Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Γκιγκς: «Πάντα θα υπάρχει κάτι που με κάνει να συνεχίζω»

Τους λόγους που τον κάνουν να… συνεχίζει εξήγησε ο Ράιαν Γκιγκς μια μέρα πριν τα 40ά του γενέθλια, επισημαίνοντας τα… σημάδια που δείχνουν σε ένα ποδοσφαιριστή πότε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση.

Γκιγκς: «Πάντα θα υπάρχει κάτι που με κάνει να συνεχίζω»
Τι κι αν μπαίνει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του; Ο Ράιαν Γκιγκς δείχνει να ξέρει καλά πως η απόφασή του να παραμείνει «αιώνια» στα γήπεδα είναι σωστή, εξηγώντας τους λόγους σ’ αυτούς που… αμφιβάλουν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε μια μέρα πριν γιορτάσει τα 40ά του γενέθλια, ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χαρακτήρισε πρόκληση τα λόγια όσων υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, απαριθμώντας πόσα θα είχε χάσει αν τα είχε παρατήσει μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ απ' τους «κόκκινους» το 2008.

«Ο κόσμος με ρωτάει πότε θα σταματήσω το ποδόσφαιρο, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το καταλαβαίνω. Είναι μέρος του να… μεγαλώνεις στο ποδόσφαιρο. Θυμάμαι κάποιον που είχε πει ότι ο ιδανικός χρόνος να σταματήσω θα ήταν το 2008 στη Μόσχα. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε. Αν είχα αποσυρθεί, θα είχα χάσει δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και τρία πρωταθλήματα. Θέλω να πιστεύω ότι έχω συμβάλει σ’ αυτές της υπέροχες στιγμές».

Όσο για τους λόγους που τον κάνουν να συνεχίζει, είναι πέρα από… κάθε κλισέ, που υπαγορεύει πως ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να βλέπει κάθε ματς ξεχωριστά:

«Υπάρχει διάκριση λόγω ηλικίας στο ποδόσφαιρο, όμως το δέχομαι ως πρόκληση. Θα καταλάβω πότε θα έρθει η ώρα να τα παρατήσω . Πάντα υπάρχει μια πρόκληση. Πάντα κάτι θα σε κάνει να συνεχίζεις να προχωράς. Συνέχεια σκέφτομαι “μην σε νοιάζει η στιγμή”. Δεν βλέπω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, προσπαθώ να αξιολογώ τα πράγματα μετά από κάποια παιχνίδια».

Ποια είναι όμως τα σημάδια που θα κάνουν τον 40χρονο Ουαλό να πει το οριστικό «αντίο» στην ενεργό δράση; «Αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις τους παίκτες στην προπόνηση ή στα παιχνίδια και αυτό συνεχίζει να συμβαίνει για δέκα ματς, τότε πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι το μέλλον σου. Όταν δεν απολαμβάνεις τις προπονήσεις και αυτό συνεχίζεται για εβδομάδες, τότε πρέπει να σκεφτείς σοβαρά».

Πάντως, αυτή η στιγμή δεν έχει έρθει ακόμα για τον Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος κλείνει τα αυτιά σε όσα λέει ο κόσμος και… συνεχίζει.

«Προς το παρόν αυτό δεν μου συμβαίνει. Έπρεπε να συμβιβαστώ όμως με το ότι ο κόσμος λέει “δεν πρέπει να υπάρχει στην ομάδα, γιατί είναι πολύ μεγάλος”. Είχα λασχ παιχνίδια όταν ήμουν 19,20 ή 25 –ίσως και περισσότερα. Είναι όμως το πιο εύκολο πράγμα να λέει ο κόσμος. Τότε είναι που πρέπει να “ζυγίσεις” αν είσαι ακόμα παραγωγικός. Μ’ αυτά τα πράγματα πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: