Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Αργυριάδης στο «Metropolis»: Μόνο με παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού θα μάθουμε την αλήθεια!!

Την αναγκαιότητα για την έλευση ενός επενδυτή επανέλαβε με την τοποθέτησή του στο «Αθλητικό Metropolis» ο Αργύρης Αργυριάδης. Ο έγκριτος νομικός υποστήριξε πως, ακόμη κι αν η ΠΑΕ πετύχει την υπαγωγή της στο άρθρο 99 η παρουσία επενδυτή παραμένει αναγκαία. Από τα όσα ειπώθηκαν, αυτό που προκάλεσε εντύπωση και πρέπει άμεσα να ενεργοποιήσει τους αρμόδιους, αφορά τον διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο για τα πεπραγμένα των διοικήσεων τα τελευταία 10 χρόνια.
Ο μόνος τρόπος –σύμφωνα με τον Αργύρη Αργυριάδη- για να προκύψει πραγματικός και ουσιαστικός έλεγχος είναι να ζητηθεί από τον Υπουργό Πολιτισμού παρέμβαση από το ελεγκτικό συνέδριο για να ανοίξει τους λογαριασμούς όλων όσων πέρασαν από τις διοικήσεις της ΠΑΕ Άρης τα τελευταία χρόνια.
«Μόνο έτσι θα μάθει ο κόσμος την αλήθεια για το τι έγινε…», δήλωσε ο έγκριτος νομικός, μιλώντας στην εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο.

«Αν θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη πρέπει, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον να ζητήσει από τον Υπουργό Πολιτισμού να δώσει εντολή στο ελεγκτικό συνέδριο να προχωρήσει εκτεταμένο έλεγχο στην ΠΑΕ Άρης. Μόνο έτσι θα ανοιχτούν οι λογαριασμοί και θα μάθουμε τι πραγματικά συνέβη τα τελευταία χρόνια», είπε αρχικά, για να συμπληρώσει, ερωτηθείς εάν ισχύει η πληροφορία ότι η ΝΕΧΙΑ θα στείλει το πόρισμα πρώτα στον εισαγγελέα και μετά στην ΚΜΑ κι αν αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην προσπάθεια υπαγωγής στο άρθρο 99: «Υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε. Δε νομίζω, ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση να μας δημιουργήσει θέμα. Η εταιρία έχει το δικαίωμα να το κάνει, αν εντοπιστούν ποινικά κολάσιμα πορίσματα, όπως ξέπλυμα χρήματος. Δεν μπορώ να ξέρω τι δουλειά έχει κάνει η NEXIA, αλλά το μεγάλο ζητούμενο είναι αν μπόρεσε να κάνει διασταυρωτικούς ελέγχους.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει τόσο τι έγινε στο παρελθόν, οι φύλακες έχουν γνώση και καλό είναι να δούμε πώς θα βγούμε από το σημερινό τέλμα. Αυτό θα γίνει μονό με θαρραλέες φωνές. Στα 100 χρόνια ο Άρης ζει σε ένα κλίμα μιζέριας. Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε τι έγινε στο παρελθόν. Όταν από μόνοι τους παλιοί παράγοντες βγαίνουν και αποδέχονται ότι δεν υπήρχαν ανάλογα χρήματα για μεταγραφές που έγιναν και δανειζόταν παρανόμως από το κράτος χρήματα (μη απόδοση ΦΠΑ), τότε δεν χρειάζεται να ψάξουμε και πολύ για να αναρωτηθούμε ?γιατί φτάσανε τα χρέη σε αυτό το σημείο;?».

Για το θέμα του επενδυτή, επανέλαβε: «Ο Άρης χρειάζεται την μείωση του οφειλόμενου κεφαλαίου, κι αυτό περνάει από το 99, χρειάζεται παράλληλα, όμως, και επενδυτή. Αυτό σημαίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και οικονομική τροφοδότηση του Άρη. Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο, πολλοί, ακόμη και να γίνει η ΠΑΕ πολυμετοχική εταιρία. Αν μπει φρέσκο χρήμα στα ταμεία, τότε με μεγάλη άνεση θα προχωρήσει το 99 και με την ιδία άνεση, σε αυτό το πρωτάθλημα, ο Άρης μπορεί να κάνει πορεία πρωταθλητισμού», με τον Αργύρη Αργυριάδη να προθέτει: «Τα πράγματα είναι απλά. Επενδυτές δεν έρχονται με μικρές αγγελίες. Χρειάζεται μεθοδική προσπάθεια για να προσελκύσεις επενδύτη. Δεν έρχεται πηγαίνοντας να του πεις ?γεια σας είμαι ο Άρης έχω 100 χρόνια ιστορία?. Αυτό το ξέρει. Θέλει το κάτι παραπάνω. Όπως το θέμα του γηπέδου. Η μία παράμετρο είναι αυτή, το Χαριλάου, που σημαίνει συνεργασία με τον ΑΣ. Δεύτερη είναι η σωστή εκμετάλλευση των ακαδημιών του Άρη και τρίτη είναι η σωστή υποστήριξη όλου αυτού του κοινωνικού προστιθέμενου κεφαλαίου που ονομάζεται ποδόσφαιρο. Αν δεν προσπαθήσει ο Άρης και απλά αναζητεί ένα… ψώνιο, έναν χορηγό, τότε δεν κινούμαστε σε σωστή κατεύθυνση.
Μέχρι στιγμής βλέπω να γίνονται μόνο συζητήσεις, όχι μεθοδική δουλειά. Που σημαίνει, συγκροτώ μία επιτροπή με αυτό τον στόχο. Πρέπει όλοι μαζί (ΑΣ, ΠΑΕ, ΚΜΑ, ΚΑΕ) να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να δουν πώς μπορούν να υπερβούν τις υφιστάμενες οικονομικές δυσκολίες. Αν δεν προσπαθήσει ο Άρης και απλά αναζητεί ένα… ψώνιο, έναν χορηγό, τότε δεν κινούμαστε σε σωστή κατεύθυνση».

Ο Αργύρης Αργυριάδης κλήθηκε να σχολιάσει και το ακραίο σενάριο: αν δεν βρεθεί επενδυτής, δεν προχωρήσει το άρθρο 99, ο Άρης να πέσει στην Γ΄ Εθνική και να επιστρέψει καθαρός.
«Είναι άκρως επικίνδυνο σενάριο. Το όποιο εγχείρημα, βλέπουμε ότι στον ίδιο παρανομαστεί καταλήγει,. Είτε μιλάμε για Σούπερ Λιγκ, είτε για Γ΄ Εθνική. Στον επενδυτή. Τα μαρμαρένια αλώνια της Γ εθνικής δεν είναι πολύ πιο εύκολη κατάσταση για έναν Άρη που λειτουργεί εκτός συστημάτων. Αν μια φορά σφάζεται στην Σούπερ Λίγκα, να δείτε στην Γ εθνική. Είναι πολύ εύκολο να λέμε: πέφτουμε και σε 2 χρόνια γυρνάμε. Υπάρχουν νομικές επιπλοκές πολύ ουσιώδεις. Καμία ομάδα δεν έπεσε για να επιστρέψει και να μην έχουμε αναδρομική έγερση αξιώσεων παλιών πιστωτών στο νέο σχήμα.
Δεν είναι τόσο απλή η κουβέντα. Ιδίως όταν δεν υπάρχει ο επενδυτής. Στην ΆΕΚ υπάρχει ο Μελισσανίδης, στον Άρη ποιος;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: