Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια!!

Με αφορμή τον Ανατολάκη, ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το ότι ο κάθε βουλευτής του ΛΑΟΣ έχει σαν πυξίδα για τις αποφάσεις του το: «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια
ΔΕΝ υπήρξε συνέχεια στην αντιπαράθεση Σαλιαρέλη - Μαρινάκη. Υπάρχει τρόπος όμως να λυθεί η παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί. Υπάρχει δηλαδή συνδετικός κρίκος. Που δεν είναι άλλος από τον Βασίλη Βασιλειάδη. Γνωστό ως και πρόεδρο των ληστευθέντων. Ο εν λόγω Βασιλειάδης δεν είναι όψιμος στον Ολυμπιακό. Μπορεί να αποτελεί έναν από τους πλέον έμπιστους του Βαγγέλη, αλλά έχει παρελθόν.

Οταν κάποια στιγμή, στα δύσκολα πέτρινα χρόνια, είχε βρεθεί εκ δεξιών του Αργύρη Σαλιαρέλη. Αν λοιπόν μεσολαβήσει ο Βασιλειάδης, ως κοινός γνωστός, το θέμα θα λυθεί μέσα σε πέντε λεπτά. Στο μεταξύ, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο έδωσε ακόμη μία αφορμή να αναμετρηθούν Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Γιώργος Ανατολάκης δεν μπορούσε να κοιμηθεί μια εβδομάδα. Οπως ο ίδιος έλεγε τις προάλλες στις εξέδρες του Καραϊσκάκη μονολογώντας: «Δεν βλέπω να το ψηφίζω το νομοσχέδιο».

Η καταρχήν ένσταση του Ανατολάκη έχει να κάνει με τα εθνικά ιδεώδη. Για όσους δεν ασχολούνται με την πολιτική, το ΛΑΟΣ έχει ενστερνιστεί κάποια από τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου. Οπως το η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες.
Ο Ανδρέας βέβαια το έλεγε σχετικά με τους Αμερικανούς και τους Ρώσους. Για να δείξει πόσο αυθεντικός πατριώτης είναι σε σχέση με δεξιούς και αριστερούς που είναι υποτελείς στις ξένες μεγάλες δυνάμεις. Υστερα από σαράντα χρονιά λοιπόν ο Καρατζαφέρης επαναλαμβάνει ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» σχετικά με τους Πακιστανούς και τους Αλβανούς. Για ν' αποδειχθεί πόσο κοντά είναι ενίοτε ο σοσιαλισμός με τον εθνικισμό. Αυτή είναι λοιπόν η καταρχήν αντίθεση του Ανατολάκη με το νομοσχέδιο. Δεν το βλέπει ως Ολυμπιακός. Ως πατριώτης και ως Ελληνας αντιμετωπίζει το θέμα.
Λέγοντας έμμεσα ότι το ποδόσφαιρο και οι ομάδες ανήκουν στους Ελληνες. Δεν είναι δυνατόν ο κάθε κελεμπίας που έχει λεφτά να έρχεται και να αγοράζει ιστορικές ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός. Επειδή ο Βγενόπουλος είναι ρέστος, ο Τζίγγερ έχει καβούρια στην τσέπη κι ο Πατέρας πήρε ένα νταμπλ, ξεχαρμάνιασε και άραξε. Δεν το βλέπει αντιπαναθηναϊκά το θέμα ο Ανατολάκης.

Οπως ο ΛΑΟΣ θέλει να φύγουνε οι μετανάστες για να μην παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων, έτσι δεν θέλει να μπούνε οι ξένοι και οι αλλόθρησκοι στο ποδόσφαιρο. Σκεφτόσαστε δηλαδή να πάρουνε οι κελεμπίες τον Παναθηναϊκό; Αντί για αγιασμό στην Παιανία θα ρίχνουνε χαλιά στο χορτάρι, θα βγάζουνε τα παπούτσια τους, θα γονατίζουνε και θα προσκυνάνε τον Αλλάχ (φωτό) τρεις φορές την ημέρα.
Δεν θα καταψηφίσει ως Ολυμπιακός το νομοσχέδιο ο Ανατολάκης. Κάθε βουλευτής του ΛΑΟΣ έχει σαν πυξίδα για τις αποφάσεις του το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Οπως έχουν υιοθετήσει συνθήματα του Ανδρέα, έτσι έχουν υιοθετήσει και του Γιώργου Παπαδόπουλου. Αν με το νομοσχέδιο περάσει ο Παναθηναϊκός στα χέρια των Αράβων, τότε εκχωρείται ένα κομμάτι της πατρίδας και της εθνικής κυριαρχίας. Αυτά.
Εκφωνητές για ρεκόρ Γκίνες
Το γύρισε ο Ατρόμητος το 0-1 από τον Αρη και μαγκιά του. Για να διαβάσουμε και να ακούσουμε για χιλιοστή φορά την κοινοτοπία: Οτι ρίσκαρε ο Δώνης στις αλλαγές βάζοντας δύο ακόμα επιθετικούς. Χρόνια ολόκληρα η ίδια ανοησία. Οταν μια ομάδα χάνει κι ο προπονητής βάζει έναν παραπάνω επιθετικό, το σχόλιο του εκφωνητή είναι ότι ρισκάρει.

Οταν όμως είσαι πίσω στο σκορ, τι να ρισκάρεις; Είτε με ένα γκολ διαφορά χάσεις είτε με δύο, το ίδιο είναι. Αφορμής δοθείσης, όμως, έχω δύο μαργαριτάρια από τη μετάδοση του Δόξα - Ολυμπιακός, που έκανε έξαλλο τον Βαγγέλη. Δείχνει η «κάρτα» λίγο πριν από την έναρξη δύο βαθμούς θερμοκρασία, δύο μποφόρ άνεμο και 55% υγρασία, με τον εκφωνητή να σχολιάζει:

«Καιρικές συνθήκες αρκετά δύσκολες». Αφού, σου λέει, κρυώνω εγώ με το παλτό και τα γάντια, σκέψου πόσο κρυώνουν οι ποδοσφαιριστές με τη φανέλα και το κοντό παντελόνι. Για ρεκόρ Γκίνες μιλάμε. Οπως το επόμενο σχόλιο «παρότι όρθιος ο Κατσαβάκης, μάλλον ικανοποιημένος από την ομάδα του». Ετσι καταλαβαίνεις δηλαδή για ποιο λόγο είναι συνέχεια όρθιος ο Γκουαρδιόλα. Επειδή δεν αντέχει το θέαμα της Μπαρτσελόνα.
Ο αυθεντικός Νταλάρας έχει σιωπήσει
ΔΕΝ κατέληξαν σε συμφωνία κυβέρνηση και Νταλάρα. Ενα από τα συνήθη δημοσιογραφικά λάθη. Επειδή ξέρουν αυτοί το θέμα, νομίζουν ότι το ξέρει κι ο κόσμος. Ποιον Νταλάρα όμως; Για τον Νταλάρα τον επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής επρόκειτο. Οχι για τον Γιώργο Νταλάρα. Τον λαϊκό τραγουδιστή και πρέσβη της UNESCO. Ο δικός μας Νταλάρας είναι προφανές ότι έχει πέσει σε βαθιά περισυλλογή. Εξ ου και η καλλιτεχνική σιωπή του.

Ειδικά αυτόν το χειμώνα που οι βετεράνοι σκίζουνε. Η Νατάσα Θεοδωρίδου έχει δίπλα της τη Μαρινέλλα. Ο Αντώνης Ρέμος τον Βοσκόπουλο. Η Αννα Βίσση τη Μαίρη Λίντα. Κάποιος Σφακιανάκης λοιπόν ή Πλούταρχος θα σκέφτεται τον Νταλάρα. Δεν μπορεί να έμεινε στα αζήτητα και να κάνει τον γκεστ στην Εστουντιανίνα. Εχει επιλέξει τη σιωπή και η απουσία του θα οφείλεται στη γενικότερη κατάσταση. Ο Νταλάρας δεν είναι μόνο ένας τραγουδιστής.

Είναι ένας πνευματικός άνθρωπος. Ενας ενεργός και σκεπτόμενος πολίτης. Που έχει δώσει αγώνες και συναυλίες για την Κύπρο. Τη Νικαράγουα. Προφανώς είναι συγκλονισμένος από το δράμα που περνάει η Ελλάδα. Γι' αυτό κι έχει αποτραβηχτεί. Ακόμα και οι φίλοι του τον έχουν χάσει. Ο Κόκκαλης, ο Ψυχάρης, ο Πάγκαλος. Εκτός κι αν ετοιμάζει κάποια έκπληξη. Οπως έκανε δηλαδή συναυλίες για την Κύπρο, να κάνει τώρα για την Ελλάδα. Αφιλοκερδώς.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: