Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Για τον Ηρακλή μας!

irak
Aνακοίνωση με αφορμή τα 105 χρόνια του Ηρακλή εξέδωσε η ΠΑΕ.
Αναλυτικά:
Σήμερα ο μεγάλος Ηρακλής έχει τα γενέθλια του. Η ομάδα που ξεπέρασε τα αθλητικά όρια και προσέφερε τους ανθρώπους της στους αγώνες της Ελλάδας, στους αγώνες της κοινωνίας μας. Ο Ηρακλής είναι κάτι παραπάνω από ιστορικός σύλλογος, είναι κάτι παραπάνω από μια μεγάλη ομάδα. Αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης, αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας.
Ο δικός μας Ηρακλής έχει βιώσει καταστροφές, έχει γνωρίσει προδοσίες άλλα στέκεται εκεί περήφανος να θυμίζει ότι η ιδέα αυτή ξεπερνά κάθε εμπόδιο και συνεχίζει. Συνεχίζει να στέκει ως φάρος αξιοπρέπειας, ήθους και ελευθερίας, σύμβολο για τους χιλιάδες οπαδούς του που επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο, τον δρόμο που είναι δίπλα στην ομάδα στις χαρές και στις λύπες, τον δρόμο με τα εμπόδια, τις αδικίες και τις παγίδες.
Είναι αυτό το τίμημα για την ελευθερία, το τίμημα για την περηφάνια. Άλλωστε όπως είπε ο Κάφκα «συχνά είναι πιο ασφαλές να είσαι αλυσοδεμένος από το να είσαι ελεύθερος». Για άλλους ίσως να είναι πιο ασφαλές θα λέγαμε εμείς, για τους Ηρακλειδείς όμως όχι. Ηρακλή χρόνια πολλά, πάντα ελεύθερος, πάντα δυνατός. 105 χρόνια ένα γαλάζιο όνειρο μας κυριεύει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: