Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

«Είναι στο στόχαστρο»

KOSMOS IRAKLIS55
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος, Χάρης Λαδής και μίλησε για την άδικη μεταχείριση των οπαδών του Ηρακλή από τις αρχές.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χάρης Λαδής:
Για την άδικη διαχείριση των οπαδών του Ηρακλή:“Σε αυτή την υπόθεση έχει επιδειχθεί από την πλευρά της πολιτείας μια πολύ σκληρή αντιμετώπιση των φιλάθλων του Ηρακλή. Στο Ελληνικό οπαδικο χώρο έχει καταργηθεί η ισονομία μεταξύ φιλάθλων. Οι φίλαθλοι του Ηρακλή βρίσκεται πρώτοι στο στόχαστρο. Ακόμα και αυτό όμως έχει κάποιο όριο. Στις προσαγωγές που μιλάμε και η λέξη προσαγωγή είναι προβληματική. Πρόκειται για κλήση κατηγορουμένων σε απολογία κατηγορουμένων στο πλαίσιο προανάκρισης για κάποιες πράξεις που είναι μικρής σημασίας. Έχει παρέλθει μακρά  η αυτόφωρη διαδικασία. Αφορούν σε μια περίπτωση έναν άναμμα πυρσού στην άλλη περίπτωση μια ρίψη κουτιού μπύρας”.
Για το αν έχουν δικαίωμα οι αρχές να βρεθούν στο σπίτι η στην δουλειά του κατηγορούμενου για να τον πάρουν στο τμήμα:“Δεν έχει κανένα δικαίωμα να γίνεται αυτό και δεν είναι μια συνήθη τακτική. Όπως είναι οι προσαγωγές ατόμων που έχουν τα στοιχεία ταυτότητας και δεν υπάρχει μια αξιόποινη πράξη στην περίμετρο για να συνδεθούν με αυτή. Αυτό είναι εντελώς ασυνήθιστο. Όταν κάποιον έρθουν και τον πάρουν από το σπίτι του ο πολίτης δεν ξέρει τα δικαιώματα του που είναι η πρόσβαση στον συνήγορο και άλλα. Του δείχνουν εκεί μια φωτογραφία. Εκεί πέρα έχουμε μια βάναυση καταπάτηση των δικαιωμάτων και ο άνθρωπος βρίσκεται σε μια πλήρη σύγχυση. Αυτά γίνονται μόνο για τον Ηρακλή και ούτε καν για να διαλευκανθεί κάποιο άλλο ζήτημα που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη όπως μια ανθρωποκτονία που θα μπορούσε κάποιος την παρανομία της αστυνομίας να δικαιολογήσει.
Ακόμα και αυτοί που πρόλαβαν να επικοινωνήσουν με εμάς και τους ενημερώσαμε για τα δικαιώματα του, ζήτησαν κάποια αντίγραφα της δικογραφίας και αντί για αυτά πήραν δύο – τρεις φωτογραφίες ο καθένας και μια κατάθεση αστυνομικού. Η δικογραφία όλη δεν δόθηκε. Αυτές οι φωτογραφίες δεν προκύπτει από πού προέκυψαν. Βλέπει κάποιος τον εαυτό του να κρατάει ένα κουτάκι μπύρας, μετά κάτω στο αγώνα βρίσκεται το κουτάκι και στην συνέχεια να είναι ο ίδιος χωρίς το κουτάκι της μπύρας, και να του λένε οι αστυνομικοί άρα το κουτάκι το πέταξες. Τώρα το πέταξες στα πόδια σου, στο γήπεδο, στα πόδια σου η αν μπήκε στο γήπεδο δεν έχει σημασία. Όλα δεν θα αρκούσαν για να συνταχθεί μια δικογραφία παρά μόνο για τους φιλάθλους του Ηρακλή. Επίσης, έρχεται μονάχα ένας αστυνομικός να καταθέσει για όλους.
Αν είναι δυνατόν. Θυμάται ένας αστυνομικός μετά από μήνες πως κάποιος πέταξε ένα κουτάκι μπύρας. Συγκεκριμένα στο γραφείο μας χειριστήκαμε γύρω στις πέντε υποθέσεις. Μιλάμε ακόμα και για πυρσούς. Είναι αστείο ότι δύο μέρες πριν από αυτές τις αθώες προσαγωγές μου έστειλαν ένα email που έχουν ψηφίσει όλοι οι οπαδοί της Ευρώπης για τα πιο “φλεγόμενα” γήπεδα. Συμπτωματικά στην πρώτη θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ και την πέμπτη ο Άρης. Βλέπεις δύο γήπεδα να έχουν την εικόνα πυροτεχνήματος που είναι και ωραία παρά το παράνομο του θέματος. Είναι ωραία για το φίλαθλο πνεύμα αν δεν προκαλείται κάτι άλλο. Έχουμε δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης που είναι στην πρώτη θέση των φλεγόμενων γηπέδων και έρχεσαι την Κυριακή το πρωί για έναν οπαδό του Ηρακλή επειδή άναψε έναν πυρσό”.
Για το τι ακολουθεί:“Με την απολογία του κατηγορουμένου κλείνει η δικογραφία διαβιβάζεται στον αρμόδιο εισαγγελέα και θα οδηγηθούν στο τριμελές η μονομελές πλημμελειοδικίο για να οριστούν δικάσιμοι. Η συμπεριφορά των αρχών έρχεται μετά από μια χρονιά πολλών γεγονότων. Πρέπει κάποια στιγμή να κινηθούμε σε υψηλότερα δικαστικά επίπεδα για να δούμε την παραβίαση των δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτής της ομάδας”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: