Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

«Κανένα φάουλ στον Όλσεν»

Πολύς λόγος έγινε μετά τη λήξη του ντέρμπι Ηρακλής – ΠΑΟΚ σχετικά με το γκολ της ισοφάρισης του Μπαρτολίνι στην εκπνοή.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ πάνω στον Όλσεν, άποψη, όμως, που δεν ενστερνίζονται οι Παναγιώτης Βαρούχας και Ναούμ Μιντιούρης. Οι δύο μη εν ενεργεία διαιτητές φιλοξενήθηκαν στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» και πήραν θέση και για τη φάση του πέναλτι, αλλά και για τις υπόλοιπες επίμαχες φάσεις του ντέρμπι.

«Το μόνο πλεονέκτημα που έχει ο τερματοφύλακας μέσα στην περιοχή είναι ότι μπορεί να πιάσει την μπάλα, όλα τα υπόλοιπα ισχύουν όπως για όλους τους παίκτες. Ο γκολκίπερ μαρκάρεται κανονικά και ο καθένας μπορεί να διεκδικήσει την μπάλα, αρκεί να μην υπάρχει παραβατικότητα. Στην φάση αυτή, ο Περόνε δεν κάνει φάουλ. Ο Βέλλιος παίρνει θέση για να διεκδικήσει τη μπάλα και επίσης δεν κάνει φάουλ. Ο Όλσεν έχει… τρία μέτρα χέρια και δεν κάνει κίνηση να πιάσει την μπάλα. Αν ήταν έξυπνος, ας έπεφτε πάνω στους παίκτες να δημιουργήσει άλλοθι. Δεν υπάρχει ούτε φράγμα, ούτε τίποτα», δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας. Σε ό,τι έχει να κάνει με το πέναλτι που κερδίζει ο Κάτσε, τόνισε: «Αν και ο Κάτσε προσπαθεί να παραπλανήσει με τον τρόπο που πηδά, είναι πέναλτι, αφού ο Μπαρτολίνι βάζει το πόδι του και υπάρχει επαφή».

Από την πλευρά του ο Ναούμ Μιντιούρης επισήμανε: «Εφόσον δεν τον σπρώχνει κανείς δεν υπάρχει φάουλ. Είναι, πάντως, μια δύσκολη φάση. Ο διαιτητής έκρινε ότι δεν τον εμπόδιζαν οι παίκτες του Ηρακλή για να διώξει την μπάλα. Ο τερματοφύλακας μαρκάρεται κανονικά μέσα στην περιοχή. Ούτε φράγμα μπορεί να θεωρηθεί γιατί οι παίκτες του Ηρακλή διεκδικούν τη μπάλα».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: