Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η αγωγή φέρνει… αποκλεισμό!!

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια και βάσει του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, κινδυνεύουν με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα! Τι ακριβώς λέει το επίμαχο άρθρο…

Η αγωγή φέρνει… αποκλεισμό!
Νέοι… μπελάδες προέκυψαν στη Σούπερ Λίγκα, μετά την από κοινού αγωγή που κατέθεσαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟ.

Οι δύο ομάδες ζητούν την ακύρωση της ειδικής πειθαρχικής διάταξης, η οποία επιβάλλει χρηματική πειθαρχική ποινή σε βάρος ΠΑΕ, σε περίπτωση που η ίδια ή οποιοδήποτε πρόσωπο συνδεόμενο με αυτή, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, προβαίνει σε δυσφημιστική ή απαξιωτική πράξη σε βάρος της λίγκας, εφόσον έτσι κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιό της.

Ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε η 6η Φεβρουαρίου 2014, αλλά φαίνεται πολύ… μακρινή. Μέχρι τότε αναμένονται αρκετά «επεισόδια», αφού πρόκειται για προσφυγή ομάδων στα πολιτικά δικαστήρια, κάτι που βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ, αυτό δεν επιτρέπεται.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η παράγραφος 2α του άρθρου 35 των Κανονισμών Αγώνων Ποδοσφαίρου, η ποινή που προβλέπεται σε τέτοια περίπτωση είναι: «Αποκλεισμός από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση».

Αναλυτικά το άρθρο 35, παράγραφος 2 αναφέρει:

«Σε περίπτωση που φυσικό ή νομικό πρόσωπο προσφύγει σε πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο, επιβάλλονται σε βάρος του οι ακόλουθες ποινές από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την ΕΠΟ.

α. ομάδα που ασκεί προσφυγή αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει, με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας ή της ΕΠΟ, από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση».

Πλέον, αναμένεται η αντίδραση της Σούπερ Λίγκας, η οποία θα συνεδριάσει εκτάκτως, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, για να συζητήσει το θέμα που προέκυψε. Αν δεν… βγει άκρη στη διοργανώτρια αρχή, το «μπαλάκι» θα πάει στην πλευρά της ΕΠΟ, η οποία είναι η ανώτατη αρχή.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: