Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Καλή αρχή... με ντέρμπι στη Γερμανία!!

Η αυλαία ενός εκ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανοίγει την Παρασκευή, όταν Μπορούσια Ντόρτμουντ και Αμβούργο θα στηθούν στη σέντρα του Signal Iduna Park για το εναρκτήριο ματς της σεζόν.


Ο Γιούργκεν Κλοπ ξεκινά τη χρονιά με αρκετούς... πονοκεφάλους, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Λούκας Μπάριος για τουλάχιστον 4 εβδομάδες, ενώ πρόγραμμα αποθεραπείας ακολουθούν και οι Πατρίκ Οβομογέλα, Μάρσελ Σμέλτσερ και Μάρβιν Μπακαλόρτζ.

Στον αντίποδα, το Αμβούργο δεν αναμένεται να παραταχθεί με μεγάλες αλλαγές από τη φιλική ήττα από τη Βαλένθια. Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του νεοαποκτηθέντα Γιακόπο Σάλα, ενώ νοκ άουτ έχει τεθεί ο Κέβιν Ινγκρέσο.

Η δεύτερη του περσινού πρωταθλήματος, Μπάγερ Λεβερκούζεν, φιλοξενείται στην έδρα της Μάιντς που προσπαθεί να ξεπεράσει το... σοκ του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Europa League. Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ενώ για τις «Ασπιρίνες» θα απουσιάσει ο Ρενέ Άντλερ. 

Με τους Φρανκ Ριμπερί και Άριεν Ρόμπεν στην αποστολή μετά τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπώρησαν, αλλά να μην αναμένεται να ξεκινήσουν βασικοί, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Γκλάντμπαχ. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν απουσίες και ταξιδεύουν στο Μόναχο με στόχο μόλις τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους επί των «Βαυαρών».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αναμέτρηση της Στουτγκάρδης με τη Σάλκε. Ο Μπρούνο Λαμπαντία αντιμετωπίζει αρκετούς... πονοκεφάλους, με τους Γκέοργκ Νιεντερμάιερ, Ερμίν Μπίκακτσικ και Ματιέ Ντελπιέρ να είναι τραυματίες, ενώ νοκ άουτ έχει τεθεί και ο Γιόχαν Οντέλ. Στον αντίποδα, οι «Royal Blues» έχουν δύο απουσίες, τους Τιμ Χόγκλαντ και Λέβαν Κένια, με τον... δικό μας Κυριάκο Παπαδόπουλο να αναμένεται να ξεκινήσει βασικός.

Άρωμα... Ελλάδας θα έχει η αναμέτρηση της Βέρντερ Βρέμης με την Καϊζερσλάουτερν, καθώς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ανήκει πλέον στο δυναμικό της πρώτης, ενώ αντίπαλοί του θα είναι οι Θάνος Πέτσος και Κώστας Φορτούνης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
 

Παρασκευή 5/8

21:30GR Μπορούσια Ντόρτμουντ - Αμβούργο

Σάββατο 6/8

16:30GR Κολονία - Βόλφσμπουργκ
16:30GR Άουγκσμπουργκ - Φράιμπουργκ
16:30GR Ανόβερο - Χόφενχαϊμ
16:30GR Στουτγκάρδη - Σάλκε
16:30GR Βέρντερ Βρέμης - Καϊζερσλάουτερν
19:30GR Χέρτα - Νυρεμβέργη

Κυριακή 7/8

16:30GR Μάιντς - Μπάγερ Λεβερκούζεν
18:30GR Μπάγερν Μονάχου - Γκλάντμπαχ 
πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: