Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Αν δεν ήμουν ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ!



Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στον Sportdog για τα όσα είδε από τον ΠΑΟΚ στο ματς με τον Λεβαδειακό και ευχαριστεί τον Ακρίβο για το ...δωράκι! Αν ήμουν ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, δεν θα έγραφα λέξη για το γκολ οφσάιντ. Αν ήμουν του Άρη, θα ανακάλυπτα έναν ειδικό κανονισμό που θα έλεγε πως όταν κοντράρει η μπάλα χωρίς αυτός να έχει πρόθεση για ασίστ, τότε θεωρείται ακούσια ενέργεια και δεν υπάρχει οφσάιντ. Αν ήμουν του Παναθηναϊκού, θα μετρούσα πόσα τέτοια γκολ έχει βάλει ο Ολυμπιακός. Επειδή όμως είμαι του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να ευχαριστήσω τον Ακρίβο για το δωράκι και τη φάση που έχασε.
Χωρίς το δωράκι, πιθανότατα το αποτέλεσμα να μην ήταν αυτό που θα ήθελα, αυτό που τελικά προέκυψε, γιατί και το δεύτερο γκολ ήρθε στο επόμενο τρίλεπτο όταν και ο Λεβαδειακός είχε σαστίσει. 
Μπορεί να γινόντουσαν δύο μαζεμένες φάσεις μετά από δέκα, μετά από είκοσι λεπτά και το αποτέλεσμα να ήταν το ίδιο, αλλά η ουσία είναι πως σήμερα πήραμε δωράκι. 
Σε αυτές τις περιπτώσεις ανοίγει η κουβέντα πως κάποιοι θέλουν τον ΠΑΟΚ στον τελικό, αλλά εγώ μέχρι να τον δω εκεί, δεν πρόκειται να την ανοίξω. Υπάρχει μία ρεβάνς και αν περάσουμε, τότε ένας Αστέρας Τρίπολης που εκτός από καλή ομάδα έχει και τρομερό άστρο στο τελευταίο φεγγάρι.
Αγωνιστικά, ο Παράσχος έκανε το ίδιο τρικ που είχε κάνει ο Δώνης πέρυσι με τον Ατρόμητο. Κράτησε ποιοτικούς παίκτες στον πάγκο, έτσι ώστε όταν κουραστεί ο ΠΑΟΚ να τους βάλει μέσα για να χτυπήσουν στους χώρους. 
Τακτικά είχε διαβάσει άψογα το παιχνίδι στέλνοντας παίκτες πάνω στους δύο κεντρικούς χαφ, οι οποίοι δεν είχαν χώρους, αλλά και καλύψεις στους μπακ και κυρίως στον Λίνο που ανέβηκε ελάχιστες φορές. Απλά πρόλαβε ο ΠΑΟΚ τις αλλαγές του και όταν ο Ζησόπουλος με τον Πόι μπήκαν στο γήπεδο, δεν βρήκαν ποτέ ανοιχτό γήπεδο. Με λίγα λόγια, δε πιστεύω πως η ενδεκάδα που παρέταξε ο Παράσχος ήταν αυτή που αναδείκνυε την προτεραιότητα της ομάδας του στους αγώνες της Σούπερ Λίγκας, αλλά ήταν ένα τρικ που είχε πιάσει στο παρελθόν σε αγώνα του ΠΑΟΚ στη Τούμπα από τον νυν προπονητή του. 
Από την άλλη η επιλογή να κλειστεί ο Λίνο, έδωσε χώρους στον Καμαρά που έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, απείλησε και είχε μία ασίστ. Το παιδί είναι εξαιρετικό με τη μπάλα στα πόδια και ο ΠΑΟΚ πρέπει να τον πείσει να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες. Σήμερα για παράδειγμα, τις πήρε. 
Ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, με τον Λεβαδειακό να κάνει ένα πλασέ του Ροτζέριο και ένα σουτ του Μεντί που δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον Ιτάνζ. Για τον πρώτο, αυτό που έχει να πω είναι πως λυπάμαι που αυτό το παιδί, με αυτά τα χαρακτηριστικά που έχει τεχνικά και αθλητικά, δεν διαθέτει καθόλου τελική πάσα και τελική προσπάθεια. Κρίμα, γιατί θα μπορούσε να πετύχει πολλά πράγματα στη καριέρα του. 
Η ομάδα του Δώνη έχει ένα σκορ πρόκρισης να διαχειριστεί, αλλά στη ρεβάνς πρέπει να είναι σοβαρή. Παρά το κακό μομέντουμ του Λεβαδειακού, ο ΠΑΟΚ δεν είναι έτοιμος για να θεωρήσει τίποτα δεδομένο. 
Η ποιότητά του δεν συγκρίνεται βέβαια με του αντιπάλου, αλλά σε επίπεδο συνοχής ακόμη υστερεί. 
Στους τρεις σερί αγώνες που είχε στη Τούμπα ο ΠΑΟΚ, πήρε τους δύο, δεν είχε κόστος και πλέον υποδέχεται τον Πανιώνιο που ηρέμησε μετά τη νίκη επί του Πανθρακικού. Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν απουσίες σημαντικές, όμως και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να λειτουργήσει χωρίς τους Λάζαρ και Αθανασιάδη, ενώ ο Γκαρσία είναι ρίσκο να επιβαρυνθεί τρίτο παιχνίδι σε μία εβδομάδα. 
Για τον Κλάους, σήμερα έγραψε το γκολ νούμερο 20 στη σεζόν και ενώ υπάρχουν άλλα σχεδόν 15 παιχνίδια μέχρι το τέλος της. Και για αυτόν τον τύπο, υπάρχουν άνθρωποι που μουρμουρίζουν. 
Σημαντικό για τον Σαλπιγγίδη είναι το σκοράρισμα σε δεύτερο σερί παιχνίδι, ενώ ο Λόρενς έχει τις δυνάμεις και τον ρυθμό να παίξει σύμφωνα με τα στοιχεία του. Με είχε τρομάξει σε κάποια φάση. 
Ο Κατσουράνης ως στόπερ είναι εξαιρετικός, απλά όπως όλα τα χαφ που οπισθοχώρησαν στην καριέρα τους, έχει στιγμές που παίρνει αναίτια ρίσκα, δείγμα της αυτοπεποίθησής του, αλλά που δεν αποκλείεται η ομάδα να πληρώσει στο μέλλον. Έμπειρος είναι, το κατανοεί πιστεύω και θα το διορθώσει. Ο Σκαρτάδος ήταν κάπως έτσι στον ΠΑΟΚ. 
Ακολουθεί ο αγώνας με τα αδέρφια, τους Πάνθηρες, που τους περιμένουμε για μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση που θα ξεχειλίζει από πολιτισμό.  

πηγή: sportdog.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: