Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

"Σκόρδα αλάνι, άναψε ντουμάνι"!

Ο  Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την τελευταία ευκαιρία του Λάμπρου Σκόρδα να κάνει αυτό το οποίο υποσχέθηκε και να μην συνδέσει το όνομά του με δεύτερο υποβιβασμό της ομάδας, όπως βέβαια και την αποκλειστική ευθύνη που θα φέρει σε περίπτωση αποτυχίας.
Μετά την σημερινή απόφαση του Ειρινοδίκη υπηρεσίας θεωρώ ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον ΑΡΗ αναφορικά τουλάχιστον με το διοικητικό κομμάτι. Ο δικαστής αποφάσισε να μην χορηγήσει προσωρινή διαταγή σε νέα διοίκηση Στεφανίδη, χωρίς να μπει στην ουσία των αιτιάσεων με μία πολύ απλή λογική. Πριν δυο μήνες οι ίδιοι μέτοχοι είχαν ζητήσει από το δικαστήριο να ορίσει τον Σκόρδα ως διοίκηση, όπως και έγινε αρχικά με προσωρινή διαταγή και στην συνέχεια με επικύρωση από απόφαση του δικαστηρίου. Μετά από δυο μήνες και περίπου ένα μήνα μετά από την απόφαση, ξαναέρχεστε για να μου πείτε ότι δεν κάνει; Βέβαια η απόφαση θα προκύψει μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από το δικαστήριο, που θα δικάσει στις 18 Μαρτίου και αναμένεται να βγάλει απόφαση το... συντομότερο στα μέσα Απρίλη όταν και θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα.
Με αυτά τα δεδομένα αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι την προσπάθεια σωτηρίας του ο ΑΡΗΣ θα την κάνει με τον Λάμπρο Σκόρδα ως πρόεδρο. Θεωρώ ότι μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να σώσει την ομάδα. Το 2004 η ομάδα έπεσε στα δικά του χέρια και είναι πολύ πιθανόν για δεύτερη φορά να συνδέσει εκ νέο το όνομά του με τον υποβιβασμό.
Μετά όμως την σημερινή απόφαση έχει την δική του ευκαιρία να σώσει την ομάδα και να αποκαταστήσει εν μέρει το όνομά του. Γράφω εν μέρει γιατί υπάρχουν και πολλά άλλα ζητήματα, που δεν είναι της παρούσης και έτσι κι αλλιώς έχουν πάρει τον δρόμο τους. Σε κάθε περίπτωση όμως άπαντες στον ΑΡΗ για τα 7 παιχνίδια που απομένουν θα πρέπει να λειτουργήσουν με το γνωστό σύνθημα. “Σκόρδα αλάνι άναψε ντουμάνι” από σήμερα το απόγευμα και βέβαια περιμένουμε άπαντες από τον πρόεδρο της ομάδας να κάνει πράξη την υπόσχεση του και να σώσει την ομάδα. Αναφέρω το σύνθημα δίκν υπερβολής για αντιληφθούν άπαντες τι έγινε πριν δυο μήνες, τι έγινε σήμερα και που οδηγούμαστε αύριο. Πλέον, δικαιολογίες δεν υπάρχουν και το καθήκον και η υποχρέωσή του είναι διπλή καθώς με τις ενέργειές του απέτρεψε την προσπάθεια κάποιων άλλων αρειανών να σώσουν την παρτίδα με το μυαλό τους και τις ενέργειές τους όπως πίστευαν.
Πλέον είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για ότι συμβεί από εδώ και πέρα και μακάρι να καταφέρει να σωθεί ο ΑΡΗΣ, γιατί τότε πραγματικά και η επόμενη μέρα όσο δύσκολη και αν φαντάζει, σίγουρα θα είναι ευκολότερη από το αν έρθει ένας υποβιβασμός.
Από κει και πέρα μέχρι να εξαντληθούν μαθηματικά οι ελπίδες (και μακάρι να φτάσουμε τελευταία αγωνιστική και ο ΑΡΗΣ να θέλει μία νίκη για να σωθεί και να την πάρει) οφείλουν και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες να τον στηρίξουν.
Ναι να κάνουν αυτό που σε ΚΑΜΙΑ των περιπτώσεων και ΠΟΤΕ μέχρι τώρα δεν έκανε ο ίδιος όταν ήταν στην... αντιπολίτευση. Οφείλουν να το κάνουν γιατί ο ΑΡΗΣ πρέπει και είναι πάνω από όλα, έστω και αν ο νυν πρόεδρος και οι ελάχιστοι υποστηρικτές του μόνο υπό αυτό το πρίσμα δεν λειτουργούν.
Κατά τα άλλα και η ΚΜΑ και ο ΑΣ έχουν τον τρόπο στην συνέχεια να τρέξουν τις εξελίξεις μετά από το τέλος του πρωταθλήματος (ή παρ' ελπίδα νωρίτερα εφόσον πέσει η ομάδα και μαθηματικά) με μία... απλή Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΠΑΕ, που βέβαια θα πρέπει ήδη να σχεδιάσει και την επόμενη μέρα ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία θα βρίσκεται ο ΑΡΗΣ. Εκτός και αν ξεχνάνε ορισμένοι ότι ο Σκόρδας έχει οριστεί με ημερομηνία λήξης (6μηνο) από το δικαστήριο και μεγαλομέτοχοι της ομάδας είναι ΚΜΑ και ΑΣ.
ΥΓ1 Μπράβο στα παιδιά των Ελπίδων για την επική ανατροπή με 9 παίκτες από το 25 και το σκορ 0-1 από το 11! Σεληνιάζομαι έτσι κι αλλιώς όποτε κερδίζουμε Τούρκους και Σκοπιανούς, ένα παραπάνω που η Εθνική κέρδισε με “Διου” και “Μπούγα” βασικούς!
ΥΓ2 Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και παιχνίδι το Σάββατο στην Λεωφόρο με τον...φορτσάτο Παναθηναικό. Γιατί πιστεύω ότι ο Σούλης σε τέτοια ματς μπορεί να κάνει το θαύμα, ένας Θεός ξέρει!
ΥΓ3 Πόλεμος διαβάζω ΕΠΟ-ΠΑΟΚ για τον ορισμό ενός ημιτελικού κυπέλλου. Ανακοινώσεις, διαμάχες και άλλα πολλά, αλλά όλοι ΚΟΚΟΚΟ στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ που βάση του ΚΑΠ πρέπει να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στον υποβιβασμό για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια για απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ. Ή μήπως όχι; Ο ΚΑΠ αναφέρει ότι η προσφυγή (όχι η απόφαση τιμωρείται με υποβιβασμό;). Γιατί δεν βγαίνει ο κ. Παναγόπουλος να μας πει;
Και ακούω να μιλάνε για εργατικές διαφορές, αυτοί που ζητούσαν υποβιβασμό του ΑΡΗ για το 99, που με γνωμοδοτήσεις καθηγητών πανεπιστημίου και φυσικά καμία προσπάθεια από την ΕΠΟ να αντικρούσει γιατί δεν μπορούσε αφού στο αυτοδιοίκητο δεν προβλέπεται νόμος εξυγίανσης μίας ανώνυμης εταιρίας, αποτελεί μία τελείως διαφορετική περίπτωση. Αυτή την στιγμή ευνοούνται κατάφορα από την ΕΠΟ και φωνάζουν ως αδικημένοι. Όταν όμως έχεις συνηθίσει επί σειρά ετών με Γκαγκάτση, πάντα θα νομίζεις ότι σε αδικούν. Άσε που τον μόνο που  αδίκησαν είναι ο ΑΡΗΣ καθώς αντί να βάλουν το ματς στις 12 Μαρτίου και να παίξει ο ΠΑΟΚ τρίτο ματς (δυο με ΟΣΦΠ και ένα με ΑΡΗ) σε 6 μέρες μέσα, στις 16 του Μάρτη στο Βικελίδης, το πήγαν ένα μήνα πίσω. Πάλι αβάντα τους έκανε η ΕΠΟ και φωνάζουν και από πάνω!
ΥΓ4 Μήπως ξέχασαν πέρσι με Σαλπιγγίδη; Οι 4 αγωνιστικές έγιναν μία για την μούτζα. Αντίθετα Μπακασέτας, Μπουγαίδης θα εκτίσουν την δεύτερη αγωνιστική με ΠΑΟ και έχουν άλλες δυο μπροστά τους! Έτσι όμως δημιουργούνταν οι διαφορές τα προηγούμενα χρόνια. Δυο-τρες βαθμοί παραπάνω που έκριναν όμως μία-δυο θέσεις που οδηγούσαν σε πλέι- οφ και Ευρώπη με ρευστότητα εκατομμυρίων ευρώ στην προ Σαββίδη εποχή. Τότε που στα dvd ακούγονται κάποιοι πρόεδροι να μιλάνε μεταξύ τους και να αναφέρουν τους Μανταλοσιδηρόπουλους. Όταν όμως οι παράγοντες του ΑΡΗ είναι ανίκανοι, δεν μπορείς να έχεις και από τους άλλους τις ίδιες απαιτήσεις στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
ΥΓ5 Μάλλον το αντικείμενο στην Κουρομπίλια και ο τραυματισμός της δεν ήταν το ίδιο βαρύ με αυτό που έπεσε στα μούτρα του Αναστασίου. Όπως βέβαια δεν προκάλεσε και το ίδιο κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφού νίκησε ο Παναθηναικός τα...μίντια έγραψαν για την τριάρα. Οι κόκκινοι ξεφωνίζουν τον Αναστασίου, οι πράσινοι ξεφωνίζουν τους κόκκινους, αλλά στην περίπτωση της Κουρομπίλια που ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ από το ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ότι δεν είχε τίποτα, ΟΛΟΙ ξεφώνιζαν τον ΑΡΗ!!! Τουλάχιστον έχουμε καταφέρει να τους ενώσουμε σε κάτι...
ΥΓ6 Άνετη η σωτηρία αν κάνουμε αυτό που κάνουν οι Κορεάτες με την εθνική.Δυο φάσεις, δύο γκολ και από την άλλη οι δικοί μας παίζουν στον ρυθμό του ύμνου της ΑΕΚ και προσπαθούν να σπάσουν τα δοκάρια, ακόμα και σε κενή εστία!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: