Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Με αλλαγή νοοτροπίας ο σχεδιασμός!!

Συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσιάστηκαν προτάσεις για τον αθλητικό σχεδιασμό της διέτίας 2014-16 έδωσε ο ΣΕΓΑΣ, με βασικό μέλημα τη καλύτερη δυνατή συνεργασία αθλητών, προπονητών και Ομοσπονδίας

Με αλλαγή νοοτροπίας ο σχεδιασμός
Την αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να υπάρξει ώστε να παραμείνει ο αθλητισμός σε υψηλό επίπεδο τόνισε ο Κώστας Παναγόπουλος στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε προκειμένου να παρουσιαστούν οι προτάσεις για το νέο αθλητικό σχεδιασμό για το 2014-16.

Ο πρόεδρος ττου ΣΕΓΑΣ παρουσίασε τις προτάσεις, που θα κατατεθούν την Δευτέρα στο συμβούλιο και αφορούν τον τρόπο ένταξης αθλητών στο νέο σχεδιασμό, στον τρόπο στήριξη τους, αλλά και στις υποχρεώσεις που θα έχουν τόσο εκείνοι όσο και οι προπονητές που θα συνεργαστούν με την ομοσπονδία.

Επιπλέον, οι προτάσεις έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των επιτροπών, τη συντονισμένη προπονητική καθοδήγηση αθλητών και τη σταθερή συνεργασία ομοσπονδιακών και σωματειακών προπονητών.

Στόχος του νέου αθλητικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία στρατηγικής και πορεία στήριξης των προσώπων που δραστηριοποιούνται στο άθλημα, αλλά και η δημιουργία προϋποθέσεων για τη στοχευμένη ανάδειξη αθλητριών και αθλητών, όπως και η διαχείρισή τους.

Το χρέος της ομοσπονδίας να προχωρήσει σε αλλαγές σε περίοδο κρίσης τόνισε ο Κώστας Παναγόπουλος, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και ο Βασίλης Σεβαστής υπογράμμισαν πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου το πρόγραμμα να υλοποιηθεί τόσο στο οικονομικό του σκέλος, όσο και σε ό,τι αφορά το βάρος των αποφάσεων.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, έγινε γνωστή η συνεργασία ΣΕΓΑΣ και IAAF, για τετραετή υλοποίηση του προγράμματος kids athletics στην Ελλάδα. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του στίβου, περισσότερα από 200.000 παιδιά. Επιπλέον γνωστοποιήθηκε η προσπάθεια εύρεσης λύσης στο ζήτημα που έχει ανακύψει τα τελευταία χρόνια με το κλειστό της Παιανίας, στο οποίο είναι ανάγκη να γίνουν κοστοβόρες παρεμβάσεις προκειμένου να δοθεί προς χρήση.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: