Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Χάσαμε στην παράταση...!!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο www.sport-fm.gr από τη Βραζιλία για το ''πού'' κρίθηκε το παιχνίδι της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα για τη φάση των "8" του Μουντιάλ.

Χάσαμε στην παράταση...
Ακόμα και τώρα που είναι νωπή η κατάσταση και πιθανά να απουσιάζει η ψυχραιμία τα πράγματα νομίζω ότι είναι κάπως ξεκάθαρα.

Χάσαμε στην παράταση, μας νίκησε ένας σπουδαίος τερματοφύλακας.

Δεν είναι ντροπή να το παραδεχτούμε, ούτε μειώνεται η αξία μιας πετυχημένης διαδρομής που μας έβγαλε και πάλι στους δρόμους. Ούτε η συγκίνηση, ούτε η πίκρα πρέπει να θολώσει την πραγματική εικόνα.

Είχαμε τριάντα καθαρά λεπτά μπροστά μας να πετύχουμε γκολ και να πάρουμε την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με δέκα παίκτες και δεν τα καταφέραμε.

Ορισμένες φορές μας σταμάτησε ο εκπληκτικός Νάβας. Ένας σπουδαίος τερματοφύλακας, ίσως ο καλύτερος της διοργάνωσης.

Άλλες φορές δεν σημαδέψαμε σωστά είτε στην τελική ενέργεια είτε στην τελική σέντρα. Άλλες φορές κάναμε εξεζητημένα σουτ ενώ θα ήταν προτιμότερη και αποτελεσματικότερη μια τελική πάσα.

Είναι άδικο να φορτώσουμε τον αποκλεισμό σε ένα χαμένο πέναλτι ή στον Ορέστη Καρνέζη που νικήθηκε από τα έντεκα βήματα. Είναι άδικο επίσης να μιλήσουμε για λανθασμένες επιλογές του Φερνάντο Σάντος.

Δεν φοβήθηκε το ματς έπαιξε φουλ επιθετικά όταν χρειάστηκε και έκανε σωστές αλλαγές. Θέλοντας να κρατήσει στο παιχνίδι τον Σαμαρά και τον Λάζαρο για πλαγιοκοπήσεις δεν έριξε στο ματς τον Φετφατζίδη. Θα μπορούσε να το κάνει αλλά ποιος εγγυάται για ένα επιτυχές αποτέλεσμα.

Ποιος εγγυάται ότι ο Γιάννης θα ήταν αποτελεσματικός. Δυστυχώς στην παράταση η κούραση πέρασε από τα πόδια στο μυαλό και το άγχος μας στέρησε από ορισμένες ορθολογικές επιλογές. Πράγματα δηλαδή που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Ευχαριστούμε τον προπονητή και τους διεθνής για το ωραίο ταξίδι. Τα δάκρυα τους μετά το τέλος του ματς ήταν και δικά μας. Με περίσσευμα γενναιότητας χειροκροτούμε την Κόστα Ρίκα και της δίνουμε συγχαρητήρια.

Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται γενναιότητα για το αυτονόητο: ευχαριστούμε τον Φερνάντο Σάντος γι' αυτά τα υπέροχα τέσσερα χρόνια και όσα ζήσαμε μαζί τους στην Πολωνία και τώρα στην Βραζιλία. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του συγκινητικού Γιώργου Καραγκούνη.

Ευχόμαστε το πάθος του και η αγάπη του για την εθνική να μεταλαμπαδευτούν στους νεότερους. Και συνεχίζουμε. Έχουμε ενδείξεις ότι θα υπάρξουν κι άλλες συγκινήσεις από την εθνική ομάδα στο μέλλον.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: