Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Φέρτε της τη Βραζιλία!!

Το όνειρο του να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα στη Βραζιλία συνεχίζει να ζει η Αργεντινή! Την ώρα που οι οπαδοί της παραληρούσαν, η «μπιανκοσελέστε» καθάρισε 1-0 το Βέλγιο και πέρασε στα ημιτελικά

Φέρτε της τη Βραζιλία!
Τη μεγαλύτερη φαντασίωση των Αργεντινών οπαδών συνέχισε να τροφοδοτεί η εθνική τους!

Με νέο ήρωα τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν, η ομάδα του Σαμπέγια λύγισε 1-0 το Βέλγιο και πέρασε πιο εύκολα απ’ όσο περίμενε στα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Η γκολάρα του επιθετικού της Νάπολι (7’) δε βρήκε ποτέ απάντηση από τη λιγόψυχη παρέα του Μιραλάς κι επέτρεψε στους χιλιάδες φίλους της «μπιανκοσελέστε» να παραληρούν στην εξέδρα για κούπα μέσα στη Βραζιλία.

Συνέχισε να γράφει ιστορία ο Λιονέλ Μέσι, που έπιασε τον Μαραντόνα στην πρώτη θέση των συμμετοχών με τη φανέλα της Αργεντινής.


Το ματς

Με την Ελβετία έφτυσε αίμα. Της βγήκε η ψυχή. Γι’ αυτό σήμερα η Αργεντινή αποφάσισε να τη βγάλει από το πρώτο κιόλας λεπτό στο γήπεδο. Θέλοντας, λοιπόν, να δείξει στο Βέλγιο ποιος είναι το αφεντικό, η «μπιανκοσελέστε» μπήκε με… ντου. Αιφνιδίασε τους παίκτες του Βίλμοτς. Και πριν εκείνοι καταλάβουν καλά-καλά τι συνέβη, τους είχε ξαπλώσει. Όταν ο Ιγκουαΐν θυμήθηκε το δολοφονικό ένστικτο, το οποίο μετατρέπει μια πάσα που κόντραρε σε γκολάρα.

Αυτό ήταν. Το παιχνίδι είχε έρθει κιόλας στα μέτρα της Αργεντινής. Της επέτρεπε να δίνει χώρο, για να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις. Και κυρίως της είχε αφαιρέσει το άγχος. Χωρίς τα βαρίδια του λοιπόν στα πόδια, ο Μέσι μοίραζε μπαλιές. Έπεφτε από… τέσσερα φάουλ και πάνω στην ίδια φάση. Κι έπαιζε πλέον (και) για τον Ντι Μαρία, που έφυγε τραυματίας. Έτσι, το Βέλγιο στριμωχνόταν. Και κατάφερνε να φανεί πραγματικά απειλητικό μονάχα στην εξαιρετική κεφαλιά του Μιραλάς.

Αφού λοιπόν δεν κινδύνευε, η Αργεντινή σκέφτηκε να σχολάσει πρόωρα το γάμο. Ή μάλλον ο Ιγκουαΐν το σκέφτηκε. Και έβαλε σκοπό να το κάνει μόνος του. Το πρώτο πλασέ ωστόσο σταμάτησε σε σώματα. Και το δεύτερο -έπειτα από φοβερό σόλο και μια σακούλα που χορήγησε στον Κομπανί- σταμάτησε άδοξα στο δοκάρι. Έτσι, το Βέλγιο έμενε ζωντανό. Διατηρούσε ελπίδες ότι μπορεί να επιστρέψει. Και προσπαθούσε να τις αυξήσει, ρίχνοντας Λουκάκου και Μέρτενς στο ματς.

Μάταια όμως. Γιατί η ομάδα του Σαμπέγια παρέμενε ψύχραιμη. Προστάτευε αποτελεσματικά το υπέρ της σκορ. Έστω κι αν ένιωθε ενίοτε τον κίνδυνο (όπως σε κεφαλιά του Φελαϊνί και παραλίγο αυτογκόλ του Γκαράι). Άλλωστε, πώς θα μπορούσε να μην περάσει, με τον κόσμο της να… παίζει κι εκείνος από την εξέδρα. Και πώς θα μπορούσε -αφότου απέτυχαν κι οι τελευταίες (απελπισμένες) προσπάθειες των Βέλγων- να μην πανηγυρίσει στο τέλος την πρώτη πρόκρισή της σε ημιτελικά από το 1990.

inner


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Μπίλια, Ντι Μαρία (33’ λ.τ. Πέρες), Ιγκουαΐν, Μέσι, Μαστσεράνο, Ντεμιτσέλις, Λαβέτσι (70’ Παλάσιο), Μπασάντα

Στον πάγκο έμειναν οι: Οριόν, Αντούχαρ, Καμπανιάρο, Γκάγκο, Μάξι Ροντρίγκες, Α. Φερνάντες, Φ. Φερνάντες, Άλβαρες, Αγουέρο, Ρόχο

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Φερτόνχεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Φελαϊνί, Αζάρ (75’ Τσαντλί), Μιραλάς (60’ Μέρτενς), Φαν Μπούιτεν, Οριγκί (60’ Λουκάκου)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μινιολέ, Μποσούτ, Βερμάελεν, Ντεφούρ, Λόμπαερτς, Ντεμπελέ, Γιανουζάι, Σιμάν, Βάντεν Μπόρε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Εστάντιο Νασιονάλ», Μπραζίλια Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: