Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η καρδιά της πρωταθλήτριας!

Όταν μια φανέλα σαν αυτή της Μακάμπι είναι τόσο «βαριά» δεν θα πρέπει να την υποτιμάς.

Η καρδιά της πρωταθλήτριας
Η «ομάδα του λαού» επικράτησε με 66-62 της Κάχα Λαμποράλ στην «Μπουέσα Αρίνα», στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής του έκτου ομίλου της Ευρωλίγκας και έφτασε στο 4-5 το ρεκόρ της, όσο και οι Βάσκοι, που ξεκίνησαν με 4-0 το γκρουπ, οπότε οι Ισραηλινοί απέκτησαν και αυτοί ελπίδες για την πρόκριση στα προημιτελικά, μετά και την ήττα της Χίμκι από την Μπαρτσελόνα, κάτι που ισχύει, βέβαια, ακόμα και για τους παίκτες του Γιαν Τάμπακ.

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ έκαναν ένα 7-0 σερί στα τελευταία δύο λεπτά με πρωταγωνιστή τον Λόγκαν και «γύρισαν» την αναμέτρηση, την οποία έχαναν στη μεγαλύτερη διάρκεια της, όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και «αυτοκτόνησαν» στα κρίσιμα σημεία.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Σμιθ με 20 και Λόγκαν με 16 πόντους, ενώ από τους Βάσκους διακρίθηκε ο Λάμπε με 19 πόντους.

Οι παίκτες του Γιαν Τάμπακ ξεκίνησαν πιο δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν με 6-2, χάρη στις «εξάρσεις» του Λάμπε. Στη συνέχεια, όμως, ο Λόγκαν πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 9-0 των πέντε φορές πρωταθλητών Ευρώπης, που τους έδωσε ένα +5, χάρη στην ευστοχία τους σε τρίποντα και βολές. Οι Ερτέλ και Μπιέλιτσα βοήθησαν να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στο -1.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ένα σερί 4-0 της Κάχα έφερε ένα +3 στους Βάσκους, όμως, από ‘κει και έπειτα, το προβάδισμα εναλλασσόταν και το ματς έγινε ντέρμπι, με τον Λόγκαν να κάνει το 17-22 στο 5’.55’, εκμεταλλευόμενος τις βολές που εκτελούσαν οι συμπαίκτες του. Όμως, τα τρίποντα των Σαν Εμετέριο και Κοζέρ έδωσαν ξανά το προβάδισμα στην Κάχα, με τον Χίκμαν να παίρνει τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα για τη Μακάμπι. Όμως, η υπεροχή σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες έδωσε το +5 στους γηπεδούχους, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο +3 για την Κάχα.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ένα 4-0 σερί των Βάσκων έφερε ένα +7 στην Κάχα, όμως ένα σερί 4-0 της Μακάμπι έφερε το -3, με τη διαφορά να κυμαίνεται στο +2 και +4 σε εκείνο το διάστημα, χάρη στην υπεροχή της σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Ο Σμιθ ισοφάρισε στο 2’.45’’, όμως ο Λάμπε έφερε το +4 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην τέταρτη περίοδο, το προβάδισμα εναλλασσόταν, με τις δυο ομάδες να κάνουν διάφορα σερί και να φέρνουν ενίοτε στα μέτρα τους το ματς, παρά τη σαφή υπεροχή των Βάσκων σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες σε σταθερή βάση. Ο Ερτέλ στο 1’.56’’ έκανε το 62-59 και φαινόταν πως έδινε το ματς στους Ισπανούς. Όμως, εκεί οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα 7-0 σερί, με τον Λόγκαν να σημειώνει τους πέντε από τους εφτά πόντους της ομάδας του, την ώρα που οι Ερτέλ και Σαν Εμετέριο αστόχησαν σε δύο τρίποντα ενδιάμεσα και ο Λάμπε έκανε φάουλ στην τελευταία φάση στον πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού.


Τα δεκάλεπτα: 10-11, 31-28, 47-43, 62-66

ΚΑΧΑ: Κουκ 3, Νοτσιόνι 2, Μ. Μπιέλιτσα 5, Σαν Εμετέριο 11, Πλάις 2, Ερτέλ 9, Λάμπε 19, Ν. Μπιέλιτσα 5, Κοζέρ 6

ΜΑΚΑΜΠΙ: Λόγκαν 16, Τζέιμς 11, Σμιθ 20, Χίκμαν 10, Πνίνι 6, Οχαγιόν 3


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: