Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ιδού ο Άραβας της ΑΕΚ!!

Ο 76χρονος Σαουδάραβας Αντνάν Κασόγκι είναι ο άνθρωπος που έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News»!


Ιδού ο Άραβας της ΑΕΚ!
Ο συγκεκριμένος κροίσος είναι μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αφού το όνομά του έχει εμπλακεί σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες όπως εμπόριο όπλων! Ο 76χρονος άνδρας υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου στη δεκαετία του 1980 έχοντας ανάμειξη σε αρκετές παράνομες υποθέσεις, όπως εμπόριο όπλων. Πλέον φέρεται να έχει χάσει την επιχειρηματική του δύναμη, η περιουσία του παραμένει μεγάλη αλλά όχι στα παλαιότερα επίπεδα, ενώ αναζητεί νέες δραστηριότητες.
Ο Κασόγκι, που είναι τουρκικής καταγωγής, γεννήθηκε στη Μέκκα. Ο πατέρας του ήταν ο προσωπικός γιατρός του βασιλιά Αμπντέλ Αζίζ Αλ Σαούντ, ενώ η αδερφή του παντρεύτηκε τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ και ήταν μητέρα του Ντόντι Αλ Φαγέντ. Ο ίδιος έκανε σπουδές στην Αλεξάνδρεια και στις ΗΠΑ και στη συνέχεια ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε τη μεσολάβηση για την πώληση όπλων από αμερικανικές εταιρείες στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας παρά το σχετικό εμπάργκο.
Επίσης, φέρεται να συμμετείχε στην κατάχρηση του κρατικού πλούτου των Φιλιππίνων από τον δικτάτορα Μάρκος και την οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: