Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

«Χτισμένος για μεγάλα πράγματα ο Παναθηναϊκός»

Ιδανικές χαρακτήρισε τις συνθήκες που συνάντησε στον Παναθηναϊκό ο Ζακ Ραίτ σε συνέντευξη του στη «SportDay» και τόνισε ότι η ομάδα του έχει τις προδιαγραφές να πετύχει μεγάλα πράγματα.

«Χτισμένος για μεγάλα πράγματα ο Παναθηναϊκός»
Τη δυνατότητα να νικήσει κάθε αντίπαλο έχει ο Παναθηναϊκός να παίξει όπως μπορεί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη «SportDay»ο Ζακ Ραίτ, ο οποίος σχολίασε: «ο Παναθηναϊκός είναι χτισμένος για μεγάλα πράγματα».

Επιπλέον, ο 29χρονος γκαρντ τόνισε ότι προσαρμόστηκε γρήγορα και εύκολα στο «τριφύλλι», ενώ όπως ενημέρωσε έχει σπίτι του που περιλαμβάνει την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας και DVD με φάσεις από αγώνες της ομάδας της.

«Είναι κρίσιμο παιχνίδι, γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπερασπιζόμαστε το σπίτι μας», είπε, αναφερόμενος στο παιχνίδι με τη Λαμποράλ την Παρασκευή (7/3, 21:45) στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ραίτ

Για το αν περίμενε να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά το φιλικό του καλοκαιριού με τη Βοσνία: «Ένιωθα ότι κάποια στιγμή θα ερχόμουν, αλλά δεν περίμενα τόσο σύντομα. Αγαπάω πολύ την Ελλάδα όπως και η οικογένειά μου και ήταν αυτό που χρειαζόμουν. Ειδικά από τη στιγμή που σου κάνει πρόταση ο Παναθηναϊκός, λες αμέσως 'ναι'».

Για το πώς ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του: «Ο Παναθηναϊκός είχε χτυπήσει την πόρτα της πρώην ομάδας μου, της Μπάμπεργκ, την 1η Δεκέμβρη και είχε ζητήσει να με αποκτήσει. Όμως δεν με είχαν αφήσει τότε να πάρω μεταγραφή και το θέμα έληξε εκεί. Όταν ο Παναθηναϊκός επέστρεψε ξανά, τότε πήγα αμέσως στον κόουτς και στον πρόεδρο της ομάδας και τους ζήτησα να με αφήσουν να πάω στον Παναθηναϊκό. Ήταν η μεγάλη μου ευκαιρία. Το ήθελα και ήξερα βαθιά μέσα μου ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Η αλήθεια είναι ότι είχα άγχος και δεν κοιμόμουν καλά μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τη Μπάμπεργκ, αλλά επιτέλους τέλος καλό, όλα καλά. Ένα όνειρο έγινε επιτέλους πραγματικότητα και νιώθω ευλογημένος που είμαι εδώ».

Για την αγωνιστική του προσαρμογή: «Όταν πάτησα το πόδι μου την πρώτη μέρα, άρχιζα να παίρνω πληροφορίες για το αγωνιστικό κομμάτι, για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, με τη βοήθεια του κόουτς και του τεχνικού επιτελείου. Στόχος ήταν να μάθω καλά τις τακτικές. Μάλιστα έχω στο σπίτι ένα βιβλίο που περιλαμβάνει την αγωνιστική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού στο παρκέ και όλες τις λεπτομέρειες. Επίσης, βλέπω σε DVD και φάσεις από αγώνες της ομάδας. Κάθε μέρα το κάνω αυτό για να μάθω όσο πιο σύντομα γίνεται τις πληροφορίες γιατί και ο χρόνος τρέχει».

Για την ενέργεια που δίνει στην ομάδα: «Γι' αυτό με έφερε ο κόουτς στην ομάδα. Για να δώσω περισσότερη ώθηση στο παιχνίδι, να πασάρω και να συμβάλλω στην επίθεση. Αυτό θέλω να κάνω και κάθε μέρα θα είμαι και καλύτερος».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Παναθηναϊκό: «Οι συνθήκες είναι ιδανικές και αυτό είναι το καλύτερο από όλα. Είμαι χαρούμενος γιατί προσαρμόστηκα πολύ εύκολα. Όσον αφορά την ομάδα, καμιά φορά μπορεί να μην έχουμε τη συγκέντρωση που χρειάζεται στον τομέα της άμυνας, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι αν παίξουμε με τον τρόπο που ξέρουμε, τότε μπορούμε να κερδίσουμε τον κάθε αντίπαλο γιατί ο Παναθηναϊκός είναι χτισμένος για μεγάλα πράγματα. Άλλωστε το έχει και στο DNA του».

Για το σουτ του και αν αποτελεί αδύναμο σημείο στο παιχνίδι του: «Απλά σουτάρω όταν χρειάζεται. Θέλω να παίζω πρώτα για το σύνολο. Δεν νομίζω ότι η δουλειά του πόιντ γκαρντ είναι να κάνει 30 σουτ σε κάθε ένα παιχνίδι και ειδικά όταν αποτελεί μέλος μιας τόσο μεγάλης ομάδας».

Για το ματς με την Λαμποράλ: «Είναι κρίσιμο παιχνίδι, γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπερασπιζόμαστε το σπίτι μας. Δεν θα είναι εύκολο και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να νικήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: