Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Εκμεταλλεύεται το ντέρμπι η Μπάγερν

Την ιδανική ευκαιρία να ξεφύγει από τους διώκτες της έχει στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Bundesliga η Μπάγερν Μονάχου. Οι βαυαροί υποδέχονται τη Στουτγκάρδη όντας στην κορυφή και περιμένει την έκταση των δεδομένων βαθμολογικών απωλειών της δεύτερης Σάλκε και της τρίτης Μπάγερ Λεβερκούζεν που αναμετρώνται στο BayArena. Στο Βερολίνο απέναντι στη Χέρτα δοκιμάζεται η Μπορούσια Ντόρτμουντ, τη Νυρεμβέργη υποδέχεται η Βέρντερ Βρέμης.

Παραμονεύει η Μπάγερν
Να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τις απώλειες των Σάλκε και Μπάγερ Λεβερκούζεν που παίζουν μεταξύ τους ελπίζει η Μπάγερν Μονάχου υποδεχόμενη τη Στουτγκάρδη. Οι βαυαροί πηγαίνουν στην αναμέτρηση ανεβασμένοι μετά την πρόκρισή τους στον τελικό του DFB Pokal με 1-0 σε βάρος της Σάλκε στην παράταση, προηγούμενοι 1 βαθμού της ομάδας του Φέλιξ Μάγκατ και 3 των Ασπιρίνων.

Την ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ περιμένει ένα ιδιαίτερο δύσκολο πρόγραμμα με την πρώτη αναμέτρηση απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα προημιτελικά του Champions League να ακολουθείται από τον εκτός έδρας αγώνα με τη Σάλκε για το πρωτάθλημα, τη ρεβάνς στο Μάντσεστερ και το εκτός έδρας ματς με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

"Πραγματικά ανυπομονώ γι` αυτά τα παιχνίδια. Το πρόγραμμα που έχουμε είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε", δήλωσε ο Φαν Χάαλ, με τον χρυσό σκόρερ του ημιτελικού του κυπέλλου, Αριεν Ρόμπεν, να συμφωνεί: Είναι η αρχή κάποιων πολύ σημαντικών εβδομάδων και κάναμε μια καλή αρχή. Τώρα είμαστε στον τελικό του κυπέλλου κι αυτό μας παίρνει μέρος της πίεσης. Πρέπει να διατηρήσουμε την πρόοδό μας στο πρωτάθλημα κι ελπίζουμε να τα πάμε καλά και στο Champions League".

Ντέρμπι στο Λεβερκούζεν
Στο Λεβερκούζεν διεξάγεται το ντέρμπι της αγωνιστικής, όπου η Μπάγερ υποδέχεται τη Σάλκε. Οι Ασπιρίνες δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον πρώτο σκόρερ της φετινής Bundesliga, Στέφαν Κιέσλινγκ, που τραυματίστηκε στην αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Από την πλευρά της, η Σάλκε θα προσπαθήσει να διατηρήσει τη 2η θέση που κέρδισε μετά τα στραβοπατήματα της Λεβερκούζεν, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από τον αποκλεισμό της στα ημιτελικά του DFB Pokal

Εντός κι... εκτός Βέρντερ και Ντόρτμουντ
Με 3 συνεχόμενες νίκες και 10 γκολ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατάφερε να αναρριχηθεί στην 4η θέση της βαθμολογίας και να πλησιάσει στους 5 βαθμούς τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Για την 28η αγωνιστική, ταξιδεύει στο Βερολίνο για να αναμετρηθεί με τη Χέρτα του Φάνη Γκέκα που παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία.

"Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι περισσότερο. Παίρνουμε το κάθε παιχνίδι όπως έρχεται και θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε", εξήγησε ο Φρίντχελμ Φούνκελ, που γνωρίζει το δύσκολο πρόγραμμα της ομάδας του ενόψει της συνέχειας, αλλά πήρε... θάρρος από την εντυπωσιακή νίκη με 5-1 επί της πρωταθλήτριας Βόλφσμπουργκ την προηγούμενη αγωνιστική.

Τέλος, η 5η της βαθμολογίας, Βέρντερ Βρέμης, υποδέχεται τη Νυρεμβέργη, με ανεβασμένο το ηθικό μετά την πρόκρισή της στον τελικό του DFB Pokal.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 26/03

21:30GR Μπόχουμ - Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

Σάββατο 27/03
16:30GR Βέρντερ Βρέμης - Νυρεμβέργη
16:30GR Μάιντς - Βόλφσμπουργκ
16:30GR Μπάγερν Μονάχου - Στουτγκάρδη
16:30GR Χέρτα Βερολίνου - Μπορούσια Ντόρτμουντ
16:30GR Ανόβερο - Κολονία
19:30GR Μπάγερ Λεβερκούζεν - Σάλκε

Κυριακή 28/03
16:30GR Χόφενχαϊμ - Φράιμπουργκ
18:30GR Γκλάντμπαχ - Αμβούργο

Δεν υπάρχουν σχόλια: