Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Αμπιντάλ: «Κι άλλους τίτλους»

Ως μια νέα πρόκληση στην καριέρα του βλέπει την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ο Ερίκ Αμπιντάλ. «Να κατακτήσουμε κι άλλους σημαντικούς τίτλους», ο στόχος που έθεσε ο Γάλλος άσος.

Αμπιντάλ: «Κι άλλους τίτλους»
Τη δική του υπογραφή σε νέες επιτυχίες του Ολυμπιακού, θέλει να βάλει ο Ερίκ Αμπιντάλ.

Ο σπουδαίος Γάλλος μπακ ανακοινώθηκε σήμερα (5/7) από τους Πειραιώτες και στις πρώτες του δηλώσεις εξέφρασε τη φιλοδοξία του να κατακτήσει κι άλλους τίτλους, αυτή την φορά με την φανέλα των «ερυθρολεύκων».

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ερίκ Αμπιντάλ στην κάμερα της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Ποιες είναι οι σκέψεις σου τώρα που βρίσκεσαι στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού;

«Θεωρώ πως το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον! Έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτό πλέον. Ξέρω ότι έρχομαι σε μία ομάδα που έχει πάντα τη δυνατότητα να διεκδικεί τρόπαια και κυνηγάει διαρκώς τον τίτλο του πρωταθλητή. Εγώ οφείλω να φέρω στην ομάδα την εμπειρία που αποκόμισα από τη θητεία μου στο εξωτερικό και να τη βοηθήσω να κερδίσει κι άλλους σημαντικούς τίτλους».

Η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός είναι μία νέα πρόκληση στην καριέρα σου;

«Για μένα ήταν στόχος μου να μπορέσω να παίξω στο Champions League. Είναι κάτι διαφορετικό το Ελληνικό Πρωτάθλημα, σίγουρα. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος, ένας σύλλογος με φιλοδοξίες που θέλει να κερδίζει τίτλους κι εγώ σίγουρα θα προσφέρω την εμπειρία μου και φυσικά θα τη βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ καλύτερα να πάρει τρόπαια».

Λένε ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι λίγο… τρελοί! Θέλεις να τους στείλεις κάποιο μήνυμα;

«Λατρεύω την τρέλα τους, αν είναι τρέλα με την καλή έννοια που δίνει ώθηση στην ομάδα! Είναι σημαντικό να έχουμε δίπλα μας τους φιλάθλους μας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, μας κάνει πιο δυνατούς στο γήπεδο και είναι σαν να παίζουμε με 12 παίκτες, γιατί οι οπαδοί είναι σημαντικοί και μας βοηθούν να κερδίζουμε τα δύσκολα ματς».

Αυτό το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα κάνει ένα σπουδαίο ταξίδι στις ΗΠΑ και τον Καναδά για να παίξει απέναντι σε μεγάλες ομάδες, όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Μίλαν. Πώς νιώθεις γι’ αυτό το ταξίδι;

«Θα είναι κλειδί για την προετοιμασία, η οποία είναι πολύ σημαντική για όλη τη σεζόν. Η ευκαιρία να αναμετρηθείς με τόσο μεγάλες ομάδες δεν δίνεται στον καθένα και ο Ολυμπιακός την έχει μέσω του ICC! Βέβαια, πρόκειται για φιλικές αναμετρήσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα να βρει τους αυτοματισμούς της και να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο εγχώριο πρωτάθλημα».



Το who is who του Αμπιντάλ:

Ο Ερίκ Αμπιντάλ γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1979 στη Λιόν της Γαλλίας. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο από την ερασιτεχνική AS Λιόν Ντουσέρ και το 2000 έκανε την αγαπημένη του ενασχόληση επάγγελμα, υπογράφοντας στη Μονακό. Το ντεμπούτο του στη Ligue 1 το έκανε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2000 στην εντός έδρας νίκη με 3-0 επί της Τουλούζ.

Έπειτα από δύο χρόνια, πήρε μεταγραφή στη Λιλ, αλλά το 2004 φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της γενέτειράς του, της Λιόν. Στέφθηκε τρεις συνεχόμενες φορές πρωταθλητής Γαλλίας με τους «Λιονέ» και κατέκτησε 3 Σούπερ Καπ Γαλλίας, σκοράροντας στις 10 Νοεμβρίου του 2004 και το πρώτο του γκολ!

Στις 29 Ιουνίου του 2007, ο Αμπιντάλ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, με τη φανέλα της οποίας πρωταγωνίστησε κι εμπλούτισε την… προσωπική του τροπαιοθήκη, με 2 Champions League, 4 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 Copa del Rey, 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Πρόκειται για έναν «μαχητή», τόσο στα γήπεδα, όσο και στη ζωή, περνώντας (και ξεπερνώντας) με επιτυχία την περιπέτεια της υγείας του η οποία τον ταλαιπώρησε για ένα διάστημα. Επέστρεψε πιο δυνατός και τρομερά ορεξάτος για μπάλα. Πέρυσι είχε μία πλήρη χρονιά με τη Μονακό και πλέον είναι έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, τον Ολυμπιακό! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: