Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Γιατί “εξαφανίζεται” ο ΠΑΟΚ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον ΠΑΟΚ που στέκεται τυχερός, αλλά συνεχίζει να παίζει με την ευρωπαϊκή του τύχη και να την προκαλεί.
Ηταν ακόμη μια φορά που οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ γλιτώνουν πολύ φτηνά για ένα σοβαρό λάθος που φαίνεται να κάνουν. Επί περίπου μισή ώρα έπαιζαν με την τύχη τους, χάλασαν την συγκεντρωμένη, επαγγελματική εικόνα και συμπεριφορά που είχαν επί περίπου 60' λεπτά και έφτασαν πολύ κοντά σε μια τσάμπα ήττα από μια μέτρια ομάδα, η οποία θα τους έβαζε σε μεγάλους μπελάδες. Θα ήταν μεγάλο κρίμα η ήττα από μια ομάδα την οποία ο ΠΑΟΚ φαινόταν καθαρά ότι είχε στο χέρι του στο διάστημα που ήταν συγκεντρωμένος και σοβαρός.
Γιατί του συνέβη αυτό του ΠΑΟΚ, αυτή η καθίζηση από το 60'-65' και μετά; Για δύο κυρίως λόγους: επειδή οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν ακόμη “συνηθίσει”, δεν έχουν μάθει να “σηκώνουν” την ένταση και τον όγκο της δουλειάς που κάνουν, προπονητικά, με τον Χουμπ Στέφενς, αλλά και επειδή οι μέσοι και – ειδικά αυτοί – οι μεσοεπιθετικοί παίζουν με κακή νοοτροπία, με την αντίληψη ότι βρίσκονται στο τερέν μόνο για να δημιουργούν και να εκτελούν και όχι και για να αμύνονται.
Βοήθησε και ο Ολλανδός προπονητής με τις επιλογές του στη δημιουργία αυτής της κακής εικόνας. Με τις συνεχείς, μπασκετικές εναλλαγές των τριών μεσοεπιθετικών του “κατάφερνε” να μπερδεύει και αυτούς και την υπόλοιπη ομάδα, η οποία δεν προλάβαινε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ειδικά ανασταλτικά. Αλλαζε θέση ο Στοχ, άλλαζε πλευρά και το κενό που άφηνε πίσω επειδή δεν άντεχε να μαρκάρει. Το ίδιο συνέβαινε με τον Νίνη. Το ίδιο με τον Λούκας.
Και κάπως έτσι “έσκασε” και ο Αλέξανδρος Τζιώλης, που έφτασε σε αυτό το λάθος, από το οποίο ήρθε το γκολ της Αλκμααρ. Στάθηκε πολύ τυχερός ο ΠΑΟΚ που έσβησε, με τον Σαλπιγγίδη, στο τέλος την μουτζούρα που έκανε με το γκολ που δέχθηκε. Ναι, το δικαιούταν ένα γκολ νωρίτερα, αλλά έδωσε μεγάλα δικαιώματα με τη συμπεριφορά του στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού.
Για ακόμη μια φορά ο Στέφενς δήλωσε προβληματισμένος με τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του. Θα έπρεπε όμως να προβληματιστεί και με την αποτελεσματικότητα της μεθόδου του. Διότι έχει συμβεί πολλές φορές αυτό, για να είναι τυχαίο ή να οφείλεται σε έναν ή δύο παίκτες, σε μια κακή βραδιά. Ο ΠΑΟΚ συνηθίζει να χάνει τη συγκέντρωση, τη συνοχή, την πειθαρχία, τον συγχρονισμό του. Κι είναι τυχερός που δεν το έχει πληρώσει ακριβά αυτό, ειδικά στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.
Με αυτό το “Χ” ο ΠΑΟΚ στρώνει τον ευρωπαϊκό του δρόμο. Αν θέλει όμως να πετύχει καλά πράγματα στο Europa League αλλά και την Superleague πρέπει να εξαφανίσει αυτά τα νεκρά διαστήματα από το παιχνίδι του. Η τύχη δεν θα είναι πάντα στο πλευρό του για να μασκαρεύει τις αδυναμίες του.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: