Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

«Πέτζα»: «Παραμένω ΝΒΑερ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c365078695ec68c5e515fab43f679a8b_L.jpg?1277955140?1277955140?1277955140Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς έδωσε το «παρών» στο καμπ του Μπάνε Πρέλεβιτς, με τον σούπερ-σταρ των Χόρνετς να αναφέρεται στην επιθυμία παραμονής του στο ΝΒΑ, αλλά και τον ΠΑΟΚ. Ο 33χρονος Σέρβος φόργουορντ των «Σφηκών» απαντώντας σε ερωτήσεις των νεαρών αθλητών, μίλησε για...

... την φετινή του σεζόν στο ΝΒΑ με τους Χόρνετς:

Ήθελα, όπως πάντα, να βρίσκομαι στους τελικούς του ΝΒΑ και να έρχομαι για διακοπές κάπως αργότερα. Φέτος θέλαμε με τους Νιου Όρλεανς να κάνουμε μία καλύτερη πορεία από ότι πέρυσι και να προχωρήσουμε στα πλέϊ οφ. Φάνηκε από την αρχή ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη πορεία, αλλά δεν προχωρήσαμε όσο θέλαμε.

Δεν ξέρω τι ακριβώς έφταιγε, δεν μπορώ να πω, αλλάξαμε και προπονητή, καθώς ανάλαβε ο τζένεραλ μάνατζερ. Ήταν και κάποιοι τραυματισμοί που δεν μας άφησαν να αποδώσουμε καλά σαν ομάδα και να δούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε".

... την καριέρα του στο ΝΒΑ:

«Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Το ιστορικό του ΝΒΑ έχει δείξει ότι οι αθλητές στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους γίνονται πολύ συχνά ανταλλαγή με άλλους παίκτες. Είμαι προετοιμασμένος όμως, αν και δεν μπορώ να πω τι θα γίνει και ποιες κινήσεις θα κάνει η ομάδα.

Συνεχίζω στην Νέα Ορλεάνη, είναι ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου μου, θα ήθελα να εξακολουθώ να παίζω μπάσκετ στο ΝΒΑ, αλλά με την προϋπόθεση να είμαι υγιής. Να είμαι καλά, να μπορώ να παίξω καλό μπάσκετ και να τελειώσω την καριέρα μου με τους δικούς μου όρους».

... την παρουσία του στο καμπ:

«Τα παιδιά, είναι πολύ σημαντικός ο προορισμός. Ο στόχος. Θέλω να περάσω στα παιδιά κάποια πράγματα για τη διαδρομή στον αθλητισμό. Η πορεία σαν αθλητής είναι αυτό που μας μένει σαν ανάμνηση. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι, οι νέοι φίλοι που έρχονται στην ζωή μας και σε δημιουργούν έντονα συναισθήματα τα οποία σου μένουν στην υπόλοιπη ζωή σου».

... τους νεαρούς αθλητές:

«Εγώ το μπάσκετ το αγάπησα. Οταν ξεκίνησα είχα μεγάλη αγάπη. Αλλά αν δεν αφιερώσεις το χρόνο κι όχι μόνο για το μπάσκετ, σε οτιδήποτε κάνεις στην ζωή σου δεν θα είσαι καλά με τον εαυτό σου. Πρέπει να αφιερώσεις το χρόνο να δουλέψεις και να σε γεμίσει, να ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις.

Αυτό θέλουμε να περάσουμε και στα νέα παιδιά. Τα νέα παιδιά, δεν ξέρω πως επηρεάζονται από την κρίση, καταλαβαίνω σε τι φάση βρίσκεται η χώρα, αλλά τα νέα παιδιά δεν πρέπει να συνδέονται με τις υποθέσεις αυτές, να κοιτούν το δικό τους μέλλον, ότι επιλέξουν να κάνουν, αν το κάνουν με αγάπη, θα κάνουν την χώρα τους περήφανη».

... την οικονομική κρίση στην Ελλάδα:

«Στις ΗΠΑ και παντού, έχουν απασχολήσει τα MME κι óλο τον κόσμο η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Αλλά την Ελλάδα ο κόσμος στην Αμερική την έχει σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Σαν έναν τέλειο προορισμό και έχουν μεγάλη εκτίμηση για το λαό της Ελλάδας!

Αυτή η κρίση δεν είναι φαινόμενο μόνο μίας χώρας, αλλά παγκόσμιο. Δεν ξέρω αν και οι ΗΠΑ το ξεπέρασαν ή το ξεπερνούν γιατί άρχισε εκεί πριν τρία χρόνια. Εύχομαι όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και όλη η Ευρώπη να βρει μία λύση».

... τον ΠΑΟΚ:

«Πρώτη χρονιά που άκουσα πολύ καλά λόγια. Υπήρχε μία σταθερότητα, η ομάδα έπαιξε καλό μπάσκετ με βάση το μπάτζετ που είχε και μπήκε σε μία καλή πορεία. Νομίζω ότι ήταν καλή η πορεία. Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που ασχολούνται, αλλά εύχομαι να δουλέψουν κι άλλο για να επιτευχθεί ο στόχος, της εξυγίανσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: