Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

«Εξαιρετικός ο Αναστασιάδης»

thumbnail
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούτσης. Μίλησε για τον Άγγελο Αναστασιάδη, την προετοιμασία που κάνει και τόνισε πως είναι ένας εξαιρετικός προπονητής.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Κούτσης:
Για την προετοιμασία του Αναστασιάδη:
“Ξεκινάει μια διαδικασία ο ποδοσφαιριστής να προετοιμαστεί και να είναι στην καλύτερη κατάσταση. Ο προπονητής θα βάλει τις βάσεις και θα χτίσει τα θεμέλια για να φτιάξει ένα σύλλογο ανταγωνιστικό. Επειδή ο ποδοσφαιριστής ξέρει πως μια προετοιμασία δεν είναι εύκολη είναι προετοιμασμένος ψυχολογικά. Επίσης εξαρτάται από το πόσες μέρες έχει μείνει σε απραξία ο ποδοσφαιριστής. Στην Β’ εθνική που ένας ποδοσφαιριστής θα ξεκινήσει την προετοιμασία μετά από τέσσερις μήνες είναι πολύ διαφορετικό από τον ΠΑΟΚ που μεσολάβησαν 25 μέρες. Αν έχουν μεσολαβήσει 25 μέρες δεν χρειάζεται να κάνεις πάρα πολλά. Αν έχει περάσει πολύ καιρός θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στο αερόβιο κομμάτι και να είναι περισσότερες οι βδομάδες προετοιμασίας”.
Για το αν η προετοιμασία του Αναστασιάδη έχει ιδιαιτερότητες:
“Προφανώς έχει κάποια ιδιαιτερότητα γιατί πρέπει να προετοιμαστεί γρήγορα για να αντιμετωπίσει κάποια ομάδα για το Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό που λένε πως είναι ιδιαιτέρα σκληρός δεν ισχύει. Κάνει μια προετοιμασία όπως πρέπει να είναι. Για την προετοιμασία υπάρχουν κάποιες μετρήσεις για να δούμε σε τι κατάσταση είναι. Δεν μπορούμε κάποιον αθλητή να τον τεντώσουμε”.
Για τον Αναστασιάδη ως προπονητή:
“Είναι εξαιρετικός προπονητής. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Σε όποια ομάδα έχει πάει, έχει πετύχει κιόλας. Για να πετύχεις πρέπει όλα σου τα κομμάτια να είναι τοπ. Τόσο το κουτσάρισμα, η προπόνηση και η διαχείριση έμψυχου δυναμικού. Το μεγαλύτερο κέντρο που έχει ο Αναστασιάδης είναι να κερδίζει τον ποδοσφαιριστή και να παίρνει το 100%”.
Για τον απότομο χαρακτήρα του Αναστασιάδη:
“Σε όλες τις ομάδες με όλους τους ποδοσφαιριστές κα ι προπονητές θα υπάρχουν κάποιες κόντρες. Αυτό είναι όμως για το καλό της ομάδας και όχι τίποτα άλλο”.
Για το αν θα πάει καλύτερα ο ΠΑΟΚ με τον Αναστασιάδη:
“Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω να θα πάει καλύτερα η χειρότερα. Το ευχόμαστε και νομίζω πως θα πάει. Αν έχει την δυνατότητα να πάρει ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου οπωσδήποτε θα κάνει κάτι καλό. Ένας παλιός προπονητής έλεγε πως αν έχεις κιμά και μακαρόνια θα κάνεις μακαρόνια με κιμά, αστακομακαρονάδα δεν μπορείς. Αν έχει παίκτες υψηλού επιπέδου μπορεί να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα”.
Για την ενίσχυση που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ:
“Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση αλλά αυτό το ξέρει καλύτερα το επιτελείο του ΠΑΟΚ και θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Τα μπάτζετ είναι ένα εργαλείο αλλά δεν κάνουν τις ομάδες. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα με ομάδες που ξόδεψαν πολλά χρήματα αλλά δεν πέτυχαν τίποτα”.
Για το αν έχει μιλήσει με τον Άγγελο Αναστασιάδη:
“Δεν μίλησα καθόλου μαζί του. Απλά στις αρχές, πριν ανακοινωθεί επίσημα του ευχήθηκα καλή πορεία και να έχει πάντα επιτυχίες. Από εκεί και πέρα είναι πάντα αποφασισμένος, αγωνιστής, νικητής και κάνει το καλύτερο δυνατό”.
Για την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ:
“Εξαιρετική πορεία θα έλεγα. Ήμασταν λίγοι άτυχοι στο τελευταίο παιχνίδι και αν μπορούσαμε να τελειώσουμε δύο -τρεις φάσεις και εδικά στην φάση του Δημητράκη αν μα μπαίναμε μπροστά στο σκορ θα το διαχειριζόμασταν διαφορετικά. Πρέπει να δώσουμε ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που μας εκπροσώπησαν επάξια”.
Για το μέλλον του:
“Έχω δύο τρεις περιπτώσεις που εξετάζω και μιλάω. Σύντομα θα έχω αποφασίσει κάπου”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: