Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Διαμαντίδης επί παντός επιστητού

http://www.contra.gr/images/m/jim_m.jpgΜε τοποθέτησή του στο ιστολόγιο που διατηρεί μαζί με τον Θοδωρή Παπαλουκά, με την υποστήριξη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών WIND, ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε για τους τελικούς, τον Μίλος Τεόντοσιτς, τη χρονιά συνολικά, την εθνική ομάδα, τον Παναθηναϊκό, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και το δικό του μέλλον.Αναλυτικά:

«Οταν κατακτάς ένα πρωτάθλημα και μάλιστα στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου, του Ολυμπιακού δεν μπορείς παρά να μην είσαι ευτυχισμένος. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά που νιώθουμε όλοι στην ομάδα. Ηταν μία περίεργη χρονιά, επειδή δυστυχώς χάσαμε το κύπελλο και δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Ηταν όμως πετυχημένη χρονιά; Το θέμα αυτό σηκώνει κουβέντα. Κατ’ αρχήν ποτέ δεν μπορείς να τα κερδίζεις όλα κάθε χρόνο. Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν εγγυήσεις για επιτυχία. Για μένα ήταν η πρώτη φορά από τότε που ήρθα στον Παναθηναϊκό, δηλαδή εδώ και έξι χρόνια, όπου τελειώνουμε τη χρονιά μόνο μ’ έναν τίτλο, το πρωτάθλημα. Ομως παίζουν κι άλλες ομάδες και όχι μόνοι μας. Οπότε θα έλεγα πως η φετινή σεζόν δεν είναι ούτε απολύτως επιτυχημένη, ούτε απολύτως αποτυχημένη. Απλά ο τελευταίος τίτλος, χρονικά, που είναι το πρωτάθλημα, σου εγγυάται ένα ήρεμο καλοκαίρι. Πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο στην απώλεια του κυπέλλου και στον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα, έπαιξαν οι τραυματισμοί στο χρονικό σημείο, όπου κατά παράδοση δεν παίζουμε καλά. Ηταν δηλαδή στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος. Ήμασταν εκτός ρυθμού και κάθε άλλο παρά πλήρεις. Θεωρώ πως η σεζόν άλλαξε όταν αποκλειστήκαμε από την Ευρωλίγκα και για δύο εβδομάδες, όντες πλήρεις, κάναμε μία μίνι προετοιμασία, αφού πλέον είχαμε ένα μόνο παιχνίδι την εβδομάδα. Τότε πιάσαμε ρυθμό, αρχίσαμε να παίζουμε καλά και ανεβάσαμε πολύ την απόδοσή μας. Παίξαμε σαν Παναθηναϊκός. Από τότε και μέχρι το τελευταίο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Το γεγονός ότι νικήσαμε πέρυσι στην έδρα του Ολυμπιακού, για να επανακτήσουμε το πλεονέκτημα της έδρας και φέτος για να πάρουμε το ματς που μας έδωσε το πρωτάθλημα, λέει πολλά για το χαρακτήρα του Παναθηναϊκού. Η ομάδα είναι ποτισμένη με αυτοπεποίθηση την οποία μπορεί και βγάζει μέσα σε δύσκολες έδρες όπως είναι το ΣΕΦ. Θέλω όμως να σταθώ σε αυτό που έγινε με τον Τεόντοσιτς στο τρίτο ματς στο ΟΑΚΑ. Σαφώς και η αντίδρασή μου δεν ήταν σωστή. Αλλά ήταν αντίδραση σε δράση που προηγήθηκε. Ολοι φυσικά έκραξαν εμένα, γιατί εμένα έδειξε η τηλεόραση κι έτσι έπρεπε να γίνει. Κανείς όμως δεν έψαξε να δει τι έγινε πριν και αν εγώ προκλήθηκα. Είναι εκτός χαρακτήρα αυτό που έγινε και στενοχωριέμαι επειδή το είδαν μικρά παιδιά, που παρακολουθούσαν τον αγώνα. Δεν ήταν σωστό. Αύριο έχουμε τη φιέστα στο ΟΑΚΑ και θα ήθελα όλον τον κόσμο μας να έρθει και να πανηγυρίσει μαζί μας. Ξέρω ότι το συμβόλαιό μου με τον Παναθηναϊκό έχει λήξει, αλλά είμαι δεμένος με την ομάδα. Υπάρχει θέληση για να μείνω. Αποτελεί επιθυμία μου και μόλις ξεκουραστούμε λίγο θα κάτσουμε κάτω να μιλήσουμε ήρεμα και ωραία. Βεβαίως δεν μπορώ να φανταστώ τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μου είναι αδύνατον να το σκεφτώ. Πιστεύω και θέλω, όχι μόνο εγώ αλλά άπαντες, να μείνει. Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ την ομάδα χωρίς τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο. Μετά τη φιέστα θα ξεκουραστώ. Θα φροντίσω να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Την Εθνική δεν την έχω τώρα στο μυαλό μου. Αυτό θα γίνει όταν έρθει η ώρα. Θα είμαι κανονικά στην προετοιμασία, αλλά τώρα προέχει η ξεκούραση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: