Ο ΠΑΟΚ με το 2-0 επί του Λεβαδειακού έκανε το μεγάλο βήμα για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος και ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την εμφάνιση της ομάδας!
Με κοστούμι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μοιάζει η νίκη του ΠΑΟΚ με 2-0 επί του Λεβαδειακού. Νίκη κατά παραγγελία, καθώς αυτή ήταν η επιθυμία που εξέφραζαν τις ημέρες που προηγήθηκαν του αγώνα οι περισσότεροι παίκτες του Δικεφάλου. Κακά τα ψέματα το γεγονός ότι ο Δικέφαλος πέτυχε δυο γκολ και κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, τον καθιστά το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.
Δεν εμπεριέχει κανένα ρίσκο η άποψη ότι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη προκριθεί. Δεν αποτελεί υπερβολή καθώς θεωρώ αδύνατο να ανατραπεί το σκορ στο παιχνίδι της Λιβαδειάς την επόμενη εβδομάδα ακόμα κι αν συναντήσει δυσκολίες ο Δικέφαλος από τους γηπεδούχους.
Ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» την πρόκριση και πιστεύω ότι πιθανότατα θα φύγει με αποτέλεσμα και από την Βοιωτία καθώς ο Λεβαδειακός στον επαναληπτικό θα αναγκαστεί να κυνηγήσει το γκολ γεγονός που θα τον αφήσει ακάλυπτα τα νώτα του με ότι αυτό συνεπάγεται για τους επιθετικούς του Δικεφάλου.
Χωρίς να φθάσει για άλλη μια φορά σε υψηλά επίπεδα απόδοσης η ομάδα του Δώνη πήρε αυτό που ήθελε στην Τούμπα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα αλλά τουλάχιστον στο α΄ ημίχρονο δεν είχαν ουσία. Απείλησαν την αντίπαλη εστία μόνο με μακρινά σουτ. Το θετικό είναι ότι ο Ιτανζ σ΄ αυτό το διάστημα δεν αισθάνθηκε καμία πίεση με εξαίρεση τη φάση του 44΄στην οποία και αντέδρασε θετικά.
Στην επανάληψη για τον ΠΑΟΚ αποτελούσε μονόδρομο η επιλογή να ανεβάσει ταχύτητα και να ψάξει το γκολ προσέχοντας παράλληλα τα νώτα του. Αυτό ακριβώς έκαναν οι παίκτες του επιδεικνύοντας μεγαλύτερο πάθος, στοιχείο που έλειψε από την απόδοση της ομάδας στο α΄ μέρος. Με δυο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών ο Δικέφαλος «καθάρισε» το παιχνίδι και στη συνέχεια περιορίστηκε στη διαφύλαξη του σκορ.
Μάλιστα στο τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να πετύχει και 3ο γκολ. Η πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι στο διάστημα 65΄- 80΄ δεν ήταν αρκετή για να αλλάξουν οι ισορροπίες του αγώνα. Ο Δικέφαλος διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι. Οι αγώνες κυπέλλου απαιτούν έξυπνη τακτική και πολύ μυαλό στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Γκαρσία παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποκτήσει ακόμα τον απαιτούμενο ρυθμό, είναι μια πολυτιμότατη μονάδα. Όπως και στο παιχνίδι με την Κέρκυρα έτσι και κόντρα στον Λεβαδειακό μετά την αντικατάσταση του η λειτουργία του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή παρουσίασε προβλήματα. Ίσως αυτό να οφείλεται και στο γεγονός ότι η απόδοση του Λαζάρ κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Δικέφαλος πήρε αυτό που ήθελε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ακριβώς αυτό που ήθελε και το επαναλαμβάνω γιατί θεωρώ το τελικό 2-0 σκορ… παραγγελιά!
Υ. Γ. 1 Δικαιολογημένα γίνεται πολύς λόγος για το πρώτο γκολ. Να ξεκαθαρίσω ότι βλέποντας την φάση live θεώρησα ότι το γκολ του Αθανασιάδη είναι οφ σαιντ. Δεν είμαι στο μυαλό του βοηθού Ακρίβου για να εξηγήσω τους λόγους που δεν υπέδείξε τον Κλάους σε θέση οφ σαιντ. Ετσι κι αλλιώς πάντως είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που η απόφαση ενός διαιτητή ή βοηθού δεν είναι εις βάρος του ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι διάφοροι γραφικοί θα… βάλουν μπρος την φάμπρικα “ο ΠΑΟΚ ευνοείται”. Τι να κάνουμε; Ζούνε ανάμεσα μας και είμαστε υποχρεωμένοι να τους ανεχόμαστε!