Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

«Όλοι σε διαδικασία αφομοίωσης»

Στην προσπάθεια που γίνεται από όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού να μπουν στην φιλοσοφία του νέου προπονητή της ομάδας, στάθηκε ο Νταβίντ Φουστέρ.

«Όλοι σε διαδικασία αφομοίωσης»
Μετά από έναν τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Νταβίντ Φουστέρ είναι έτοιμος να επιστρέψει.

Σε δηλώσεις του στη NOVA ο Ισπανός μέσος του Ολυμπιακού μίλησε για την κατάστασή του, τον Μίτσελ και την διαδικασία αφομοίωσης των νέων δεδομένων από πλευράς παικτών αλλά και την πρόκληση της κατάκτησης του 40ου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φουστέρ στη NOVA:

Νταβίδ, ταλαιπωρήθηκες από τραυματισμό. Πως είναι αυτή τη στιγμή η κατάστασή σου και αν είσαι έτοιμος να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στην ομάδα;
«Αυτή τη στιγμή είμαι πάρα πολύ καλά. Έχει περάσει μία εβδομάδα από τότε που ξεκίνησα πάλι τις προπονήσεις με την ομάδα. Θέλω να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση, ώστε να καταφέρω να είμαι 100% έτοιμος».

Ο νέος προπονητής προσπαθεί να περάσει κάποια πράγματα της φιλοσοφίας του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ήδη είδαμε κάποια στοιχεία στα τελευταία παιχνίδια με τον Άρη και τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως είναι η πίεση και η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Τα διακρίνεις και εσύ αυτά;
«Ναι, όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε σε μία διαδικασία αφομοίωσης των καινούργιων ιδεών που θέλει ο προπονητής να περάσει στο παιχνίδι της ομάδας. Είναι πάρα πολύ δύσκολο από τη μία ημέρα στην άλλη ν' αλλάξεις το παιχνίδι και να προσπαθήσεις ν' αλλάξεις τα πράγματα. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Προσπαθούμε, λοιπόν, να καταλάβουμε κάθε ημέρα τι είναι αυτό που μας ζητάει ο προπονητής μας, ώστε να τα εφαρμόσουμε στο παιχνίδι μας».

Το Σάββατο αντιμετωπίζετε τον ΟΦΗ, που δίνει αγώνα παραμονής στην κατηγορία. Ποιες είναι οι δυσκολίες του αγώνα για τον Ολυμπιακό;
«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, κυρίως γιατί είναι μία δύσκολη έδρα. Είναι ένα γήπεδο με πάρα πολύ απαιτητικούς φιλάθλους. Επίσης είναι πάρα πολύ μικρό. Ο κόσμος είναι πολύ κοντά στους παίκτες και δημιουργεί μία ατμόσφαιρα λίγο δυσάρεστη για τον αντίπαλο. Επομένως για εμάς θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που θα μας πιέσει. Και πέρυσι θυμόμαστε είχαμε δυσκολίες για να νικήσουμε. Όμως, εμείς θα πάμε εκεί για να προσπαθήσουμε φυσικά να πάρουμε τη νίκη».

Είστε κοντά -για την ακρίβεια δύο νίκες μακριά- απ' την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος στην ιστορία του Ολυμπιακού. Θα είναι ένας ιδιαίτερος τίτλος και για εσένα;
«Είναι για εμένα και τους συμπαίκτες μου μία πρόκληση το να καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο το συντομότερο δυνατό, γιατί το νούμερο 40 είναι ένα ωραίο νούμερο, ένας στρογγυλός αριθμός. Θα προσθέσουμε το τέταρτο αστέρι στη φανέλα μας. Επομένως είναι κάτι το οποίο όλοι οι παίκτες ανυπομονούμε και θέλουμε να το πετύχουμε».

Θα θέλατε να κάνετε γύρο θριάμβου την επόμενη εβδομάδα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ;
«Θα ήταν πάρα πολύ όμορφο να κερδίσουμε το παιχνίδι στο γήπεδό μας κόντρα σε έναν αντίπαλο, που όλοι γνωρίζουμε τον ανταγωνισμό που υπάρχει πάντα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Θα ήταν μία ωραία ευκαιρία να δώσουμε αυτή τη χαρά στον κόσμο μας και να γιορτάσουμε τον τίτλο. Και γιατί να μην το πετύχουμε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: