Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Σάντος: «Είναι μεγάλη η λύπη»

Με πολλές ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά και με λύπη -εξαιτίας του αποκλεισμού από την Κόστα Ρίκα- αποχωρεί ο Φερνάντο Σάντος από την Εθνική ομάδα, όπως ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου.

Σάντος: «Είναι μεγάλη η λύπη»
Με δυσκολία έβγαιναν οι λέξεις από το στόμα του Φερνάντο Σάντος. Δεν ήταν τόσο ο αποκλεισμός, όσο ο τρόπος που αυτός ήρθε από την Κόστα Ρίκα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της Εθνικής ομάδας εξέφρασε τη λύπη του για την εξέλιξη που είχε η αναμέτρηση.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος:

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για έλλειψη τύχης. Η νίκη θα πήγαινε σε μία από τις δύο ομάδα. Συγχαρητήρια στην Κόστα Ρίκα. Στεναχωριόμαστε γιατί θέλαμε να κάνουμε ξανά χαρούμενο τον ελληνικό λαό. Δεν τα καταφέραμε όμως. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη, ωστόσο ο Νάβας ήταν εξαιρετικός. Στο δεύτερο ημίχρονο, θέλαμε να πιέσουμε ακόμα περισσότερο. Αυτό κάναμε, αλλά δεχτήκαμε ένα παράξενο γκολ. Μετά προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Είχαμε την αποβολή και έτσι είχαν λιγότερες δυνατότητες για αντεπίθεση. Εμείς, πιέσαμε και δίκαια φτάσαμε στην ισοφάριση. Το ίδιο κάναμε και στην παράταση αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Ξεκινήσαμε αγχωμένα, αλλά είχαμε περισσότερο χρόνο.

Για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, χρειαζόμασταν καλύτερες πάσες. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν κατορθώσαμε να φτάσουμε σε ένα ακόμα γκολ. Είχαμε μία τελευταία ευκαιρία με τον Μήτρογλου, αλλά ο Νάβας ήταν φανταστικός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια. Στην παράταση έπρεπε να ήμασταν περισσότερο ήρεμοι. Η Κόστα Ρίκα ήταν πιο ψύχραιμη και πήρε τη νίκη».

Για την συμβολή του Νάβας στην πρόκριση της Κόστα Ρίκα: «Ήταν ο πρωταγωνιστής. Έσωσε τέσσερα σίγουρα τέρματα και του αξίζουν συγχαρητήρια. Χωρίς αυτόν θα υπήρχε άλλο αποτέλεσμα».

Για την αποβολή του πριν τη διαδικασία των πέναλτι: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με απέβαλε (ο διαιτητής). Μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο για να στηρίξουμε τους παίκτες, και με απέβαλε γι’ αυτό τον λόγο. Ενώ ο πάγκος της Κόστα Ρίκα έκανε ακριβώς το ίδιο στην άλλη μεριά. Και στο τέλος του παιχνιδιού και της παράτασης αυτό του είπα. Μου απάντησε “εγώ αποφασίζω εδώ πέρα”.».

Για το αν θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τακτικά το ματς: «Δεν ξέρω. Πάντα αναρωτιέμαι μετά από κάθε παιχνίδι. Πιστεύω η Κόστα Ρίκα έπαιξε καλά. Εμείς κάναμε ευκαιρίες. Μετά δεχτήκαμε ένα γκολ και αυτό άλλαξε τα πλάνα μας. Δεν μπορούμε να παίξουμε με πέντε επιθετικούς. Έβαλα Γκέκα και Μήτρογλου για να έχουμε λύσεις μπροστά. Έχουμε έμπειρους παίκτες. Έχουμε τον Κατσουράνη τον Καραγκούνη. Οδήγησαν την ομάδα. Από εκεί και πέρα, φτάσαμε στην ισοπαλία».

Για την πρώτη του αντίδραση στο τελευταίο εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Κόστα Ρίκα: «Λυπήθηκα. Εκείνες τις στιγμές από το μυαλό σου δεν περνάνε άλλα πράγματα. Ήθελα να πάω στο Σαλβαδόρ. Είναι μεγάλη η λύπη».

Για την πορεία της Κόστα Ρίκα: «Μας εξέπληξε. Ο κόσμος την ξέρει πλέον. Δεν νομίζω πως μπορεί να πάει πιο μακριά. Έχει σπουδαία ομάδα, αλλά σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάποια στιγμή κουράζεσαι. Σίγουρα όμως της αξίζουν συγχαρητήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: