Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Σκληρό μέταλλο, αλλά κι αδυναμία!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Άλκμααρ. Από το 1-1, όμως, προκύπτει και κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο. Μπορούσε ο ΠΑΟΚ να πάρει το διπλό; Αν βάλεις κάτω ότι είχε δυο δοκάρια και ότι είχε την δυνατότητα να προηγηθεί, τότε ναι.
Θα μπορούσε, όμως, και να χάσει. Η Άλκμααρ είχε κι αυτή φάσεις, δοκάρι, ενώ προηγήθηκε κιόλας.
Από εκεί και πέρα, βέβαια, πολλά μπορεί να πει κανείς για το ματς. Και για τον Στέφενς που ορισμένα πράγματα τα ζύγισε λάθος για το παιχνίδι, όπως αποδείχθηκε μέσα στον αγώνα, αλλά και για κάποιους παίκτες που είτε σαν βασικοί, είτε σαν αλλαγή δεν έδειξαν σε τόσο καλή κατάσταση.
Το φίδι από την τρύπα
Ο Σαλπιγγίδης, λοιπόν, έσωσε την παρτίδα με το ωραίο γκολ που έβαλε. Και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο σε ματς. Είναι έμπειρος, βάζει σκοράρει, ξέρει να βρίσκεται εκεί που πρέπει για να βγάζει το φίδι από την τρύπα. Κι έτσι χάρισε έναν πόντο στον ΠΑΟΚ που μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι για την πρόκριση.
Συνέχεια το ίδιο
Εγώ, πάντως, θέλω να σταθώ σε κάτι άλλο που το θεωρώ αξιοσημείωτο, αφού συμβαίνει συνέχεια στους αγώνες του ΠΑΟΚ εκτός έδρας:
* Πάει και παίζει με την Μέταλιστ για τα προκριματικά τσάμπιονς λίγκ. Τρώει γκολ και μετά το 1-0 αρχίζει να κυνηγάει με νύχια και με δόντια. Και ισοφαρίζει στο 83’. Τελικό 1-1.
* Μετά δίνει τον αγώνα στην Γερμανία με την Σάλκε. Στο ημίχρονο; 1-0. Πάλι πήγε να κυνηγήσει την ισοφάριση στο β’, το καταφέρνει. Τελικό 1-1 με τον Στοχ.
* Υπήρξε κι άλλο 1-1, όμως. Την Κυριακή με τον ΟΦΗ. Προηγούνται οι Κρητικοί 1-0 στο α’ μέρος. Ξανά ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε για να ισοφαρίσει προς το τέλος. Κι έγινε το 1-1 με τον Νέτσιντ.
* Απόψε; Στο ίδιο έργο θεατές. Το παιχνίδι αμφίρροπο, να χάνονται ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά πάλι η γηπεδούχος προηγήθηκε. Και ο δικέφαλος, ενώ δεχόταν και πίεση παράλληλα, προσπαθούσε να ρεφάρει. Με τον Σαλπιγγίδη στα χασομέρια έκανε το 1-1.
Σε όλα βρέθηκε να κυνηγάει
Εδώ, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ σε τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια του έχει φέρει 1-1. Εκ των οποίων τα τρία είναι ευρωπαϊκά. Και, μάλιστα, σε όλα βρέθηκε πίσω στο σκορ, για να ισοφαρίσει μετά.
Κι έτσι στο μοναδικό παιχνίδι που δεν σκόραρε, τελικά έχασε. Με 2-0 από τον Παναιτωλικό. Ενώ στο μοναδικό εκτός έδρας ματς που προηγήθηκε, νίκησε. Με 1-2 μέσα στην Βέροια. Αυτά, άλλωστε, είναι όλα κι όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα μακριά από το γήπεδό του.
Από θέση ισχύος
Σίγουρα, λοιπόν, το αποτέλεσμα απόψε κρίνεται θετικό. Και οπωσδήποτε εκείνο το 1-1 με την Σάλκε ήταν επιτυχία. Παραμένει γεγονός, όμως, ότι σχεδόν σε όλα τα ματς ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πίσω στο σκορ. Κι όταν παίζεις εκτός έδρας, πρέπει να καταβάλεις μεγαλύτερη προσπάθεια για να ισοφαρίσεις. Λογικό είναι αυτό.
Από τη μια δείχνει ότι είναι από σκληρό μέταλλο ο ΠΑΟΚ, αφού δεν παρατάει τα παιχνίδια και συνεχίζει να παλεύει, παίρνοντας εν τέλει αποτέλεσμα. Όμως, από την άλλη, φαίνεται και μια αδυναμία να διαχειριστεί τα ματς έτσι ώστε να βρεθεί αυτός εγκαίρως σε θέση ισχύος, κι όχι ο αντίπαλός του.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: