Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Απαγορεύονται οι «γκέλες», πλέον!!

Πρεμιέρα στον δεύτερο γύρο αύριο με αγώνες που μπορεί να κρίνουν καταλυτικά τις «μάχες» σε κορυφή και «ουρά» της βαθμολογίας. Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Απαγορεύονται οι «γκέλες», πλέον!
Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στον Αλεξάνδρειο τον Άρη, στην πρώτη από τις τρεις…επικίνδυνες εξόδους του από το Λεκανοπέδιο στο δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου. Αν και στη Θεσσαλονίκη δύσκολα συναντά αντίσταση, -κρίνοντας και από τον πρόσφατο…περίπατο στην Πυλαία-, η εμφάνιση του Άρη απέναντι στον Ολυμπιακό πριν λίγες εβδομάδες, δεν επιτρέπει χαλαρότητα! Οι πράσινοι βέβαια έδειξαν και στη Ρόδο ότι έχουν «συνέλθει» αγωνιστικά, με την προσθήκη Τσαρτσαρή-Περπέρογλου και τη διαρκή βελτίωση του Μπατίστ, αλλά κανένα ματς δεν κερδίζεται εύκολα, αν η απόδοση δεν είναι η απαιτούμενη…
Αντίστροφοι ρόλοι στο (κατ ευφημισμόν) αντίστοιχο αθηναϊκό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Δε νομίζω ότι οι ερυθρόλευκοι θα επαναλάβουν την εμφάνιση απέναντι στον Ηλυσιακό κι έτσι το ενδιαφέρον στρέφεται στα νέα πρόσωπα, τους Ντόρσει και Λόου, οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής και πρεμιέρας με την ερυθρόλευκη φανέλα. Η ένταξή τους στον κυπελλούχο ουσιαστικά δείχνει την…πόρτα της εξόδου στους Λούκας και Χάουαρντ, για τους οποίους νομίζω ότι….κάποιος πρέπει να απολογηθεί στους Αγγελοπουλαίους: καταρχάς γιατί τους υπέβαλε σε τέτοια ανούσια δαπάνη και στη συνέχεια γιατί ριψοκινδύνευσε την αγωνιστική ποιότητα και δυνατότητα της ομάδας, επιλέγοντας παίκτες που…δεν υπήρχαν στον χάρτη! Με την ευκαιρία, αποδεικνύεται ότι το «φτηνό» δεν μπορεί να είναι «καλό», στο επίπεδο που οι «αιώνιοι» μας συνήθισαν χρόνια τώρα…. Ο Λούκας πάντως δεν θα… στενοχωρηθεί και πολύ γιατί έμαθα ότι ήδη έχει μιλήσει με την Παρτιζάν και οσονούπω θα ταξιδεύσει στο Βελιγράδι. Ε, για ομάδα που δεν παίζει στην Ευρώπη…μια χαρά θα είναι.
Αλλά κι ο ΠΑΟΚ έχει τα δικά του ζητήματα. Ο Γκορί βρίσκεται ήδη στο Τρεβίζο, ο Αντριναβίτσιους….πέρασε και δεν άγγιξε και ο Ράιτ ετοιμάζεται να «κουνήσει το μαντήλι», την Κυριακή, εφόσον φυσικά ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να του δώσει κάμποσα απ αυτά που του οφείλει. Ο Ράιτ θα ταξιδεύσει απευθείας στη Ροάν, όπου τον περιμένει ο Λούκα Παβίσεβιτς.
Στη Νέα Σμύρνη διεξάγεται το τρίτο «ντέρμπι» της ημέρας με τον 4ο Πανιώνιο να υποδέχεται τον 3ο Κολοσσό. Πρόκειται για ένα crash test και για τις δύο ομάδες, που βλέποντας τα «χαϊρια» του ΠΑΟΚ και του Άρη φιλοδοξούν να πλασαριστούν σε θέση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Εφόσον ο Κολοσσός «σταθεί όρθιος» και στην Αρτάκης δύσκολα θα χάσει την θέση στην 4άδα, ο δε Πανιώνιος μόνον με νίκη μπορεί να ελπίζει στην 3η θέση που…ανεπίσημα αποτελεί στόχο διοίκησης και προπονητή. Στον πρώτο γύρο ο Κολοσσός επικράτησε με 72-67.
Για τον Ίκαρο, στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο, μόνον η νίκη θα δώσει ουσιαστική αξία στην πρόσφατη επιτυχία επί του Αμαρουσίου. Κατακτώντας τους 2 βαθμούς οι καλλιθεάτες θα ξεφύγουν με 4 νίκες διαφορά των μαρουσιωτών, που έχουν ρεπό, και βέβαια σε γύρο 12 αγώνων πολύ δύσκολα οι ισορροπίες μπορούν να ανατραπούν. Το Ρέθυμνο ωστόσο δεν είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος. Νίκησε στο Περιστέρι, την Δράμα κι έχασε στην παράταση στη Ρόδο!
Η Καβάλα υποδέχεται τον Ηλυσιακό και η Δράμα το Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά ο μεν Ηλυσιακός αγωνίζεται με εντελώς ανανεωμένο αγωνιστικό προφίλ και πρόσφατες τις «δάφνες» της εντυπωσιακής εμφάνισης στο ΣΕΦ, το δε Περιστέρι αναζητά μετά από 5 συνεχόμενες ήττες ένα θετικό αποτέλεσμα… Η συγκεκριμένη 4άδα λογικά δεν κινδυνεύει, αλλά επίσης δεν μπορεί να ελπίζει και σε «μεγάλα πράγματα» στο πρωτάθλημα. Ελλείψει άγχους και πίεσης αποτελέσματος….όλα μπορούν να συμβούν, αν και επιμένω ότι δύσκολα κανείς μπορεί να παραμελήσει τον παράγοντα έδρα.
Υ.Γ. Χαίρομαι πολύ που εν ενεργεία διαιτητές μεγάλης εμπειρίας επικρότησαν σε διάφορες συζητήσεις την κριτική της στήλης χθες για τον απαράδεκτο και πρόχειρο τρόπο με τον οποίο η ΚΕΔ αντιλαμβάνεται και αξιολογεί τα παιχνίδια της Α1, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών, ή συνάδελφοί τους να προσφέρονται «βορά» στην οργή των ομάδων και τα σχόλια του τύπου, όταν κάποια ματς «στραβώνουν». Ευχαριστώ για τα σχόλιά τους και όσα έμαθα ότι έλεγαν μεταξύ τους, γιατί πάνω απ όλα δείχνουν ν αντιλαμβάνονται ότι η στήλη πάνω απ όλα επιδιώκει ευθυκρισία και αντικειμενικότητα. Καλό είναι πάντως να τα λένε και στους…καθ ύλην αρμοδίους, οι οποίοι κάθονται αναπαυτικά στην πολυθρόνα, ενώ εκείνοι δοκιμάζονται στους αγωνιστικούς χώρους!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: