Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η μεγάλη μαγκιά του Σάλπι!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τον... ανώμαλο τρόπο που έχει ο ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας, για τον ήρωά του και το αδικαιολόγητο δωδεκάλεπτο, αλλά και για το ματς με τον Παναθηναϊκό.Ο ΠΑΟΚ δεν χάνει εκτός έδρας στην Ευρώπη. Έχει βρει έναν τρόπο ανώμαλο, ανισσόροπο, που ναι μεν σε κάνει να αναρωτιέσαι, αλλά σε διώχνει από το γήπεδο με το χαμόγελο.

Αυτή τη φορά ήταν ο Σαλπιγγίδης ήρωάς του. Και το ευχάριστο στη προκειμένη περίπτωση είναι πως αυτό το γκολ του Σάλπι έρχεται σε μία φάση που καθόταν στον πάγκο όσο ποτέ άλλοτε.

Μου αρέσουν οι μεγάλοι παίκτες που στην κρίση γυρίζουν το κλίμα για αυτούς. Και δεν είναι μόνο το γκολ που κάνει ο Σάλπι στο δεκάλεπτο που παίζει. Είναι μέσα στη τριπλή ευκαιρία, είναι και σε μία κεφαλιά ψαράκι που δεν την βρήκε για λίγο.
Ο ΠΑΟΚ πήρε την ισοπαλία και όλα καλά. Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως.

Όλα καλά στη βαθμολογία του ομίλου όπου είμαστε πρώτοι ισόβαθμοι με την Άλκμααρ ενώ έχουμε παίξει στην έδρα της και η Μακάμπι που ακολουθεί έχει έναν βαθμό και μία ήττα στην έδρα της.

Όλα καλά, γιατί για 70΄λεπτά είχαμε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και δεν σκοράραμε καθαρά για λόγους τύχης. Δύο δοκάρια, δύο τετ α τετ, εντάξει δε σε ήθελε.

Όλα καλά για παιδιά που βγάζουν προσωπικότητα όπως ο Βίτορ που βγάζει με το ζόρι μπροστά την ομάδα μετά το γκολ που φάγαμε.
Όλα καλά με τον ρόλο του Νίνη στην ομάδα.

Όλα καλά με την εκπληκτική απόδοση του πραγματικού Χακόμπου που είδαμε σήμερα.
Υπάρχουν όμως και τα άσχημα.

Τα τρία ατομικά λάθη που έκαναν Βίτορ, Χακόμπο και Λόρενς συνήθως σε αυτό το επίπεδο τα πληρώνουν.
Δεν γίνεται μία αλλαγή, αυτή του Γκούντμουνσον, να σε ανακατεύει έτσι και να αργεί τόσο πολύ να βρεις απαντήσεις. Σίγουρα επηρέασε το γεγονός πως ο παίκτης μπήκε στη φάση που ο Τζαβέλλας είχε κουραστεί, αλλά δεν ήταν μόνο αυτός. Όλη η ομάδα έχασε τον έλεγχο επειδή ήρθε κάτι νέο εντός γηπέδου.

Δεν είναι λογικό να ελέγχεις ένα παιχνίδι για 70 λεπτά και ξαφνικά να εξαφανίζεσαι.
Αντιλαμβάνομαι πως και μία καλή ομάδα όπως η Άλκμααρ θα βρει ένα καλό διάστημα, αλλά αυτό το δωδεκάλεπτο ήταν αδικαιολόγητο.

Τώρα έρχεται ο Παναθηναϊκός ανεβασμένος μετά τις εντός έδρας νίκες του. Έρχεται να σου πάρει διπλό. Για αυτούς είναι πάρα πολύ σημαντικό το τάιμινγκ γιατί χρειάζονται μία τέτοια νίκη για να συσπειρωθούν σε απόλυτο βαθμό.

Καλύτεροι από εμάς δεν είναι βέβαια, στη Τούμπα παίζουμε και είναι μία ευκαιρία για τον Στέφενς να αποδείξει πως το πάει καλά το ροτέισόν του.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: