστιο κίνητρο να παίξει στον ΠΑΟΚ.
Καλά, εγώ ως προληπτικός θα έπαιρνα τον Φυτανίδη μόνο και μόνο για να μη μου κάνει άλλες κηδείες, αλλά και αγωνιστικά είναι θεωρώ καλύτερος απ΄όλα τα στόπερ που είχαμε. Ακόμη και από τον Σίλντεφελντ που ανά δύο παιχνίδια έκανε ένα χοντρό λάθος.
Ο ΠΑΟΚ επιλέγει δύο έλληνες αμυντικούς από μία ομάδα πολύ σφιχτή αμυντικά και καλά κάνει.
Η επιλογή Σισοκό, είναι άλλη μία ενδεικτική πως ο ΠΑΟΚ χτίζει ομάδα. Εγώ είμαι λάτρης της ουσίας. Δηλαδή λατρεύω πχ Σορλέν και δεν μπορώ παίκτες τύπου Σισοκό.
Βλέπω το αόρατο βιογραφικό του και παθαίνω αμόκ, όμως ευτυχώς που έχω εικόνα και ξέρω πως στο ένας με έναν ήταν ο καλύτερος του πρωταθλήματος και πως έπαιξε με τεράστια άνεση σαν οχτάρι.
Το θέμα στη περίπτωση του Ιβοριανού είναι να δοθεί ξεκάθαρος ρόλος, να δουλέψει στα κουσούρια του δηλαδή στη τελική πάσα και τελική προσπάθεια και τότε, ο ΠΑΟΚ θα έχει βγει πολλαπλά κερδισμένος.
Το ότι ο ΠΑΟΚ χτίζει φαίνεται και στο γεγονός πως οι τρεις πρώτες ξεκάθαρες επιλογές συν ο προπονητής, είναι μεταξύ 22 και 28 ετών. Άρα επιλογές διάρκειας. Και ηλικιακά εκεί όπου η ομάδα είχε τεράστιο κενό που δικαιολογούσε και τις διακυμάνσεις της.
Η διαφορά θα γίνει βέβαια από τους τρεις παίκτες του άξονα. Τον στόπερ ηγέτη, το εξάρι και τον παίκτη πίσω από τον φορ.
Ολίσε – Καμαρά, μπορείς να βρεις εύκολα, όπως και διάφορους άλλους συμπληρωματικούς. Ο άξονας είναι αυτός που κάνει τη διαφορά και εκεί ο ΠΑΟΚ παρότι δεν πρέπει να βιαστεί, είναι υποχρεωμένος να ρίξει εκεί το περισσότερο χρήμα.
Το καλοκαίρι αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον και βήμα – βήμα θα δούμε τι θα μας ξημερώσει.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: