Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο Καπίνο του 0-3 στο Φάληρο ή η δευτεράντζα της Μάιντζ;

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει στο sport-fm.gr για τους χαμένους και τους κερδισμένους της μεταγραφής του Στέφανου Καπίνο στον Ολυμπιακό.

Ο Καπίνο του 0-3 στο Φάληρο ή η δευτεράντζα της Μάιντζ;

«Αιώνια πιστός» ήταν ο Γιάννης Γκούμας και δεν το έχει πει ακόμη, παρά την τεράστια δεκαπενταετή καριέρα του στο «τριφύλλι». Τόλμησε και ρίσκαρε να το γράψει στο twitter ένας 20χρονος, ο οποίος δώδεκα μήνες αργότερα επιβεβαίωσε ότι κανείς δεν δύναται και δεν δικαιούται να ξεστομίζει τόσο μεγάλα λόγια. Οι επαγγελματίες πρέπει να κρίνονται με τα ίδια κριτήρια. Όπως ένας ιδιωτικός υπάλληλος αλλάζει εταιρεία και μπορεί να πάει στην ανταγωνιστική, έτσι συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Πριν χρόνια ο υπογράφων στο ράδιο είχε μαλώσει άσχημα μ΄ έναν ακροατή που επέμενε πώς η ομάδα του δεν είναι ΑΕ, είναι η ζωή του, η ανάσα του και άλλα ρομαντικά. Έλα μου, όμως, που είναι μία ΑΕ, η οποία για να βελτιωθεί και να προοδεύσει δεν κοιτάζει σκωπτικά αν στο βιογραφικό του κάθε νέου υπαλλήλου υπάρχει θητεία σε αντίπαλη εταιρεία!

Ορθώς έπραξε ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας, διαλέγοντας τον Ολυμπιακό. Σίγουρα θα έχει περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με τη Μάιντζ. Αν και η γερμανική ομάδα δεν είναι κάποιο μεγαθήριο (πέρυσι αποκλείστηκε από τον Αστέρα Τρίπολης στο Γιουρόπα και στην Μπουντεσλίγκα υπήρξε μέτρια) και ο Καπίνο δεν είχε σούπερ ανταγωνισμό, ήταν ο κλασικός τερματοφύλακας αποστολής και προπόνησης. Οι συμμετοχές του ήταν μηδαμινές και σίγουρα αυτή η επιλογή, μετά τον Παναθηναϊκό, τον πήγε πίσω αγωνιστικά. Οπότε ο Ολυμπιακός αποτελεί έναν προορισμό ικανό να του αναγεννήσει την καριέρα. Η συμπεριφορά του νεαρού όσο φορούσε το «τριφύλλι», απλώς, δεν πρόδιδε με τίποτε πώς αυτός ο παίκτης – που αποχαιρετούσε πριν ένα χρόνο την οικογένειά του, όπως έγραφε, και δήλωνε αιώνια πιστός – θα πήγαινε τόσο σύντομα στον μεγάλο αντίπαλο!

Οι «ερυθρόλευκοι» είτε πουλήσουν τον Ρομπέρτο, είτε όχι είναι κερδισμένοι αγωνιστικά. Αν ο Ισπανός φύγει θα γεμίσουν τα ταμεία τους και θα έχουν έτοιμο πρώτο γκολκίπερ (έστω προερχόμενο από σεζόν απραξίας), αν μείνει τότε η πρώτη δυάδα τους θα λογίζεται εξαιρετικά δυνατή. Εκεί που ο Ολυμπιακός, επικοινωνιακά, έχασε τα αυγά και τα καλάθια είναι στην προσπάθεια να πείσει την κοινή γνώμη πώς ο Καπίνο επειδή μεγάλωσε στον Πειραιά είναι και υποστηρικτής του συλλόγου από τα γεννοφάσκια του. Εκθέτει έναν ποδοσφαιριστή, αρχικά, που στο περιβόητο 0-3 του Μαρτίου του 2014 έφαγε την κροτίδα με το τσουβάλι στο Φάληρο, έδειξε το σήμα του «τριφυλλιού» με το χέρι του στον κόσμο και πανηγύρισε κάπως προκλητικά, με σηκωμένα τα μπατζάκια από το σορτσάκι του, την τελική νίκη!

Κι αν δεν τον εκθέτει, λανθάνει αυτή η πολιτική σε μία εποχή που σε λίγα δευτερόλεπτα ο μέσος χρήστης του διαδικτύου μπορεί να βρει τον νεοφερμένο γκολκίπερ να τραγουδά το «χόρτο μαγικό» στη «Λεωφόρο»! Το τι κέρδισαν ή τι θα κερδίσουν Ολυμπιακός και Καπίνο από τη μεταξύ τους συνεργασία περικλείεται στα παραπάνω κι επί πραγματικού θα φανεί στο μέλλον. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας δεδομένα χαμένος κι αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Όσο κι αν η οικονομική πραγματικότητα άλλαξε σε σχέση με πέρυσι, οι «πράσινοι» που δίνουν δύο εκατομμύρια το χρόνο σε Σάντσες και Εσιέν το 2015 «έσπρωξαν» με τα ίδια χρήματα και κάτι ψιλά ένα κορυφαίο μεταπωλητικό τους χαρτί σε μία μεσαία ομάδα της Γερμανίας το 2014! Ουσιαστικά μοιάζει σαν να τον έκαναν δώρο στον Ολυμπιακό μ΄ έναν έμμεσο τρόπο, χωρίς ρήτρα για επιστροφή σε άλλη ομάδα της Ελλάδας, χωρίς τίποτε.

Μία κίνηση αψυχολόγητη για έναν παίκτη, ο οποίος αν έμενε κι έπαιζε Ευρώπη, θα μπορούσε να φέρει περισσότερα χρήματα από τα ψίχουλα που τελικά έφερε και πιο συγκεκριμένα και σταράτα να μην καταλήξει στον Ολυμπιακό για, αναλογικά, πενταροδεκάρες. Επειδή ανάλογες περιπτώσεις, τύπου Ρισβάνη π.χ., βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης γκέλας, καλό θα ήταν, τουλάχιστον, οι αρμόδιοι από το στραπάτσο με τον Καπίνο να μάθουν και να μην το κάνουν ξανά. Τα υπόλοιπα θα τα δείξει η ιστορία, για το αν ο νεαρός τερματοφύλακας θα δικαιωθεί για την επιλογή του. Μόνο στην περίπτωση αυτή δεν θα έχει καμία σημασία αν πηγαίνει στον Ολυμπιακό ως ένας απλός παίκτης προπόνησης της Μάιντζ ή σαν ο βασικός τερματοφύλακας του θριάμβου του Παναθηναϊκού στο 0-3 του «Καραϊσκάκης» πριν δεκαέξι μήνες… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: