Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Kαν’ το όπως ο Ατρόμητος!!

Από την αρχή της χρονιάς ήμουν σίγουρος. «Ο Ατρόμητος θα είναι η έκπληξη της σεζόν» έλεγα και έγραφα εκεί στα τέλη Αυγούστου. Μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια και κυρίως το περασμένο καλοκαίρι της μπόχας και της δυσωδίας του ελληνικού ποδοσφαίρου ζούσε στον δικό της υπέροχο και πάνω από όλα ποδοσφαιρικό κόσμο. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Kαν’ το όπως ο Ατρόμητος!
Ηταν τέλη Μαϊου όταν οι παίκτες έφευγαν για διακοπές και η διοίκηση του Ατρομήτου γνωστοποιούσε ότι έρχεται ένα καλοκαίρι που το μπάτζετ της ομάδας έπρεπε να μειωθεί σημαντικά (κατά 30%) γιατί η κρίση έχει χτυπήσει και το ποδόσφαιρο, αλλά οι στόχοι θα παραμένουν υψηλοί.

Από τον Ιούνιο και μετά, η μία αποχώρηση διαδέχονταν την άλλη, όπως και η μία προσθήκη διαδέχονταν την άλλη. Εφευγαν βαριά συμβόλαια, συνήθως ξένων παικτών και έρχονταν κυρίως Ελληνες παίκτες με σαφώς μικρότερα συμβόλαια. Το αποτέλεσμα όμως ήταν εντυπωσιακό. Εντυπωσιακό πριν αρχίσει η σεζόν. Εβλεπες στην προετοιμασία, το ρόστερ του Ατρομήτου και το καταλάβαινες ότι ο Δώνης, ένας εξαιρετικός προπονητής, θα φτιάξει μία καλή ομάδα που θα πάει για σπουδαία πράγματα φέτος. Γιατί υπήρχε σχέδιο που το υπηρετούσαν πιστά όλοι μαζί και κυρίως το είχαν δουλέψει (ήταν φανερό) μήνες πριν το εφαρμόσουν.

Την Πέμπτη το βράδυ η ομάδα αυτή συνάντησε μία ομάδα με μεγαλύτερο όνομα, με πιο βαριά φανέλα, με τουλάχιστον διπλάσιο μπάτζετ. Ε, και; Ποιος αμφέβαλλε ότι ο Ατρόμητος είναι το φαβορί κόντρα στον φετινό Αρη, δηλαδή κόντρα σε μία παρέα λεγεωνάριων, διαφορετικής φιλοσοφίας και λογικής που εδώ και μήνες διάφοροι προπονητές προσπαθούν να τον κάνουν να μοιάζει με ομάδα και αδυνατούν. Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τον Ατρόμητο μα πάνω από όλα το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο της λογικής, του σχεδιασμού, του προγράμματος, του Ελληνα προπονητή, των Ελλήνων παικτών. Όταν θα τελειώσει η σεζόν θα μου έχει κάνει τεράστια έκπληξη ο Ατρόμητος να μην είναι στην Ευρώπη, με τον έναν (πρωτάθλημα) ή τον άλλον (Κύπελλο) τρόπο. Κυρίως όμως θα μου κάνει εντύπωση που κανείς μα κανείς δεν αντιγράφει το ιδανικό μοντέλο που εδώ και χρόνια καλλιεργεί και υπηρετεί αυτός ο σύλλογος.

Αν δεν το προσέξατε, ο Ατρόμητος στο ματς με τον Αρη ξεκίνησε στην ενδεκάδα με τον Ιτάνζ και 10 Ελληνες ποδοσφαιριστές. Αν δεν το καταλάβατε στον πάγκο υπήρχαν άλλοι τέσσερις Ελληνες ποδοσφαιριστές, σύνολο 14 στους 18. Αν δεν το θυμάστε τουλάχιστον τρεις, ίσως και τέσσερις (Μήτρογλου, Σκόνδρας, Γιαννούλης και ίσως ο Τάτος) έχουν τις πιθανότητές τους το καλοκαίρι να παίξουν στο Euro με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και τουλάχιστον δύο ακόμη, ο Καραγκούνης και ο Μπάλας, είναι πολύ πιθανόν τα επόμενα χρόνια να είναι στελέχη της Εθνικής Ανδρών.

Ο Ατρόμητος που έχουν φτιάξει ο Σπανός, ο Δώνης και οι συνεργάτες τους, δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση απλώς. Είναι το μοναδικό παράδειγμα υγείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οσο είναι ακόμη νωρίς, ένας δρόμος υπάρχει για όλες, μα όλες τις ελληνικές ομάδες. Απλά να αντιγράψουν τον Ατρόμητο.
ΠΗΓΗ: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: