Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

«Ασπίδα» Εουσέμπιο σε Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_H94kgUsFg9.jpgΜε στοργή αντιμετωπίζει ο μεγάλος Εουσέμπιο την αδυναμία του Κριστιάνο Ρονάλντο να «λάμψει» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής.Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής, ωστόσο ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ του 1966 και κορυφαίος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής του προηγούμενου αιώνα αντιλαμβάνεται πιο ψύχραιμα την κατάσταση.

«Δυστυχώς για την Πορτογαλία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν τα πήγε πολύ καλά σε αυτό το πρωτάθλημα αλλά δεν πρόκειται να τον καταδικάσω για αυτό. Έχω παίξει στο παρελθόν και καταλαβαίνω πως οι παίκτες βρίσκονται είτε σε καλή είτε σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Νομίζω πως η Πορτογαλία έπαιξε πολύ καλά, ηττηθήκαμε με 1-0 από την Ισπανία με ένα πολύ αμφισβητούμενο γκολ», είπε σε δημοσιογράφους στο Γιοχάνεσμπουργκ ο Εουσέμπιο.

Το «μαύρο διαμάντι» είχε μόνο καλά λόγια για τον Λίονελ Μέσι, για τον οποίο προέβλεψε πως θα είναι ο άνθρωπος του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Δεν έχω αμφιβολίες πως αυτός ο μικρόσωμος παίκτης που τυγχάνει να είναι Αργεντινός, ο Μέσι, θα είναι ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά», είπε ο παλαίμαχος Πορτογάλος, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε τον Κακά για την αποβολή του στο ματς με την Ακτή Ελοεφαντοστού.

«Ξέρω πολύ καλά τον Κακά, είναι πραγματικός επαγγελματίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είδα πως ο Κακά προκλήθηκε από τον άλλο παίκτη, δεν είδα να τον ακουμπάει. Αυτό που επίσης πιστεύω είναι πως ίσως ο επόπτης δεν θα έπρεπε να κοιμάται…», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: