Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Οι προδότες, οι αχάριστοι και ο… Ναβάρο!!


Εθνική ομάδα: Τιμή ή αγγαρεία; Προδότες οι Έλληνες διεθνείς ή κάνουν ό,τι και οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους; Είναι ο Νοβίτσκι το παράδειγμα ή ξεκουράζεται κι αυτός όπως όλοι; Το gazzetta.gr έχει τις απαντήσεις!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλοι μας θα θέλαμε να βλέπουμε κάθε καλοκαίρι μπάσκετ με τη συμμετοχή των καλύτερων αθλητών του πλανήτη. Ποιος δεν θα ήθελε να δει μια διοργάνωση με τη συμμετοχή παικτών όπως ο Κόμπι, 0 ΛεΜπρόν, ο Καρμέλο, ο Χάουαρντ, ο Κρις Πολ, ο Οκούρ, ο Νοβίτσκι, ο Κιριλένκο, ο Γκασόλ, ο Καλντερόν, ο Τζινόμπιλι, ο Σμόντις, ο Λόρμπερκ, ο Ούντριχ, ο Νενέ, ο Στογιάκοβιτς, ο Ρακόσεβιτς, ο Γιάριτς, ο Μίλισιτς, ο Ρακόσεβιτς, ο Γιασικεβίτσιους, ο Σισκάουσκας, ο Ιλγκάουσκας, ο Πάρκερ, ο Νοά, ο Τουριάφ, ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης;;; Η λογική απάντηση είναι «όλοι», αλλά στην περίπτωση μας, η απάντηση ήταν «σχεδόν κανείς»…
Για την ακρίβεια ΟΛΟΙ οι παραπάνω αθλητές –ο καθένας για διαφορετικό λόγο- απουσίαζαν από το περσινό Μουντομπάσκετ στην Τουρκία, με εξαίρεση τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη. 25 από τους πιο διάσημους μπασκετμπολίστες του πλανήτη απείχαν από την κορυφαία στιγμή του παγκόσμιου μπάσκετ εξαιτίας τραυματισμών (Οκούρ, Νενέ, Καλντερόν), κούρασης, (Νοβίτσκι, Γκασόλ, Σμόντις, Πάρκερ) αδιαφορίας για τη διοργάνωση (Κόμπι, ΛεΜπρόν, Καρμέλο, Χάουαρντ, Κρις Πολ, Νοά, Σισκάουσκας) και πολυετούς εθελούσιας εξόδου από το εθνικό συγκρότημα (Στογιάκοβιτς, Ιλγκάουσκας).
Ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή το φαινόμενο των απουσιών –δικαιολογημένων ή αδικαιολόγητων- θα χτυπούσε και την πόρτας της Επίσημης Αγαπημένης. Το gazzetta.grανέλυσε τους λόγους που επικαλέστηκαν οι πέντε απόντες από το Eurobasketτης Λιθουανίας (http://bit.ly/rpHBbR) και ο διάλογος με τους αναγνώστες έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είναι ενδεικτικός του τρόπου με τον οποίον ο καθένας αντιλαμβάνεται τις απουσίες από το προσκλητήριο της Εθνικής.
Οι περισσότεροι αναγνώστες, αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι, αναφέρονται στον Ντιρκ Νοβίτσκι (ο οποίος αποτελεί λατρεία στα όρια τους εμμονής του υπογράφοντος, κατά τη γνώμη του οποίου είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ μπασκετμπολίστας του πλανήτη) για την αυταπάρνηση που επιδεικνύει ο μέγας Ντιρκ και την επιλογή του να χάνει τα καλοκαίρια του παίζοντας με την κατώτερης δυναμικής Εθνική Γερμανίας. «Αφού δεν κουράζεται ο Νοβίτσκι και ο Γκασόλ, γιατί κουράζονται οι δικοί μας;;;» είναι η μόνιμη επωδός.
Η αλήθεια βέβαια, είναι κάπως διαφορετική. Και ο Νοβίτσκι κουράζεται και επιλέγει να κάνει «break» από την Εθνική και ο Γκασόλ ζητάει ενίοτε ένα χρόνο off και ο Γιασικεβίτσιους προτίμησε την ξεκούραση κάποια καλοκαίρια και ο Πέτζα έκρινε πιο σημαντική την οικογένειά του από τους Πλάβι…  Με εξαίρεση τον έναν και μοναδικό Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που από τους Ολυμπιακούς του 2000 στο Σίντνεϊ δεν έχει λείψει ούτε ένα καλοκαίρι από την Εθνική και ετοιμάζεται για τη 12η συνεχόμενη διοργάνωση, όλοι οι υπόλοιποι έχουν υποπέσει στο… αμάρτημα της άρνησης στο εθνικό προσκλητήριο.
Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με δέκα από τους –κατά τεκμήριο και τίτλους- κορυφαίους εν ενεργεία Ευρωπαίους παίκτες και σας… θυμίζουμε πότε ο καθένας από αυτούς είπε «όχι» στην Εθνική εξαιτίας τραυματισμού, κούρασης, ανάγκης για διακοπές ή ό,τι άλλο θέλετε να προσθέσετε.
Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: