Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης

Με αφορμή όλα όσα συνέβησαν στην Καβάλα πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα του ΑΡΗ με αντίπαλο την τοπική ομάδα η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να επισημάνει τα εξής:
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ενημέρωσε έγκαιρα εγγράφως με εμπιστευτικά έγγραφα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη Γεν. Επιθεώρηση ΕΛ.ΑΣ Β. Ελλάδας, τη Γεν. Αστυν. Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, την ΓΕ.ΑΔ Περιφ. Αν. Μακ-Θρακ, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τον Αθλητικό Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, την Εισαγγελία Εφετών Θράκης και την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ότι υπάρχουν πληροφορίες πως θα δεχθεί επίθεση η διοίκηση της ομάδας, αλλά και θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στο γήπεδο διάφορα ταραχοποιά στοιχεία με στόχο να προκαλέσουν επεισόδια. Κοινοποίηση υπήρξε επίσης προς το αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ, την ΕΠΟ και την Γενική Αστυν. Διεύθυνση Αττικής.
Τη στιγμή λοιπόν που ΑΠΑΝΤΕΣ ήταν ενήμεροι για το τι επρόκειτο να συμβεί, γίναμε μάρτυρες μίας δολοφονικής επίθεσης προς τους διοικούντες την ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Οι ιθύνοντες της διοίκησης της ΠΑΕ πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους στο σημείο που υποδείχθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις (!!!), όπου και διαπίστωσαν ότι τους περίμεναν διάφοροι κρανοφόροι και κουκουλοφόροι. Επιτέθηκαν στους ανθρώπους της διοίκησης απειλώντας τους, προκάλεσαν μεγάλες φθορές στα αυτοκίνητά τους, ενώ προπηλάκισαν κι όλα τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, με τους ιθύνοντες της Αστυνομίας να παραμένουν θεατές.
Η ομάδα των κουκουλοφόρων στην συνέχεια ενώθηκε με μία ακόμα ομάδα 100 ατόμων επίσης κρανοφόρων και οπλισμένων με αλυσίδες, γκλομπ, φωτοβολίδες. Κι ενώ θα περίμενε κανείς από την Αστυνομία να δράσει με στόχο την αποτροπή άλλων επεισοδίων και τη σύλληψη των δραστών, έγινε το αδιανόητο. Παρά και τις επιτόπου επισημάνσεις των ιθυνόντων του ΑΡΗ δύο ώρες πριν το παιχνίδι, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μπροστά από τα «επίσημα» του Ανθή Καραγιάννη… μετακινήθηκαν και η ομάδα των 150 κουκουλοφόρων μπήκε στο γήπεδο χωρίς κανένας να τους ελέγξει. Φυσικά συνέχισαν να φέρουν όλα τα απαραίτητα… αξεσουάρ (αλυσίδες, φωτοβολίδες, γκλομπ, κροτίδες). Τοποθετήθηκαν πίσω ακριβώς από τον πάγκο του ΑΡΗ και η δράση τους ξεκίνησε με την άφιξη της αποστολής του ΑΡΗ στο γήπεδο, όπου πέραν όλων των άλλων εμπλούτισαν τα… πολεμοφόδιά τους και με πέτρες, καρεκλάκια. Δίπλα τους ακριβώς οι αστυνομικές δυνάμεις τους παρακολουθούσαν χωρίς να επεμβαίνουν. Το ίδιο συνέβη και 45 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα όταν εισέρχονταν και μεμονωμένοι φίλαθλοι στο ένα πέταλο του γηπέδου. Οι κρανοφόροι, κουκουλοφόροι… επίσημοι πήδηξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν προς το πέταλο που βρίσκονταν φίλαθλοι που δεν είχαν προκαλέσει το παραμικρό ( ενώ εκτός γηπέδου ανυποψίαστοι φίλαθλοι δέχονταν δακρυγόνα και χημικά επειδή τόλμησαν, όντες οι περισσότεροι Καβαλιώτες, και ΟΛΟΙ κάτοχοι εισιτηρίων να προσεγγίσουν το γήπεδο). Η απάθεια των αστυνομικών δυνάμεων ήταν χαρακτηριστική, όπως το ίδιο συνέβη καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όπου προς τον πάγκο του ΑΡΗ εκτοξεύονταν εκατοντάδες πλαστικά καθίσματα, πέτρες, κροτίδες κι ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους οι… επίσημοι κρανοφόροι-κουκουλοφόροι.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να επισημάνει για μία ακόμα φορά ότι παρά το γεγονός πως με βάση τον ΚΑΠ δε φέρει καμία ευθύνη για όποια γεγονότα διαδραματίστηκαν – από τη στιγμή που δεν παρέλαβε εισιτήρια- εξέδωσε δύο ανακοινώσεις με τις οποίες προέτρεπε τους φιλάθλους της ομάδας να μη μετακινηθούν προς την Καβάλα.
Θα ήθελε να εκφράσει τον αποτροπιασμό της όταν σε ένα απόγευμα που παραβιάστηκαν τα μισά – χωρίς υπερβολή- άρθρα του αθλητικού νόμου, η αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση παρέμεινε απαθής.
Θα ήθελε να καταγγείλει την στάση της Αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας και να ζητήσει την απόδοση ευθυνών σε όσους αναλογούν γιατί από θαύμα για μία ακόμα φορά δε θρηνήσαμε θύματα. Για όσα αναφέρονται παραπάνω υπάρχει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, αλλά βεβαίως δεν είναι αρμοδιότητα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ η απόδοση ποινικών ευθυνών και οι συλλήψεις των ταραχοποιών. Αν ο καθένας κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει, φαινόμενα όπως αυτά στο γήπεδο της Καβάλας είτε θα εκλείψουν είτε θα ελαχιστοποιηθούν. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θέλει τα γήπεδα να γεμίζουν. Αν ορισμένοι θέλουν να… αδειάζουν ας το υποστηρίξουν πλέον και επίσημα. Με ή χωρίς κράνος και κουκούλα…
Υ.Γ. Την στιγμή που εκατοντάδες εγκληματικές πράξεις ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος διεπράχθησαν χθες στο Ανθή Καραγιάννη, η Ασφάλεια της Καβάλας ξεκίνησε ήδη την έρευνα για τις μηνύσεις που κατατέθηκαν κατά του διερμηνέα της ομάδας για… ειρωνεία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: