Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Τι να τον κάνει τον Σιμάο ο Ολυμπιακός;



Εξάρι σαν τον Σιμάο έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός ή κάτι διαφορετικό; «Ντου στα Αποδυτήρια» από τον γνωστό – άγνωστο του sportdog... Εγώ δεν μπορώ να ξέρω αν όντως υπάρχει κουβέντα για τον Σιμάο στον Ολυμπιακό ή τι θα γίνει στο μέλλον. Ξεκαθαρίζω ότι δεν γνωρίζω κάτι. Επειδή, όμως, βλέπω ότι γίνεται τις τελευταίες ώρες μια συζήτηση σε εφημερίδες και σάιτ, γι’ αυτό θα πω το εξής: Τι να τον κάνει τον Σιμάο ο Ολυμπιακός;
Και μιλάω σοβαρά. Δεν ασχολούμαι, μάλιστα, καν με το κασέ του παίκτη. Αν είναι ακριβός ή προσιτός αυτή τη στιγμή. Εγώ μιλάω από καθαρά ποδοσφαιρική άποψη.
Μανούλα στις μονομαχίες
Ο Σιμάο είναι ένας μαχητικός παίκτης που ξέρει να δίνει μονομαχίες. Μανούλα είναι σ’ αυτόν τον τομέα. Κι επειδή είναι γερό και φιλότιμο παιδί καταφέρνει να είναι σκληρό καρύδι.

Παλιάς κοπής
Είναι, όμως, ένας αμυντικό χαφ παλιάς κοπής. Τι εννοώ; Όταν τη σήμερον ημέραν το εξάρι δεν φτάνει μόνο να τρέχει, αλλά να ξέρει και μπαλίτσα, τότε ο Σιμάο δεν θα σου δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που ίσως περιμένεις απ’ αυτόν.
Τόσα χρόνια που τον έχουμε δει στην Ελλάδα ο Σιμάο δεν μπορούσε να κάνει μια μπαλιά στα δέκα μέτρα. Πολύ περισσότερο να βγάλει μια κάθετη ή να κάνει ένα σουτ της προκοπής.
Ολοκληρωμένος παίκτης
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δεν φαίνεται να χρειάζεται τέτοιον κόφτη. Και στο φινάλε, αν θέλει έναν γερό τρεχαλατζή που να δίνει και μάχες, έχει τον Μανιάτη. Ο οποίος, μάλιστα, και παραπάνω μπάλα από τον Σιμάο ξέρει, αλλά και στην περιοχή πατάει. Ολοκληρωμένος παίκτης έχει γίνει ο Μανιάτης. Και σούπερ αξιόπιστος σε απόδοση. Χωρίς σκαμπανεβάσματα.
Σύγχρονο εξάρι χρειάζεται
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται κατά τη γνώμη μου ένα αμυντικό χαφ σύγχρονο. Που όχι μόνο να κόβει, αλλά και να ράβει κιόλας. Για να μπορέσει να έχει το κάτι παραπάνω. Βοήθεια, δηλαδή, και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Να φεύγει σωστά η πρώτη πάσα για να ξεδιπλώνεται η ομάδα. Να μην τα περιμένει όλα από το «8άρι», δηλαδή.
Σίγουρα ο Σιμάο τέτοιος παίκτης δεν είναι. Για να τρέχει, να βάζει δύναμη και να κόβει είναι μια χαρά. Κι αν για κάτι τέτοιο ψάχνει ο Ολυμπιακός, είναι πράγματι χρήσιμος ο Μοζαμβικανός. Καλός ποδοσφαιριστής είναι. Δεν το συζητάμε αυτό.
Να κόβει, αλλά και να ράβει
Για να βγάζει όμως, την ομάδα του μπροστά και να την βοηθάει με πάσες και τέτοια πράγματα, ούτε μια στο εκατομμύριο. Άλλος αναλάμβανε αυτές τις δουλειές στον Παναθηναϊκό. Ο Ζιλμπέρτο, ο Κατσουράνης κλπ.
Εγώ, λοιπόν, έχω σχηματίσει την εντύπωση τόσο καιρό ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει για εξάρι σαν κι αυτό που λέω. Μπορεί να πέφτω κι έξω, όμως αυτό έχω καταλάβει. Ένα αμυντικό χαφ, δηλαδή, που να κόβει και να ράβει, όχι μόνο να κόβει σαν τον Σιμάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: