Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Νίκη που επιβεβαιώνει τον ευρωπαϊκό του χαρακτήρα!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερό του φετινό ευρωπαϊκό ματς, και σφράγισε τη νίκη που κρατά την ομάδα στην κορυφή του ομίλου της.
Νίκη που επιβεβαιώνει τον ευρωπαϊκό του χαρακτήρα
Τη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν που έχει αρχίσει τον Ιούλιο για τον ΠΑΟΚ, υπήρξαν βραδιές όπου -κατά διαστήματα- ήταν πολύ καλύτερος του αντιπάλου. Το χθεσινό, όμως, ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό ματς φέτος στο οποίο ήταν καλύτερος από την αρχή έως το φινάλε.

Σε ένα γήπεδο με πλαστικό τερέν, με δύσκολο ταξίδι, με τη διαφορά της ώρας να ζορίζει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μην πέσει στην παγίδα που έπεσαν η Σέλτικ και η Αλκμααρ. Και οι δυο τους δέχθηκαν γκολ στο πρώτο ημίωρο και βρέθηκαν να κυνηγούν. Οι «ασπρόμαυροι» άφησαν τους γηπεδούχους να έχουν γήπεδο και χτυπούσαν στις αντεπιθέσεις. Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις ο Στοχ θα έπρεπε να είχε ανοίξει το σκορ, πολύ πριν γίνει αυτό με το εντυπωσιακό γκολ του Λούκας. Ο Ισπανός πήγε για σέντρα, αλλά μια κόντρα στον αμυντικό μετέτρεψε τη φάση σε γκολ της βραδιάς.

Μετά το 0-1, το πιο πιθανό ήταν αυτό που αισθανόσουν βλέποντας το ματς: ο ΠΑΟΚ βρήκε κι άλλο γκολ με τον Κίτσιου, που έκανε το καλύτερό του φετινό ευρωπαϊκό ματς, και σφράγισε τη νίκη που κρατά την ομάδα στην κορυφή και με την τύχη στα χέρια της όσον αφορά την πρωτιά στον όμιλο.

Στα πολύ θετικά της βραδιάς, η εμφάνιση του Παναγιώτη Γλύκου που από την πρώτη κιόλας επέμβασή του έδειξε σε καλή κατάσταση, και στις δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε (στο 0-1) πραγματικά να επέμβει, το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Στα πολύ θετικά επίσης, η εμφάνιση των Κατσουράνη, Τζαβέλλα στην άμυνα και η για ακόμα μια φορά θετική εμφάνιση του Αλέξανδρου Τζιόλη στα χαφ αλλά και το κέφι του Νίνη, από τα πόδια του οποίου περνούσαν όλες οι προσπάθειες του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος.

Το ότι μένει για 8ο εκτός έδρας ματς αήττητος (σε ομίλους και φάση νοκ άουτ στο Γιουρόπα) και κερδίζει το ματς, δείχνει μια νοοτροπία που ολοένα και περισσότερο εδραιώνεται και που στη δεδομένη στιγμή τον βοηθά να εξισορροπήσει τον τελευταίο μήνα στο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν ήταν ο καλύτερος μέχρι, τουλάχιστον, το ντέρμπι με τον Αρη.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: