Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ελληνικός… Παναθηναϊκός!!

Ενίσχυση κατά βάση με Έλληνες παίκτες έχουν αποφασίσει στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Προ των πυλών Φώτσης, Γιάνκοβιτς και Παππάς. Ερωτηματικό για Σχορτσανίτη.

Ελληνικός… Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Τσαρτσαρής αποσύρθηκε. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης οδεύει προς τη Δύση της καριέρας του και στο ρόστερ υπάρχουν δύο ακόμη Έλληνες παίκτες-κορμού. Στον Παναθηναϊκό έχουν πάρει απόφαση να δημιουργήσουν μία ομάδα που θα στηρίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό από το φετινό σε γηγενείς παίκτες. Για το λόγο αυτό στόχος είναι η ενίσχυση της ομάδας με Έλληνες εγνωσμένης αξίας ή/και με προοπτικές εξέλιξης, που θα αποτελέσουν πυλώνες του «τριφυλλιού» για πολλά χρόνια.

Ήδη ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μία ανάσα από τρεις παίκτες με αυτά τα στοιχεία. Ο Αντώνης Φώτσης ετοιμάζεται να επιστρέψει για τρίτη φορά στην ομάδα. Απομένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να επιστρέψει ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ στην ομάδα με την οποία έχει ζήσει τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα του. Προ των πυλών των νταμπλούχων βρίσκονται και δύο νέα μεγάλα κεφάλαια του ελληνικού μπάσκετ. Ο λόγος για τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και τον Νίκο Παππά, που ηγήθηκαν του φετινού Πανιωνίου και θεωρούνται επενδύσεις που μπορεί να αποφέρουν άμεσα αγωνιστικά κέρδη. Πιθανώς ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει και το παιδομάζωμα που άρχισε πέρσι με τους Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο.

Σε καλό δρόμο οι ανανεώσεις, ερωτηματικό για «Σόφο»

Η ανανέωση του συμβολαίου του Δημήτρη Διαμαντίδη είναι τυπική διαδικασία, ενώ σε καλό δρόμο είναι και οι υποθέσεις των Γκιστ, Λάσμε, Κάρι και Ματσιούλις. Αντίθετα, ασαφές είναι το τοπίο για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Στο συμβόλαιό του υπάρχει οψιόν ανανέωσης από τον Παναθηναϊκό, που δεν είναι αρνητικός να τον κρατήσει, αλλά ίσως υπάρχει διστακτικότητα για το ύψος των απολαβών του (500-600 χιλιάδες ευρώ το χρόνο). Είναι πιθανό να του προταθεί νέο συμβόλαιο με χαμηλότερες αποδοχές.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: