Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΠΑΟΚ: Αιτήμα αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος,


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αυτό που κυκλοφορούσε ως πιθανό σενάριο, η ύπαρξη αιτήματος αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος, πήρε και επίσημη μορφή στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα. Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που ζήτησε τη μη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής το διήμερο 22-23 Αυγούστου, εξαιτίας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ομάδων μας.

Ο «δικέφαλος» ξεκινά την παρουσία του στο Γιουρόπα Λιγκ από τον τρίτο προκριματικό γύρο (30 Ιουλίου ? 6 Αυγούστου) και σε περίπτωση που προκριθεί στα play off, θα έχει αγώνες στις 20 και 27 Αυγούστου, με στόχο την πρόκριση στους ομίλους.

Στις ίδιες ημερομηνίες (20-27 Αυγούστου) θα δώσει και τους αγώνες της η ΑΕΚ, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τη Λάρισα, αν έχει ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρέικιαβικ στο δεύτερο προκριματικό και αποκλείσει και τον επόμενο αντίπαλο που θα της προκύψει στον 3ο προκριματικό.

Επιπλέον, στο ίδιο «κρίσιμο» διάστημα θα έχουν σίγουρα ευρωπαϊκούς αγώνες οι δύο «αιώνιοι». Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα συμμετέχουν είτε στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ (18-19 και 25-26 Αυγούστου), αν έχουν προκριθεί από τον 3ο προκριματικό, είτε και αυτοί στις 20 και 27 Αυγούστου, στα play off του Γιουρόπα Λιγκ, αν έχουν αποκλειστεί.

Ετσι, με βάση τον προγραμματισμό, η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, στην οποία δεσπόζει το ντέρμπι ΑΕΚ ? Ολυμπιακός, τοποθετείται χρονικά ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς αγώνες που θα έχουν σίγουρα οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ και που θα μπορούν να έχουν οι ΠΑΟΚ και Λάρισα! Ολοι τους θα διεκδικούν την είσοδο στους ομίλους των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του ΠΑΟΚ υποστηρίζουν και άλλες ομάδες και όπως τόνισε ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας, Νίκος Θανόπουλος, θα εξεταστεί πολύ σύντομα. Πάντως, με βάση τις δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Θανόπουλο, άφησε να εννοηθεί ότι δύσκολα θα υπάρξει μετάθεση.

Η «εξήγηση» της διοργανώτριας είναι ότι η επιλογή της έναρξης του πρωταθλήματος στο διήμερο 22-23 Αυγούστου «προκύπτει» από το γεγονός ότι τη νέα σεζόν οι ημερομηνίες είναι «πιεστικές», λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στη Νότια Αφρική. Τα πάντα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Μαϊου του 2010. Παράλληλα, τονίζουν ότι έλαβαν υπόψιν τους ότι το Σεπτέμβριο υπάρχει περίπτωση διενέργειας εθνικών εκλογών, οπότε έτσι και αλλιώς θα πρέπει να βρεθούν άλλες δύο «κενές» ημερομηνίες, για τις αγωνιστικές που, σε τέτοιο ενδεχόμενο, θα αναβληθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: